idrar yolu enfeksiyonu olup hamile kalabilen var mı?:((

mammek

Rabbim Sen bizi koru
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
1.604
2
156
Ankara
..............................................

Son düzenleme:
xara aynı sorun bendede var benim adetime 5 gün var ve bir haftadır kasıklarım ağrıyor idrarımı yaptıktan sonra çok acı oluyor yarın idrar tahlili yaptırcam.acaba gebeliğe engel olurmu bu durum?

bir arkadaşım evlenince enfeksiyon geçirmişti. tedavisini oldu.
hamile kalmazsın diye korkutmuşlar kızı, korunmayı bıraktı. kısa bir süre sonra hamile kaldı.

olumsuz bir etkisini görmemiş arkadaşım. tedavinizi tamamlamaya bakın, gözünüzü korkutmayın.

senacım ben de bilmiyorum ki yarın doktoruma soracağım ve ürolojiye gideceğim. inşallah hamileliğe engel değildir yoksa boşu boşuna ilaç kullanmış olucam bu ay.

Canım bende de idrar yolu enfeksiyonu vardı, doktora gittim, ilaç verdi ve onları kullandım. Ama bir iki hafta sonra hamile olduğumu öğrendim, hem de tedaviye başlamadan hamile kalmışım. ılaç kullandığım için biraz tedirgin oldum ama danıştığım bütün doktorlar ilaçların bebeğe zararı olmadığını söylediler. Yani hamile kalınabiliyor. Ama tedavini de olman ve ihmal etmemen lazım.

merhabalar,

bende de sistit (idrar yolları enfeksiyonu) var arkadaşlar.O kadar titizliğime rağmen 2ayda bir tekrarlıyor bu illet.Doktorum bana sistit tedavisi için cipro diye bir ilaç vermişti.bu ilacı 2 gün kullanınca geçerdi.Biz de korunmayı geçen ay bıraktık.Bu ay da yumurtlama günlerimden sonra yine sistit kendini yeniledi.Ben de hamileyimdir belki diye ilk başta ilaç kullanmakta tereddüt ettim.Ama en sonunda dayanamayıp ilaç kullandım.3 gündür cipro diye hap kullanıyorum ama faydası olmuyor.Hamileysem bile bu regl tarihinden itibaren 21.gün olduğu için idrar testinde çıkmayabilir.Yarın doktora gideceğim.Benim de canım çok sıkılıyo.

Kızlar 9 aydır bebek istiyorum. Hiçbir problemimiz yok çok şükür. İki aydır da klomen ve ovitrelle kullanıyorum şansı artırmak için. Geçen salı günü çatlatma iğnemi oldum. Dün gece idrarım çok bulanık ve kötü kokuluydu. Gece ateşim çıktı ve sürekli tuvalet ihtiyacı hissettim ve tuvaletimi yaparken yanma oldu hatta idrarım kanlıydı. sabah acile gittim, doktora tedavide olduğumu ve durumumu anlattım. Bir iğne yaptı ve idrar tahlili istedi. İdrarda lökosit, eritrosit (kan hücresi) ve nitrit yükselmiş ve bol miktarda bakteri varmış. İlaç verdi. Yarın kadın doğum doktorumu arayıp durumu anlatacağım. İlaçları kullanıp kullanmama konsunda kararsızım. Adetimin 15. günü bugün. 10-12 gün sonra adet günüm.Canım sıkıldı, şimdi biz bu ayı da çöpe atmış mı oluyoruz? İdrar yolu enfeksiyonu gebeliği kesinlikle engeller mi? Bu yaşıma kadar idrar yolu enfeksiyonu nedir bilmezdim, Allah'ım ya, hayırlısı olur inşallah.

selam arkadaşım
bende de aynı sorun vardı ama beni engellemedi, üroloji kadın doğuma gönderdi kadınların idrar yolları kısa olduğu için evliysen bide daha çabuk mikrop kapıyorsun k. doğum bakmalı sana dedi. bende bilmezdim böle bi illet,
bende bu ay oldum iğnedim adetimi beklemeden arkadaşlarım o merakı yüüznden kan testi yaptırdım var görünüyo bakalım allah sanada banada bütün isteyenlere hayırlı evlatlar veriri inşallah,

ALFOXIL 500 MG bana bunu verdi üroloji doktoru, gebeliktede kullanılabiliyormuş, ve her ilişkiye girdikten sonra gece yatarken kullanılıyo ki idrar torbasında sabaha kadar antibiyotik etkisi yapıp temizlesin,

arkadaşlar gözünüzü boşuna korkutmayın ve korkutmalarına da izin vermeyin, bu enfeksiyonun alası benim kız kardeşimde var neler çekiyor ama iki tanede çok sağlıklı bebeği var biri 3 yaşında diğeride 3. ayını bitiriyo bu haftasonu

Canım Allah bağışlasın yeğenlerini. ıçimi rahatlattın. Bugün tekrarlattım tahlilleri çok şükür Allah'ıma dün içtiğim litrelerce su işe yaramış çok düşmüş lökosit ve eritrosit değerleri. ılaçları kullanayım mı diye doktoruma sormaya gittim kullanma sadece bol su iç dedi. Bir de idrar you iltihabında rahim çok kasılır o nedenle pek olmasını istemeyiz gebelik düşünenlerde dedi. ıdrar kültürü istedi onu da verdim iki gün sonra çıkacak sonuç. Hayırlısı olur inşallah.

umarım temiz çıkar sonuçların, evet bol bol su ben günde 1,5 - 2 litre su içiyorum,
hangi ildesin sana bi dr önereyim kadın doğum uzmanı haziran ayında ben gittim idrar yollarından hemen bebek isteyip istemediğimi sordu, bir aşı verdi progestan ve folic plus verdi kullanıyorum adetime daha 4-5 gün kalmasına rağmen kan testi yaptırdım ve pozitif görünüyor ama 2 gün sonra kesin görebilmek için tekrarlamam gerekiyor, bunu yaptığımı dr um duysa öldürür beni :)

adetinin birinci gününden itibaren 12. gün dr a git o yumurtana bakacak seni muhatemelen 15. günde tekrar çağırıp yumurta çatlatma iğnesi verecek 1 tane aşı kolundan yapılıyorsun zaten. aynı gün akşam 6 - 7 gibi vurul 24 saat sonra aynı saatte ve ertesi gün eşinle beraber ol her beraberlikten sonra belinin altına yastık koy ve yarım saat yat, bu işe yarar ben böle yaptım ve içimde bişiler oluştu.

ben bu sorunu yaşamadım ama yakın bir arkadaşım yaşadı tedavi oldu akabinde de hamile kaldı.üzülme.Allah seninle birlikte isteyen herkese bebek nasip etsin.

Arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun. Korkutscum inşallah bebeğine sağlıkla kavuşursun canım. Allah bizlere de nasip eder inşallah. Canım ben iki aydır klomen ve çatlatma iğnesi kullanıyorum zaten. Geçen salı 10. günümde iğnemi oldum benim yumurtalar biraz hızlı büyüyor (iki tane 18.75 mm ve biraz daha küçükler vardı). Ankaradayım canım ben, dün doktoruma sordum ilaçları kullanma dedi ve idrar kültürü istedi yarın sonuçları alıcam inşallah bir problem çıkmaz. Doktorum idrar yolu enfeksiyonunda rhim kasıldığı için pek istemeyiz dedi. Allah'ım inşallah bir problem olmazda benimde göbüşümde bebeğim olur.

ben de de var doktoruma sordum. ne engel ne de gebelik varsa düşük filanda yapmaz o ayrı o ayrı dedi bana.

Canım bende de idrar yolu enfeksiyonu vardı, doktora gittim, ilaç verdi ve onları kullandım. Ama bir iki hafta sonra hamile olduğumu öğrendim, hem de tedaviye başlamadan hamile kalmışım. İlaç kullandığım için biraz tedirgin oldum ama danıştığım bütün doktorlar ilaçların bebeğe zararı olmadığını söylediler. Yani hamile kalınabiliyor. Ama tedavini de olman ve ihmal etmemen lazım.

merhabalar,

bende de sistit (idrar yolları enfeksiyonu) var arkadaşlar.O kadar titizliğime rağmen 2ayda bir tekrarlıyor bu illet.Doktorum bana sistit tedavisi için cipro diye bir ilaç vermişti.bu ilacı 2 gün kullanınca geçerdi.Biz de korunmayı geçen ay bıraktık.Bu ay da yumurtlama günlerimden sonra yine sistit kendini yeniledi.Ben de hamileyimdir belki diye ilk başta ilaç kullanmakta tereddüt ettim.Ama en sonunda dayanamayıp ilaç kullandım.3 gündür cipro diye hap kullanıyorum ama faydası olmuyor.Hamileysem bile bu regl tarihinden itibaren 21.gün olduğu için idrar testinde çıkmayabilir.Yarın doktora gideceğim.Benim de canım çok sıkılıyo.

selam arkadaşım
bende de aynı sorun vardı ama beni engellemedi, üroloji kadın doğuma gönderdi kadınların idrar yolları kısa olduğu için evliysen bide daha çabuk mikrop kapıyorsun k. doğum bakmalı sana dedi. bende bilmezdim böle bi illet,
bende bu ay oldum iğnedim adetimi beklemeden arkadaşlarım o merakı yüüznden kan testi yaptırdım var görünüyo bakalım allah sanada banada bütün isteyenlere hayırlı evlatlar veriri inşallah,

umarım temiz çıkar sonuçların, evet bol bol su ben günde 1,5 - 2 litre su içiyorum,
hangi ildesin sana bi dr önereyim kadın doğum uzmanı haziran ayında ben gittim idrar yollarından hemen bebek isteyip istemediğimi sordu, bir aşı verdi progestan ve folic plus verdi kullanıyorum adetime daha 4-5 gün kalmasına rağmen kan testi yaptırdım ve pozitif görünüyor ama 2 gün sonra kesin görebilmek için tekrarlamam gerekiyor, bunu yaptığımı dr um duysa öldürür beni :)

ben bu sorunu yaşamadım ama yakın bir arkadaşım yaşadı tedavi oldu akabinde de hamile kaldı.üzülme.Allah seninle birlikte isteyen herkese bebek nasip etsin.

Kızlar tekrar teşekkür ederim hepinize. Allah isteyen herkese çabucak evlat sahibi olmayı nasip etsin inşallah. Olgay inşallah bir problem olmaz ve hamilesindir canım. Korkuts seni aceleci seni, doktoruna çaktırma erkenden öğrenmişsin işte ne güzel inşallah değerin katlanmıştır ve bebeişin seninledir. Lostsun amin canım, Allah hepinizden razı olsun.

xara sonuçlarını aldın mı nasıl çıktı?????
umarım en kısa zamanda tedavini olur hamile kalırsın,
sevgilerle

Canım doktorumun asistanıyla görüştüm biraz önce idrarda üreme görülmedi yazıyormuş sonuçta sanırım temiz çıktı. Doktorum uygun olduğunda görüşeceğim tel.ile. Sen ne yaptın, tekrarladın mı kan tahlilini. ınşallah sen de ben de hamişizdir canım :Saruboceq: Gerçi senin var gibi birşeyler ama:Saruboceq:

ben tahlil yeptırmadım, ptesi dr a gideceğim nede olsa ne var ne yok çıkar heyecanımı o güne saklıyorum, gerçi bugün öğrensem daha ii olurdu bugün benim doğum günüm kendime iyi bir hediye vermiş olururdum :emir_bebek:
senin için sevindim herşey yolunda gibi ne dersin,

Back
X