İdrar kaçırma ve orgazm sorunlarında prp yönteminin etkisi

OpDr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
58
25
42
PRP , kadınlarda yaşlanmaya bağlı olarak gelişen dış genital alandaki sarkma ve kırışıklıkların giderilmesinde, ağrılı cinsel ilişki tedavisinde, cinsel haz eksikliği problemlerinin tedavisinde, genital bölge estetik operasyonlarını ve ameliyatsız enerji bazlı teknikleri desteklemek amaçlarıyla kullanılabiliyor.

PRP hazırlığı için öncelikle koldan bir miktar kan alınır ve bu kanın santrifüj cihazı içinde belirli bir hızda döndürülerek açık sarı renkli plazması ile alyuvarlardan oluşan kırmızı kısmının birbirinden ayrılır.

Plazma içinde önemli büyüme faktörlerini barındıran pıhtılaşma hücrelerinden zengin kısım enjektörle çekilerek vücudun belirli bölgelerine enjekte ediliyor ve böylelikle bu bölgelerde yenilenme süreci de başlamış oluyor.

Kadınlarda idrar kaçırma, vajinal girişte hassasiyete bağlı olarak gelişen ağrılı cinsel ilişki tedavisinde, hatta cinsel haz ve orgazm fonksiyonu ile ilgili sorunların tedavisinde artık bu yöntemin tek başına ya da diğer yöntemlere ilave olarak başarıyla uygulanabilmektedir.

Genital bölgeye PRP uygulaması dünya genelinde de yeni bir tekniktir. Kadınlarda idrar kaçırma problemleri için önerilmektedir. Kadınlarda mesane boynu ve idrar kanalı çevresinde kolajen bağ dokusu zamanla zayıflar. PRP uygulanması ile dokular sağlamlaştırılmakta, yeni oluşan kollajen doku idrar çıkış kanalları etrafındaki destek dokuyu kuvvetlendirerek, idrar kaçırma sorununun tedavisinde başarıyı artırmaktadır.

Özellikle doğum yapmış ve ileri yaştaki kadınlarda öksürük, gülme ve ağır kaldırma gibi fiziksel aktiviteler sırasında idrar kaçırma problemi görülebilmektedir. Genital bölgede idrar torbası ve idrar kanalı çevresine gerçekleştirilen uygulama ile bu bölgedeki bağ dokusu yapısı yeniden güçlendirilerek idrar kaçırma sorunu giderilebilmektedir.

İç genital alan ve klitoris çevresine yapılan PRP enjeksiyonları da yine bu bölgedeki bağ dokusu sentezini ve kan dolaşımını arttırıyor. Böylelikle kadınlarda cinsel isteksizlik, orgazm olamama, cinsel ilişkide hissetmeme gibi problemeler için çözüm üretebiliyor. PRP, vajina sıkılaşma ve gençleşme tedavilerinde de kullanılabilirken, vajinal kuruluk ve cinsel ilişkide ağrı sorunları için de oldukça yararlı sonuçlar veriyor. Bu plazma dokuya verildiğinde trombositler patlamakta ve içlerinden ‘growthfaktör’ adı verilen büyüme Faktörleri ortaya çıkmaktadır. Büyüme Faktörleri de bağ dokusunun artışını hızlandırmaktadır. Daha anlaşılır ifade ile kolajen sentezini arttırmaktadır. Böylelikle doku daha sağlıklı ve daha güçlü bir hale gelmektedir.

Bu işlem lokal anestezi ile istenilen bölgeye uygulanır. Sonrasında cinsel ilişki yasağına gerek yoktur. Gündelik hayata hemen dönülür. Gerekli görüldüğünde tekrarlanabilir.
 
X