ideal eş,ideal evlilik..neden bukadar zor...

uzunca yazmıştım ama silinmiş:(
özet geçeyim ben evliliğime eşime düşkün olayım ama zaman zaman arkadaslarımlada zaman geçireyim
bi işim oldugunda süreklı ızın alma gibi bi derdim olmasın ki bu çok sacma ben evımdeyken dahi ben çıkıyorum der çıkardım
şimdi cok sacma gelıyo eşime şu işim var halletmem lazım şuraya gidicem falan demek.hoş zaten birlikte gidelım sen nıye benı yanında ıstemıyosun vs vs. gibi konuşuyo
bazen çok ideal bi eş bana yardım ediyo,sevgi dolu ilgili çok eglencelı ama bu yetmıyo çünkü 1 kişiyle ve çekırdek aileyle yaşayamam ben.bide iş çevrem var hepsi bu.
arkadas istemıyo sosyalleşmek ıstemıyor
sosyalleşelım dedigimde kalabalık aileleerımız var onlarla gezerız kan bağı olmayan insanlara güvenmem ben diyo.
benım cok güzel bi kız arkadas grubum vardı hepsi dagıldı.ozaman sevgılımız yok diye üzülürdük şuanda o ortamı cok cok özlüyorum..
bazen kendımıe kızıyorum elindekıyle yetin mutlu ol sana düşkün bi eşin var ve ikimizin birlikte yapacagı herseye ok der.
bazende diyorum ben esırmıyım ben böyle büyümedım buna nereye kadar nasıl katlanıcam.değişim beklemek boş hayal gibi geliyo
belkı törpüleyıp rayına oturtabılırım diyorum ama sonrada boş hayal kurma o böyle biri işine gelıyosa diyorum.
mesela bu aksam iş yemegı var anneme gidicem hemen kız arkadaısmı aradım iftar sonrası çaya gel diye.
bu benım için çok basit bi görüşmeyken,onun için vayyy arkamdan işler çeviriyosun ben sana yetmıyomuyum bırak şu insanları görüşme bilmem ne.bi sürü olay..
bazen bayanları yalan söylemeye iten erkekler bu tarz yalanları kesınlıkle hak etmıs oluyorlar,ona söyledıgım küçük yalanlardan asla pişman degilim ve vicdan azabı duymuyorum

Siz çok birşey istemiyorsunuz ki, birey olmanın gerekleri bunlar.

Bir arkadaşınızla bir yerlerde oturacakken bunu söylemeyi izin olarak görmemek ve izin cümleleri kurmamak lazım. Oturabilir miyim değil, biz X le buluştuk biraz gecikeceğim merak etme gibi.

Bende dipdibe boğan bir yaşamdan hiç hoşlanmadığım için sizi çok iyi anlıyorum.

canım benim..kendine gereksiz sorun ediyorsun bence..sen surada acılan topikleri oku eminim sana iyi gelecektir.
nicelerimiz var aldatılan ailesiyle ve esinin ailesiyle sorun yasayan..
bu saydıklarım hele ki aldatılmak cozulemiyor maalesef.
ama senin dedigin zamanla aşılacak bir sey..
sevdigin adamla evlenmişsin ve evliliğe alışma sureci diye bir gercek var ki onu ikiniz de yasıyorsunuz su an..
alışırısınız rayına oturtursunuz herseyi..
benim de arkadasım yeni evlendi 1 ay oldu..o da beni anlamıyor diye dert yanıyor..evli degilim belki anlayamam ama alısma surecleri oldugunu biliyorum...
arkadasların dedigi gbii kocanı yola getirmek de senin elinde..ee onları da burada anlatmayalım ama dimi..:1:

bize de farklı bir topic açarak anlatsana taktiklerini feza :) buna ihtiyacı olan cok arkadas olduğuna eminim :)

Nazapcım tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye boşuna dememişler değil mi :9:
Eşimin güzel anlarını denk getiririm kendi düşüncelerimi söylerim değiştiğini gördüm onunda...
Zaman zaman aklıma gelirse diğerlerini de paylaşırım inşallah :34:

Son düzenleme:

iş yemeği eşinin dimi, sen evde yanlız olcaksın, kız arkadaşını çaya çağırmışsın, ne var canım bunda bu kadar kızacak, eşin çok abartmış
bence isteklerinde bi anormallik görmedim normal bi insanın isteyeceği şeyler ama sanırım eşin asosyal, bu konuda onu açmaya mı çalışsan, evli kız arkadaşlarınla ailecek mi görüşseniz, zamanla alışır belki
bu sosyallikle alakalı sorun sonradanmı çıktı, tanıştığınızdan beri mi var

evet eşimin işyeri iftar yemegi düzenlemiş bende anneme gidicem arkadasımıda anneme çağırdım orda görüşelım dıye
eşim benım asosyal olmamı kendısıne muhtac olmamı istiyor.
kız arkadaslarımın eve gelmesını ıstemıyor cünkü o ne yapacakmıs haftasonu dinlenmek ıstıyomus yada eşiyle gezmek ıstıyomuş
onu tanıdıgımdan bu yana yaptı bunları evlılıkte ortaya cıkan bişey degil
bile bile lades benımkı bıraz

evet eşimin işyeri iftar yemegi düzenlemiş bende anneme gidicem arkadasımıda anneme çağırdım orda görüşelım dıye
kız arkadaslarımın eve gelmesını ıstemıyor cünkü o ne yapacakmıs haftasonu dinlenmek ıstıyomus yada eşiyle gezmek ıstıyomuş

madem öyle gezmelerden hoşlanmıyor kendi de gitmesin iftar yemeğine

kısıtlanmak hiç hoşlanmadığım birşeydir kaldı ki senin de isteklerin çok normal

Madem tanıdığınızdan beri böyle, evliliğinizin daha üçüncü ayında neyin isyanı bu anlayamadım.
Evlendikten sonra eşlerin değişimini beklemek hem yersiz oluyor hemde haksızlık olduğunu düşünüyorum.

Öyle görüp kabul görülmüşse, ''evet denilmişse'' fazla törpülememek gerekiyor.
Zaten değişen birşey olmuyor yıpranmalardan başka.
..

Evliliğin ilk başları hep çok zor olur. Özellikle kadınların evlendikten sonra beklentisi çok olduğu için hayatl kırıklıkları daha ilk aylardan başlıyor.
Bunun için tartışmalara giriyorlar eşleriyle. Ya da duygu birikimlerinden kaynaklanan sıkıntılar yaşıyorlar.
Mutsuz ve huzursuz oluyorlar.

Bunu ne kendilerine ne de eşlerine yaşatma hakkına sahip değiller, bunun idrakında olurlarsa daha mutlu olurlar.
Zaten özellikle kadınlar kendi mutsuzluklarını kendileri çağırıyorlar.

Eğer saydığınız özelliklere sahip eşiniz varsa çok şanslısınız.
Bu sosyalleşme, arkadaşlarla gezebilme durumlaır ise zamanla rayına oturur.
Evliliğe alışacak zaman vermelisiniz kendinize ve eşinize.
Zamanla, tartışmadan, tatlı dille eşinize kendinizi anlatırsınız nasılsa.
Anlayacağına emin olun.
Yıpratmayın evliliğinizi yazık olur, geri dönüşü olmaz.

İnanın bana o arkadaşlarınız evlendiği zaman evlilik hayatını size feda etmezler, sizin için eşiyle huzursuz olmak istemezler.

Nazapcım tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye boşuna dememişler değil mi :9:
Eşimin güzel anlarını denk getiririm kendi düşüncelerimi söylerim değiştiğini gördüm onunda...
Zaman zaman aklıma gelirse diğerlerini de paylaşırım inşallah :34:

ya tabıkı cnm tatlı dil yılanı deliğinden cıkarır da... sinirli insanlarla ugrasmak zor...

karşılıklı evliliğe hazır olmadan evlenmişsiniz...henüz daha yeni evlisiniz..birbirinizi aynı evde tanımaya anlamaya çalışıyorsunuz...evlilik paylaşımdır..izin almak değil ama birşeyleri paylaşıyorsanız ikinizinde bildirmesi birbirinizin fikrini alması gerekiyor..evlenmek benken biz olmaktır..inşallah evliliğin anlamını yaşamaya başlarsınız..

hatırlıyorum da ılk gunleri... uyandığımda çok garipsemiştim.. ben nerdeyim deyip elime bakmıştım elişmde yüzüğü görünce şaşkın şaşkın bakmıştım bi ara... :))) şimdi ise herşey yolunda cok şükür kimin sorunu yok ki...

evlilige alismak icin 1 yil gerek enine boyuna..sonra bi bakmissin biraz sen ona benziyorsun, birazda o sana...

bazi farkliliklar ise hep olacaktir ve kalacaktir...cunku insan degismekte...

iş yemeği eşinin dimi, sen evde yanlız olcaksın, kız arkadaşını çaya çağırmışsın, ne var canım bunda bu kadar kızacak, eşin çok abartmış
bence isteklerinde bi anormallik görmedim normal bi insanın isteyeceği şeyler ama sanırım eşin asosyal, bu konuda onu açmaya mı çalışsan, evli kız arkadaşlarınla ailecek mi görüşseniz, zamanla alışır belki
bu sosyallikle alakalı sorun sonradanmı çıktı, tanıştığınızdan beri mi var

düşünüyorumda nişanlılıgımıza ve evlılıgımızın ilk bir ayına göre bazı degişimler oldu.
özellıkle son 1 ayda,daha ılımlı yaklaşıyo yada kavagları uzamaması için kapatıyo,sigara içememe cok söylenırdı artık cok bişey demıyo
böyle küçük küçük şeyler degişti bu süreçte,zamanla digerleride degişir umarım
he bide ilk arkadaslarımı eve cagırayım mevzusu oldugunda asla kesınlıkle derken,gecen hafta pazar edırneden gelen arkadasımla görüşmem lazım dedım ok dedi istersen eve çağır,şaşırdım ama yok dedım dısarı cıkalım.
çıktık görüştük ama başbaşa degil benım kuyrugumda yanıdaydı tabıkı:)

qarden..

Diğer konularından biliyorum seni..

Hissettiklerinde haklısın..

' İdeal eş ' herkesin tanımına göre değişebilir

Fakat hiç kimsenin ideal eş tanımında ' Eve kız arkadaşların gelmesine izin vermemesi, küfür etmesi veya sana ve görüşlerine saygı göstermemesi ' yer almaz.. Senin eşin maalesef böyle biri..

Kendisi ile konuşmayı denesen , burada anlattığın şekilde..

Evliliğe alışmak zor 3 ayda ayrılma kararı verilmemeli elbette
ama senin eşin eve arkadaşlarının gelmesini bile istemiyordu
böyle biriyle zor
şimdi olmasa bile ilerde biter ya bu ilişki ya da sen

qarden..

Diğer konularından biliyorum seni..

Hissettiklerinde haklısın..

' İdeal eş ' herkesin tanımına göre değişebilir

Fakat hiç kimsenin ideal eş tanımında ' Eve kız arkadaşların gelmesine izin vermemesi, küfür etmesi veya sana ve görüşlerine saygı göstermemesi ' yer almaz.. Senin eşin maalesef böyle biri..

Kendisi ile konuşmayı denesen , burada anlattığın şekilde..

Evliliğe alışmak zor 3 ayda ayrılma kararı verilmemeli elbette
ama senin eşin eve arkadaşlarının gelmesini bile istemiyordu
böyle biriyle zor
şimdi olmasa bile ilerde biter ya bu ilişki ya da sen

konuşmak..
hertürlüsünü yaptım güzellıkle detay detay anlattım,sen yoluyla degıl ben yoluyla denedım,
sen şun yapıyosun degıl,ben bunu hissediyorum şeklınde konustum.benı anlamadı bagırdım cagırdım,anlamadı neyse tamam hayatım kavga etmıycem dedım..
yazdım çizdim kagıtlara döktüm hislerimi suçlamadan,yetınmeyı bılmeyen bir türlü mutlu olamayan kronık mutsuz oldum.yanı öyle dedi hep.
benım hala umudum var,en azından zaman konusunda.bitecegi varsa zaten bıter ama insan biraz daha mücadele etmek istiyo en azından kendı vicdanı için..
evet ben herseyı yaptım,elımden gelenı yaptım ama olmadı vicdanım rahat diyebılmek için..

konuşmak..
hertürlüsünü yaptım güzellıkle detay detay anlattım,sen yoluyla degıl ben yoluyla denedım,
sen şun yapıyosun degıl,ben bunu hissediyorum şeklınde konustum.benı anlamadı bagırdım cagırdım,anlamadı neyse tamam hayatım kavga etmıycem dedım..
yazdım çizdim kagıtlara döktüm hislerimi suçlamadan,yetınmeyı bılmeyen bir türlü mutlu olamayan kronık mutsuz oldum.yanı öyle dedi hep.
benım hala umudum var,en azından zaman konusunda.bitecegi varsa zaten bıter ama insan biraz daha mücadele etmek istiyo en azından kendı vicdanı için..
evet ben herseyı yaptım,elımden gelenı yaptım ama olmadı vicdanım rahat diyebılmek için..

Önceden hiç mi belli etmedi peki ?

3 ay olmuş henüz belki adam senle vakit gerçimek istiyor sanırım sende çalşıyorsun arta kalan zamanlarda birlikte takılmak istiyor olamaz mı ?tamam arkadaşlarına vakir ayır ama çok yenisin daha .bence farklı problemlerin var gibi geldi bana evliliğinde .ben eşim eve gelsin diye dört gözle bekliorum yani bende yeni evliyim çok yoğun çalşıyor .bilmiyorum sevgin eksik sanırım eşine .o boşluğu farklı şekilde doldurmak istiyorsun .evlilikte aradığını bulamamış olabilirsin .çünkü saydığın sebepler bana saçma geldi .

selam kızlar,okuyanlar belkı bılır benım derdımı,evleneli 3 ay olacak..
kendımı kafeste hissediyorum,kıskanc ve aile dışında paylaşımı sıfır bi eşe sahibim,
eşler birlikte hareket eder mantıgıyla herseyı bırlıkte yapmaya çalışan,ben onsuz bi planyapmak istesem ortalıgı ayaga kaldıran birisi.
kavgalarımız cok oldu bu aralar biraz durulduk iyiyiz ama benım içimde bişeyler eksik,yaşadıklarımdan mıdır nedır heran çekıp gidebilme potansıyelım oldugunu hissediyorum..
acaba benmı abartıyorum,yada istediklerim evlenmiş bi bayan için lüks isteklermi??
içimde çok sey biriktirdim sanırım,mutlu degılım.
ideal eş ve evlılıgın nasıl olması gerektıgını çözemıyorum,sınırlarımı çizemıyorum..
benliğimi yitirdigimi hissediyorum,
çevremden buldunda bunuyosun yada kendıne dert arıyosun diyenlerde var
özgürlük herşeydir boşa gitsin diyenlerde..
bense ikilemdeyım artık ne istedigimi özgürlüğüm mü yoksa yuvammı
karar veremıyorum..

evliliğin ilk aylarında ufak tefek kavgalar olabılır sen normal olanı istiyorsun ama eşine uygun değilmiş demekki bu tarz şeyler bekarken nasıldınız bilmiyorum ama sonucta bu insan sana sinyal vermiştir o zamanlardan keşke evlılık kararını bıraz daha erteleyebılseydın yanı 3. ayında bir kadın mutsuzum diyorsa bence dahada mutlu olamaz hakkında hayırlısı

evliliğinde bence bi problem yok ve senin hissettiklerinde biraz problem varmış gibi geldi bana nasıl mı?Daha çok yeni bir evliliğin var tamam evlendin diye özgürlüğün kısıtlanmaz ama sınırlanır çünkü evliliğinde vermiş olduğu bazı sorumlulukları var...Eşinin yaptığı kısıtlama yanlış seninde bu kısıtlamaya karşı verdiğin tepki...Bence önce bi evliliğini dinle ona göre davran derim şahsen...

düşünüyorumda nişanlılıgımıza ve evlılıgımızın ilk bir ayına göre bazı degişimler oldu.
özellıkle son 1 ayda,daha ılımlı yaklaşıyo yada kavagları uzamaması için kapatıyo,sigara içememe cok söylenırdı artık cok bişey demıyo
böyle küçük küçük şeyler degişti bu süreçte,zamanla digerleride degişir umarım
he bide ilk arkadaslarımı eve cagırayım mevzusu oldugunda asla kesınlıkle derken,gecen hafta pazar edırneden gelen arkadasımla görüşmem lazım dedım ok dedi istersen eve çağır,şaşırdım ama yok dedım dısarı cıkalım.
çıktık görüştük ama başbaşa degil benım kuyrugumda yanıdaydı tabıkı:)

canım işte sinyali al, demekki yavaş yavaş kendi sosyal olmasa bile seni asosyalleştiremekten vazgeçecek
inan bence tüm kadınlar kendilerince önemli konularda, eşiyle bazen tatlı, bazen tatlı sert, bazen acı mücadele ediyor,
bu konularda hiç bi mücadelen yokken evlenip birden senin için çok doğal olan şeylerin mücadelesini vermeye başlamak can sıkıcı tabii
başka sorunlarınız yoksa burda yazmadığın, bu sorunların aşılamayacak şeyler olduğunu düşünmüyorum canım ya, sonuçta o senin için yumuşak taraflarını sen bilirsin, henüz öğrenmediysende öğreneceksin diye tahmine ediyorum sonuçta 3 ay çok kısa bi süre
ama gerçekte görüştüğün seni dolduruşa getiren arkadaşların varsa onların sözlerini bi süre kulak arkası et derim, çünkü insanlar arkadaşlarından çok etkileniyor ve bunu hissetmiyor bile

canım benim..kendine gereksiz sorun ediyorsun bence..sen surada acılan topikleri oku eminim sana iyi gelecektir.
Nicelerimiz var aldatılan ailesiyle ve esinin ailesiyle sorun yasayan..
Bu saydıklarım hele ki aldatılmak cozulemiyor maalesef.
Ama senin dedigin zamanla aşılacak bir sey..
Sevdigin adamla evlenmişsin ve evliliğe alışma sureci diye bir gercek var ki onu ikiniz de yasıyorsunuz su an..
Alışırısınız rayına oturtursunuz herseyi..
Benim de arkadasım yeni evlendi 1 ay oldu..o da beni anlamıyor diye dert yanıyor..evli degilim belki anlayamam ama alısma surecleri oldugunu biliyorum...
Arkadasların dedigi gbii kocanı yola getirmek de senin elinde..ee onları da burada anlatmayalım ama dimi..:1:

öle olmuyor işte insan değişmiyor

Back
X