• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

idrar sıçramasından vesveseye düşmek

bu konuya ben de dikkat ederim ama umumi tuvalette çorap çıkarmadım hiç:6:

paçalarımı sıvar girerim, eve gelince de çoraplarımı kirli sepetine atarım.

yok eğer pantolonuma sıçradığına da kanaat getirirsem onu da çıkarır kirli sepetine atarım.

gün boyu o çorapla falan dolaşmak korkunç gelmez bana açıkçası, sonuçta ayakkabıyla da dolaşıyoruz.

eve girince kirlilerden kurtulmak yeterli diye düşünüyorum.

dışarda alafranga tuvalet kullanmam, eğer öyle şehirler arası yolculuk vs söz konusuysa gideceğim yere varınca baştan ayağı kıyafetimi değiştiririm.

bana göre yeterli:ssz:

namaz boyutuna gelirsek de , namaz kıyafetim hep ayrıdır. zaten açık bir insanım, günlük kıyafetlerim ibadete uygun değil, dışarda dolaştığım kıyafetle

namaz kılmam.

mesele böbrek veya idrar kesesinin fizyoloik farkı değil ki, boşalıp boşalmaması....
böbrek diye belki yanlış yazmış olabilirim, ama anlatmak istediğim zaten tam boşalmayan bir organın varlığı yani...
kasın açılıp açılmama durumu sizin o anki pozisyonunuza göre değişiyor işte....
benim böbrek hastası bir yakınım var ve yakın zamanda böbrek nakledildi, bizzat onun ağzından dinledim...doktoru klozete yapmasını yasaklamış ve bunu ölçmek için bizatihi göstermiş, klozete yapan kişi ile alaturkaya yapan arasındaki idrar ölçü farkını cd'den...
bunu kafamdan uydurmadım yani sizde araştırabilirsiniz....
ha ilginç pozisyonlarda yapmaya çabalamaya devam edecem derseniz de size kalmış....

Tabikide bana kalmış birşey:51::51:

En ucuzundan pet bardak Ve bir kutu eldiven alin. Tuvalete gittiğinizde eldiveni takın ve
Pet bardağı idrar deliğinize tamamen kapatın. İcine cisinizi yapın .bardağı yavaşça bosaltip çöpe atın son olarak eldiveni elinizden çıkarın.evde ise her ne olursa olsun abdest oncesi belden altınızı yıkayın.klozette de cok fazla idrar sıçrıyor. Ben bu sekilde yapıyorum.:nazar:

Büyük kabir azabi olduğu nerede yaziyor konu sahibi ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Büyük kabir azabi olduğu nerede yaziyor konu sahibi ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Google'a kabir azabının sebepleri yazarsanız yalnızca bu değil epey kabarık bir liste çıkacaktır. :)

Google benim için bi kriter değil. İnternette yazilan herşey doğrudur diye biseyde yok. Yani Kuranda yada hadiste onu soruyorum.?

Hadis'te var bu konu. Buraya yazmam için internetten alıntı yapmam gerek şu an. Yok bunu kabul etmiyorsanız kitaplarımdan bulacağım ve biraz uzun sürecek. Ama gerçekten bilmek istiyorsanız hiç üşenmem. Hatta çok mutlu olurum.

Hadis'te var bu konu. Buraya yazmam için internetten alıntı yapmam gerek şu an. Yok bunu kabul etmiyorsanız kitaplarımdan bulacağım ve biraz uzun sürecek. Ama gerçekten bilmek istiyorsanız hiç üşenmem. Hatta çok mutlu olurum.

Yok inanmamak değil. Sadece merak ettim ve bundan sonra bende dikkat edicem .

Yok inanmamak değil. Sadece merak ettim ve bundan sonra bende dikkat edicem .

O zaman aklıma gelenlerden diğer sebepleri de söyleyeyim.

İnsanlar arasında laf taşıyarak ara bozuculuk yapmak, hayvanlara eziyet etmek, gıybet etmek, şirk, yalan söylemek, faiz yemek, haram olan şeye helal,; helal olan şeye haram demek...

Allah hepimizi azaptan korusun inşallah.

En ucuzundan pet bardak Ve bir kutu eldiven alin. Tuvalete gittiğinizde eldiveni takın ve
Pet bardağı idrar deliğinize tamamen kapatın. İcine cisinizi yapın .bardağı yavaşça bosaltip çöpe atın son olarak eldiveni elinizden çıkarın.evde ise her ne olursa olsun abdest oncesi belden altınızı yıkayın.klozette de cok fazla idrar sıçrıyor. Ben bu sekilde yapıyorum.:nazar:

Ciddi misiniz pet bardak derken ?
Sürekli disarida bunu mu yapiyorsunuz.?:53:

Ben uyarıyım dedim altını kontrol edin bir de sifonu çekin ben içinde gezerken gördüm bir kere sifonu çekince gitti :27:

edit: totonuzu ısırır valla :60:

Benim feci örümcek fobim var ve küçüklüğümden beri hep beni bulur. Bahçede yakalamaç oynardık ben koşarken hep örümcek ağının ortasından geçer üstünde ne kadar örümcek varsa üstümde bulurdum. Arkadaşımın apartmanına girerdim koridorda tavandan saçlarıma hızlı iniş yapardı. Bunların sonu hep kilitlenme, sabit bi'şekilde durup çığlık çığlığı ağlama.

Geçen de tuvaletin camını açmış annem, bahçe katı zaten. Nasıl sıkıştıysam, hep çektiğim sifonu çekmeden bi'güzel oturdum yaptım kalktım. Tam sifonu çekeceğim kapkalın bacaklı, etine dolgun kahverengi bi'örümcek içerde deli dana gibi koşturuyo. Yeminle bayılacaktım sifonu çekemeden çığlığı basıp evdeki herkesin yüreğine indirdim bunu da izledim şimdi hayatta giremem dışarda:18:

Benim feci örümcek fobim var ve küçüklüğümden beri hep beni bulur. Bahçede yakalamaç oynardık ben koşarken hep örümcek ağının ortasından geçer üstünde ne kadar örümcek varsa üstümde bulurdum. Arkadaşımın apartmanına girerdim koridorda tavandan saçlarıma hızlı iniş yapardı. Bunların sonu hep kilitlenme, sabit bi'şekilde durup çığlık çığlığı ağlama.

Geçen de tuvaletin camını açmış annem, bahçe katı zaten. Nasıl sıkıştıysam, hep çektiğim sifonu çekmeden bi'güzel oturdum yaptım kalktım. Tam sifonu çekeceğim kapkalın bacaklı, etine dolgun kahverengi bi'örümcek içerde deli dana gibi koşturuyo. Yeminle bayılacaktım sifonu çekemeden çığlığı basıp evdeki herkesin yüreğine indirdim bunu da izledim şimdi hayatta giremem dışarda:18:

:43: of ya ben de şehirdışından geldim elimde bir sürü çanta bir şey öyle koydum onları yattım gece bir baktım yastığımın kenarında aynı dediğin gibi kalın etli böyle :43::43::43:

senin gördüğün de mi klozetin içindeydi :43:

evet bende cok dikkat ederim ..
pacalarımı dizlerime kadar sıvarım ve yıkarım genelde ..
dikkat isteyen bir husus ..

iyi geceler hanımlar. yıllardır içimde çözemediğim bir sıkıntıdır bu tuvalette üzerimize idrar sıçraması. malum kabir azabının en büyüğü idrar sıçramasından olacakmış derler. bende yıllrdır tuvalette buna dikkat etmeme rağmen illaki apntolon paçalarına idrar geliyor. alafranga tuvalet evimde var kullanıyorum ama işyerimde alaturka kullanıyorum ve bu elbiselerimle yani pantolunma namaz kılamıyorum. buna çözüm yolu önerecek biri varmı. şimdi pantolunu çıkar kıl diyebilirsiniz evet kısmen uygulayabilirim evim dışında. ama yine normal hayatta üzerine idrar sıçramasından nasıl korunurum.

Değerli kardeşimiz;
Hanefi mezhebine göre elbiseye veya bedene bulaşan idrar, el ayası kadar bir alandan az bir yere yayılmışsa bu namaza mani değildir. El ayasından fazla bir alana yayılan idrar namaza manidir. Katı pislikten de üç gramdan fazlası elbise veya bedende bulunursa namaza manidir.

Necaset olan bir yere dökülen temiz su necasete bulaştığı için temiz değildir. Fakat bu sudan insanın bedeni veya elbisesinin üzerine sıçradığı takdirde bakılır, deydiği elbisenin dörtte birinden fazla değilse veya değdiği uzvun dörtte birinden fazla değilse bağışlanır. Bununla kılınan namaz sahih olur.

Nitekim insanın bedenine veya elbisesine sıçrayan iğne ucu kadar idrar serpintileri -bedenin tamamını kaplasa bile- namaza mani değildir. Çünkü bundan sakınmak zordur.

Ancak devamlı olarak idrar sıçrama ve serpintisinden korunmak sünnettir. Yollarda ve asfaltlara ayakkabıyla basılması yolları necis kılmaz. İmam Ebu Yusuf ve İmam Muhammedin görüşü böyledir. Kabul edilen görüşte budur.

(Prof Dr. Vehbe Zuhayli, İslam Fıkhı Ansiklopedisi; Celal Yıldırım, İslam Fıkhı).

kaynak: sorularla islamiyet

umarım alıntı yapmam yasak değildir ama herkes bilgilensin istedim

ayrıca arkadaşlar eskiden insanlar için temizlik hijyen meseleleri daha zormuş
bir yine de çok çok temiziz eskilere göre

Son düzenleme:
döşüyorum tuvalet kağıdını kat kat uumi yerlerde ,yapıyorum işimi
yaf fazla pimpirikli olmak iyi değil =)

bazen eşimi ateist olduğu için haklı görüyorum :50:
üzerime çiş sıçradı diye kabir azabı mı çekeceğim yani.
ben böyle bir şeye inanamıyorum.
o kadar günah, sakınılması gereken şey varsa ve yaratıcı en büyük kabir azabını "Çiş" yüzünden veriyorsa durup bi düşünürüm ben ya :26:
soru için de, wc ye girerken galoş giyebilirisiniz.
bi de kegel egzersizinde olduğu gibi yavaş yavaş yapabilirsiniz küçük abdestinizi.

Kızlar siz bi de bunu izleyin o zaman idrar sıçraması ne ki dersiniz :26:

[video=youtube;7skCdp5oTIE]http://www.youtube.com/watch?v=7skCdp5oTIE[/video]

ben de bir kere gördüm örümcek böyle ondandır hep sifonu çekerim kullanmadan önce :120: :104:

hayırrrrrrrrrrrr
neden yaptın bunu bize justtt???
şu anda wc ye gitmem lazım ama gidemiycem galiba. :26:

kızlar amma tartışmışsınız bir çiş işini :1: bunun çok basit bir yöntemi var alaturka wcler için. çok çok afedersiniz şeyinizi dudaklarından baş ve işaret parmağınızla sıkıştıracaksınız, dış ve üst taraftan tuttuğunuzda elinize bile birşey bulaşmaz ki başka yerinize sıçrasın. alafranga wcler ev dışında gerçekten insan huzursuz oluyor. ben bolca tuvalet kağıdıyla kapatıyorum üstünü ve de oturmamaya çalışıyorum.

Konunun gerçek olmamasını dilerdim.

Temizlikten ziyade kabir azabı düşünülerek sıçramaması istenilen idrar :ssz:

al benden de o kadar:1::1:.Yahu kendi idrarım mı benı kabirde yakacak yapmayın.Hadisler coğu zaman çarpıtılır sonuçta yazılı bir durum degil.Kıssadan hisse Peygamber efendimiz temiz olun demiş o kadar...

Back
X