idrar örneği alamıyorum

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
oğlumdan idrar örneği istedi doktor.idrar torbalarından verdi.10 taneye yakın torba harcadım. bebeğime torbayı bantladım,gece taktım vs..hiçbir şekilde idrar örneği almayı başaramadım.çünkü çok hareketli ve habire kaka yapıyor.torbayla kesinlikle alamayacağımı anladım.bunun başka bir yolu yok mu?Allah korusun alamazsam da ilerde bir hastalığı çıkarsa çok vicdan azabı çekerim.bilenler söylesin lütfen nasıl idrar örneği alabilirim.bu arada oğlum 11 aylık.

ii geceler.aynı sıkıntıyı 1 kaç hafta önce bizde yaşadık benimde oğlum 9 aylık.doktorumuzun özeline gidiyoruz her ay rutin olarak.bi ara kusma ve ishal olmuştu bebeğim doktor bizden de istedi evde çok zor oluyo zaten takip etmek.çünkü en az yarım saat içinde tahlil edilmesi sart bu yüzden mecburen çişini yapana kadar muaynesinde bekledik.1 2 sasat içinde de yaptı zaten.15 dk dada sonuç aldık.en iyisi gittiğiniz yerde çiş yapmasını beklemek daha mantıklı.:34:

canım ben kaç günlük mesai harcadım alamadım hastanede hiç alamam bunun başka yolu yok mu acaba?

benim kızım da idrar yolu enfeksiyonu olmuştu.o kadar hareketli ki imkanı yok alamadık.en sonunda dr kendisi aldı.şöyle ki bunun için özel bir aparat var.incecik bir hortum ama incecik.idrar yoluna çok yavaşca yerleştiriyor diğer uçtaki enjektörle idrarı çekiyor hiç acıtmıyor anlamıyorlar bile.daha sonraki zamanlarda da ihtiyaç olmuştu yine bu yöntemi kullanmıştık.ama tabiki dr çok becerikliydi.

Oğlan değil kız olsaydı, daha zor olacaktı işin..
Torbayı takardık, kız bebekte çok zor o torbanın yerinde durması. Çiş yapmaya başlayınca, ağırlıktan dolayı hop düşüyor torba ve boşa gidiyor idrar.

Soyardık çocuğu, sadece torba ile kalırdı, bol su içirir ve hastanede beklerdik. Abartmıyorum, telef olurduk hastanede 3-4 saat beklediğimizi biliyorum.

Sonra yürümeye başlayacak, o torba hiç durmayacak yerinde.. Zor iş idrar örneği almak.. Ama erkek bebekte kaka ile karışma ihtimali düşük, torbayı düzgün takmıyor olabilirsiniz. Hastanede hemşireye taktırın bence.

Son düzenleme:
Aslında erkek çocuğuna torba takmak kolaydır. Takılacak alan kuru olmalı kremli falan olmamalı. Bence en iyisi hastanede hemşireye taktırın çünkü bende hemşireyim anne babalar bu test için saatlerce bekledikleri oluyor.

benim kızım da idrar yolu enfeksiyonu olmuştu.o kadar hareketli ki imkanı yok alamadık.en sonunda dr kendisi aldı.şöyle ki bunun için özel bir aparat var.incecik bir hortum ama incecik.idrar yoluna çok yavaşca yerleştiriyor diğer uçtaki enjektörle idrarı çekiyor hiç acıtmıyor anlamıyorlar bile.daha sonraki zamanlarda da ihtiyaç olmuştu yine bu yöntemi kullanmıştık.ama tabiki dr çok becerikliydi.

erkeklerde de bu şekilde alınabilir mi acaba?tek çare bu gibi öbür türlü torbayı bantladım bile oğluma ama olmuyor beze akıyor yine çok hareketli

sabah uykudan kalkdıkdan sonra genelde keyifli olurlar yere battaniye serip torbayı yerleştirin hiç birşey giyindirmeyin yerde yatırın masaj yapın özellikle göbek deliğinin oralarında parmaklarınızla daireler yapıp hafif hafif yumuşak hareketler özellikle göbek deliğinin altı.biraz zaman alıyor ama tam pes edeceğiniz an yapıyor.
olmadı dr.sondayla alır.erkek çocuğunun daha kolay alırlar sanırım.
bir keresinde biz aldırdık anbiyotik kullandığı halde sürekli üreme görünüyordu doktorumuz son olarak sondayla alalım dedi ve sonuç temiz çıkmışdı..

canım en iyisi hastanede aldırmak oda diğer arkadsın dediği gibi olacak bende oğlumdan alamadım idararını sonra hemsireler biz alalım dedi ince uçlu bir seyi pipisinin ucuna yani idrar yaptığı yere yerleştirdi ve sırıngayla cekti oğlum anlmadı bile 1dklık işlemdi canım istersen böyle yaptır

Back
X