ideal eş,ideal evlilik..neden bukadar zor...

Insan değişmiyor maalesef
sen zamanla sorun çıkmasın diye susacaksın
böyle de yaşanır diyeceksin
biz aileyiz bize yeteriz diyeceksin
zamanla çevrende kimse kalmayacak
evden işe işden eve kocanı bekleyen bir insan olacaksın
ama maalesef o kocan artık sadece seninle yetinmeyecek
hiçbir faaliyeti sosyal çevresi hobisi olmayan bir insanla vakit geçirmek istemeyecek
hele bebek de olduktan sonra kendine öyle güvensiz eşin olmadan tek başına hiçbir yapamayan bir insan olacaksın ki
çekip gitmeye bile cesaret edemeyeceksin

ya da tam tersi susmayacaksın sen de istediklerini yapmakta inat edeceksin
sürekli kavga tartışma huzursuzluk olacak
zaten kendiliğinden bitecek
giden yıllarına yanacaksın
daha nişanlıyken neden vazgeçmedim diyeceksin

böyle bir konu vardı burda adam 40 yaşından sonra boşanmaya kalkmış kadına da kendine uğraş bul hobi edin beni unut demişti,hatta zamanında eşinin çalışmasına çevre edinmesine izin vermemişken

çok uç belki söylediklerim
ama olmuyor mu
oluyor işte görüyoruz burda

ha bir de yine burda gördüğümüz dertler yanında bu küçük şeyler dert mi
değil
ama o küçük dertler seneler içinde biriktiği zaman öyle bir dağ olacak ki

çözüm yok mu
terapi vs belki olabilir ama
böyle insanlar buna da pek yanaşmaz
allah yardım etsin

daha çok yenisin evlilik gerçekten zamanla oturan bişey..sen de o da zamanla sınırlarınızı çizmeyi öğreneceksiniz oluruna bırakmaya çalış..ben zaten evlendim herley mükemmel diyen bi çift görmedim daha...yani sadece senin başına gelmiyor bunları düşün rahatlarsın belki..

hiçbir faaliyeti sosyal çevresi hobisi olmayan bir insanla vakit geçirmek istemeyecek
hele bebek de olduktan sonra kendine öyle güvensiz eşin olmadan tek başına hiçbir yapamayan bir insan olacaksın ki

böyle bir konu vardı burda adam 40 yaşından sonra boşanmaya kalkmış kadına da kendine uğraş bul hobi edin beni unut demişti,hatta zamanında eşinin çalışmasına çevre edinmesine izin vermemişken

ama olmuyor mu

değil

çözüm yok mu
allah yardım etsin

Of bu yazı ne. Ne kadar karamsar yaklaşmış resmen evliliğinde problem olan birine boşan diyorsunuz.

Ben olaylara dışardan bakan birisiyim ama bu günlerde geçecek zor olsada hayatın kuralı bu zamanda değişeceksin. Özgür olmak çok da güzel birşey değil. Bir yanında zincirlerin olmalı kafanı estiğini yapmamalısın sorumluluğkların olmalı. evlenincede çoğu şeyi eşinle yapmalısın tabiki . mesala eşinle bunu konuşmalısın . benim bayan arkadaşlarımlada oturup bayan bayana sohbet etmeliyim. eşinle ortak bir hayatı paylaşıyorsun ama yinede sana alışmasına izin ver. sende ona alış. terk etmek kolay birşey değil. geride kalanlar aileler ne kadar üzülecekelr. bir bayanın yanlız kalması ne kadar zor birşey. benim oturduğum sitede çok boşanmış kadın var. görüyorum ne kadar aile olmak istediklerini. o yüzden seçim doğru yada yanlış bu evliliği güzel bir şekilde yürütmek önemli. sonuçta kaç yıllık dostluklar bile gün gelip bozulabiliyor ama sevgiler baki kalır herşey yoluna girer.

bir kez daha düşünün süreniz çok kısa. aradan zaman geçsin onda ve kendinize bir şans verin. sağılkla kalın.

Evliliğin ilk zamanları,bazen gözde gösterilerine sahne olabilir.
Ben erkeğim,ben kocayım,benim sözüm dinlenecek vs...
Ve seni tartıyor,nereye kadar sözünü dinletebilecek,ne kadar sinebileceksin.

Zamanla eşler birbirlerini tanıyıp anladıkça bazı şeyler rayına oturuyor.
Yani mesela kızarkadaşlarına kapılıp evden kaçmayacağını filan idrak eder:)

Senin hatan,belki baştan kabul etmek olmuş.
Bundan sonrasında,inatlaşmadan,tatlılıkla kabul ettirmeye çalışabilirsin.
Sadece kızarkadaş mevzusunda huzursuzluk çıkıyorsa,bir süre diretmeyip,daha sonra sıkılıyorum veya özledim diye gündeme getirebilirsin.

3 ayda hemen arkadaşlarını öne sürmene alınıyor da olabilir.Ben varım,daha ne istiyorsun diyebilir.
Ama seni de anlıyorum.Yeni gelin evi düzmüşsün,heveslisin,arkadaşlarınla evcilik oynamak istersin:)

ilk yıl herkeste aynı hatıraları canlandırıyordur sanırım..:31: "ee ben neden evlendim ki?hep evde mi olucaz? neden eskisi gibi çıkıp gezmiyoruz? her gün de aynı şey yapılmaz ki!" gibi..bekarlık gibi olmuyor hiç bir şey.ama zaten evli olmak-bekar olmak arasında da fark olmalı :9: işin zevki o...ilk yılımda çok zorlandım,eşimi üzdüm,kırdım,o da aynı şekilde düşündü belki..3. senedeyiz..oh yeee..iyi ki evlenmişim :ssz:

umarım bende bigün ohh be ıyıkı evlenmısım diyebılırım,ama şuanda bu cok mümkün gözükmüyo.
benı gelıp işten alamayacagı bi akşamda benım işten eve gidişimde uğradıgım bi kozmetıkcı yada ne bılım bı market onun için gezme sayılıyo.dün aksamda yaşandı böyle bişey balığa yem aldım eve geçerken bikaç tanede kozmetık ürünü.
akşam diyoki hadi iyisin bugün gezdın artık bi süre rahat edersın,gezemıyorum sıkıldım demezsın..
bu ve bu tarz şeylerde benı delı edıyoo,baslıyorum konusmaya sonrası malum kavga..
bu bızım ailede gezme sayılır,memnunıyetsızsın,begenmıyosan gidersin vs. vs..
gitmeye kalksamda ayaklarıma yapışıyo..
benımı delırtmeye calısıyo anlamıyorum.

ama olmuyor mu

değil

çözüm yok mu
allah yardım etsin

kimine göre cok karamsar kimine göre çok gerçekçi..ama ben bu yorumdan cok etkılendım.bu şekılde bı hayat ıstemıyorum

eşine bu şekilde devam edersen artık beni yanında göremeyeceksin gibiinden konusman gerek. boyle adamları sallandıracaksın. ne isterler bızım gıbı ınsanlardan ya... sen ıstemıyosan baskası da mı ıstemıyor gezmeyı... kendısını senın yenı koyması gerek....

peki siz tartıstıgınızda sen hıcbırsey olmamıs gb devam mı edıyorsun?

yapacağın en mantıklı şey;"tamam evliliğim oturdu artık bu yuvaya bir çocuk yakışır" demeden çok sıkı bir şekilde korunman.

öle olmuyor işte insan değişmiyor

insan değişiyor kesinlikle.neden değişmesin ki ben kendime bakıyorum evvela yeni evlendiğimde ne kadar fevriydim,sinirliydim,sabırsızdım.şimdi ise çok başkayım eşimde öyle çok değişti ilk yıldan bu yıla arasında dağlar var (olumlu anlamda:nazar:)her konuda değiştik hem de ikimizde.evlilikte bir süre sonra biraz o senden biraz sen ondan huy kapıyorsun,orta yolu buluyorsun böylece.ne kadar karamsar yorumlar yapılmış,karamsarlıkla bakarsan zaten herşey kötüye gitmeye başlayacaktır ve sonuç illaki ayrılık olacaktır.mesela eve giderken "off inşallah yine saçma bir sebepten kavga etmeyiz,şimdi o gelmiştir belki de uyuyakalmıştır ilgisiz şey "diye aklımızdan geçirerek gidersek eve vardığımızda suratımız asık canımız sıkkın olur,bu da eşe yansır.
ama "ayy akşam şu yeni aldığım geceleiği eşime giyeyim onu çıldırtayım bi canım kocacım ya"diye düşünerek gitsek herşey bambaşka olur.:1:

not:örnekler biraz gerzekçe oldu ama anlamışsınızdır siz.:34:

ideal eş ideal evlilik yoktur bence.önemli olan senin evlilikten ne beklediğin.evlilikte ilk yıllar zordur biraz eşine zaman ver bu arada ondan ne istiyorsan sürekli iyilikle dile getir.eğer olumlu yönde çabası varsa zaten evliliğin oturur ama değişmiyorsa aynı şekilde devam ediyorsa sende mutsuzsan çocuğun olmadan iyi düşün derim

İdeal eş ideal evlilik diye bir şey yoktur. O filmlerde, dizilerde bize empoze edilen şey orada kalır.
Her evlilikte sıkıntılar olur. Her elele gezeni bal-kaymak zannetme.Kendi evliliğinle başkalarınınkini sakın kıyaslama mutsuz olursun.
Eşini olduğu gibi kabul et. Hoşlanmadığın taraflarını karşılıklı konuşarak azaltmaya çalış. Evliliğin ilk zamanları alışma dönemi, bunların aklına gelmesi normal.

selam kızlar,okuyanlar belkı bılır benım derdımı,evleneli 3 ay olacak..
kendımı kafeste hissediyorum,kıskanc ve aile dışında paylaşımı sıfır bi eşe sahibim,
eşler birlikte hareket eder mantıgıyla herseyı bırlıkte yapmaya çalışan,ben onsuz bi planyapmak istesem ortalıgı ayaga kaldıran birisi.
kavgalarımız cok oldu bu aralar biraz durulduk iyiyiz ama benım içimde bişeyler eksik,yaşadıklarımdan mıdır nedır heran çekıp gidebilme potansıyelım oldugunu hissediyorum..
acaba benmı abartıyorum,yada istediklerim evlenmiş bi bayan için lüks isteklermi??
içimde çok sey biriktirdim sanırım,mutlu degılım.
ideal eş ve evlılıgın nasıl olması gerektıgını çözemıyorum,sınırlarımı çizemıyorum..
benliğimi yitirdigimi hissediyorum,
çevremden buldunda bunuyosun yada kendıne dert arıyosun diyenlerde var
özgürlük herşeydir boşa gitsin diyenlerde..
bense ikilemdeyım artık ne istedigimi özgürlüğüm mü yoksa yuvammı
karar veremıyorum..

engin tecrübelerime dayanarak cevabını vereyim; bir erkekle evlendiğimiz için bu "ideal" kelimesi biraz abes oluyor bence. çünkü bir erkeğin bir kadın için ideal olma ihtimali normal şartlarda %5 falan bence(çok bile dedim). farzedin ki bu yüzde beşlik dilime giren şanslı kadın oldunuz, para olmaz, para olsa kaynana olur, kaynana olmasa elti olur, elti olmasa aşk biter, aşk bitmezse saygı biter, saygı dursa sevgi gider... hepsi gelir, kısa sürer, hayat biter....

Madem tanıdığınızdan beri böyle, evliliğinizin daha üçüncü ayında neyin isyanı bu anlayamadım.
Evlendikten sonra eşlerin değişimini beklemek hem yersiz oluyor hemde haksızlık olduğunu düşünüyorum.

Öyle görüp kabul görülmüşse, ''evet denilmişse'' fazla törpülememek gerekiyor.
Zaten değişen birşey olmuyor yıpranmalardan başka.
..

Evliliğin ilk başları hep çok zor olur. Özellikle kadınların evlendikten sonra beklentisi çok olduğu için hayatl kırıklıkları daha ilk aylardan başlıyor.
Bunun için tartışmalara giriyorlar eşleriyle. Ya da duygu birikimlerinden kaynaklanan sıkıntılar yaşıyorlar.
Mutsuz ve huzursuz oluyorlar.

Bunu ne kendilerine ne de eşlerine yaşatma hakkına sahip değiller, bunun idrakında olurlarsa daha mutlu olurlar.
Zaten özellikle kadınlar kendi mutsuzluklarını kendileri çağırıyorlar.

Eğer saydığınız özelliklere sahip eşiniz varsa çok şanslısınız.
Bu sosyalleşme, arkadaşlarla gezebilme durumlaır ise zamanla rayına oturur.
Evliliğe alışacak zaman vermelisiniz kendinize ve eşinize.
Zamanla, tartışmadan, tatlı dille eşinize kendinizi anlatırsınız nasılsa.
Anlayacağına emin olun.
Yıpratmayın evliliğinizi yazık olur, geri dönüşü olmaz.

İnanın bana o arkadaşlarınız evlendiği zaman evlilik hayatını size feda etmezler, sizin için eşiyle huzursuz olmak istemezler.

elbette insan ister arkadaslarıyla olmak fakat yazılabilecek en güzel cumle bu mesajdaki son cumle olmuş!!
tamamiyle kısıtlayın kendinizi demiyorum ama arkadaslarınız için de kurdugunuz yuvayı sallandırmayın bence!!cunku bu asosyallik dediginiz< olay omur boyu surmeyecektir!!
eger cok daha baska problemleriniz yoksa tabii bu sozlerim..

elbette insan ister arkadaslarıyla olmak fakat yazılabilecek en güzel cumle bu mesajdaki son cumle olmuş!!
tamamiyle kısıtlayın kendinizi demiyorum ama arkadaslarınız için de kurdugunuz yuvayı sallandırmayın bence!!cunku bu asosyallik dediginiz< olay omur boyu surmeyecektir!!
eger cok daha baska problemleriniz yoksa tabii bu sozlerim..

dün izledigimiz bire filmde birbirine aşık bir çift sahılde el ele dolaşıyor birlikte bisiklete binip kahkalar atarak eglenıyorlardı
eşim döndü dedi ki bak aşk 2 kişiliktir,şunların etraflarına baksana kımse varmı yalnızlar işte istedigim bu dedi ben konuşmayayayım diyede sarıldı:)
yanı heryerden saldırıp bunu bana empoze etmeye çalışıyor ya pesss!!!!

dün izledigimiz bire filmde birbirine aşık bir çift sahılde el ele dolaşıyor birlikte bisiklete binip kahkalar atarak eglenıyorlardı
eşim döndü dedi ki bak aşk 2 kişiliktir,şunların etraflarına baksana kımse varmı yalnızlar işte istedigim bu dedi ben konuşmayayayım diyede sarıldı:)
yanı heryerden saldırıp bunu bana empoze etmeye çalışıyor ya pesss!!!!

demek ki adam yalnız aşk yaşamak istiyor. sen de böyle yap. dışarda zaman buldukça tek takılırsın. ne yapcan artık yavaş yavaş alıştırırsın.

demek ki adam yalnız aşk yaşamak istiyor. sen de böyle yap. dışarda zaman buldukça tek takılırsın. ne yapcan artık yavaş yavaş alıştırırsın.

basamak basamak gitcem artık ne yapayım
herşey her istedıgın zaman olmuyomus,bana kalbını açıpta sevgısını gösterdıgı zaman unutuyorum zaten herkesi herşeyi
dün kendını affettirdi yumuşadım oyuzden olumsuz konusmuyorum bugün:)

günaydın hanımlarrr,eşimin evime dahi arkadas cağırmama karışması ve bu sebeplerden kavgalarımızı yazmıştımm..
ama azmin zaferii
allem ettim kallem ettim ve başardım zor bi süreç oldu ama bazı seylerı kabullendırdım
bu c.tesi misafirlerim geliyor ve akabınde 2 hafta sonra yeniden:)
çok kolay olmadı kavga gürültü gırla..
ama şu var arkadaslarımın gelmesinden daha önemli bi konu vardı,oda şuanda tamam deyip taviz verseydım sonrasında böyle bişeyin lafını edemezdım.taviz tavizi doğurur mantıgıyla..
bide tabi nasıl başlarsa öyle gider,bazı şeylere alışması lazımmmm:...

İşte bu..
Demek ki neymiş;
Vazgeçmek yerine mücadele edeceksin.
Zamanla daha nelere alışacak bak gör.
Mutlu ol canım.

Back
X