İDRAR YOLU ENFEKSİYONU

Merhaba hanımlar. İdrar yolu enfeksiyonu rahimde sızı yapar mı ? Yaşayan var mı sizdeki belirtirler nelerdi yardımcı olur musunuz
Yapar bende geçirmiştim ama benimki biraz ağır geçti. İdrarımı yaparken gözlerimden yaşlar gelirdı. Yürürken sanki rahim yere düşücek. Zannederdim.
Ağrısı hafife alınmayacak kadar berbet bir ağrı

Merhaba hanımlar. İdrar yolu enfeksiyonu rahimde sızı yapar mı ? Yaşayan var mı sizdeki belirtirler nelerdi yardımcı olur musunuz
5 seneye yakındır çekiyorum bi gün ağrısından sızısından bayılmışım bile . Antibiyotik alerjiniz yok ise acil tedavi olmaya bakın. Çok zor savaşmak yoksa

Ağır idrar yolu enfeksiyonları özellikle işerken idrarın değdiği yerlerde sızı yapar.
Ağrı ve yanma bayılacak kadar bile canınızı yakabilir.
Bende aynı durumdayım antibiyotik kullanıyorken sıkıntı yok bırakır bırakmaz geri geliyor gecmek bilmiyor
İdrar kültürü yapıp, uygun antibiyotiği bulmak lazım. Anüs temizliğini önden arkaya doğru yapmak lazım. İlişki öncesi ve sonrası hijyene dikkat etmek gerekir.

İdrar kültürü ne kadar zamanda cıkıyor?

İdrar kültürü ne kadar zamanda cıkıyor?
İdrar kültürü ortalama 5-7 günde antibiyogram (Hangi antibiyotiğin kullanılması gerekir.) ile birlikte çıkar. 3 gün bakteri üremesi olmadıysa negatif sayılır. Bakteri ürediyse, mikroskop ile bakteri boyanarak tanımlanır ve hangi antibiyotik bu bakteriyi öldürüyor diye başak bir kültür ortamına ekilir. Ortalama 2 gün içinde netleşir ve duyarlı olduğu antibiyotik başlanır.
İdrar kültüründe önemli nokta en az 1-2 gün antibiyotik kullanmıyor olmanız ve kültür örneği verirken vajeninizi suyla yıkayıp, kurulayıp işemeye başladığınızda baştaki ilk değil de orta idrarı steril kaba doldurmanız gerekir. Bir de ağır işerken ağır yanması olanlarda idrar deliğinin (uretra) enfeksiyonları için ucu steril pamuklu çubukla deliğin biraz içine sokularak (sağlık personeli tarafından yapılır) sürüntü örneği alınır. Hem direkt mikroskop altında bakılır hem de kültüre ekilir.

Tesekkurler baya açıklayıcı yazmıssınız. En iyisi ürolojiye gidip kültür vermek.

Antibiyogram nerede yapılıyor devlet hastaneleri yapıyor mu bilginiz var mı ?

Merhaba herkese benim karnımda sancılar oluyor birde ince ince bel ağrısı ve sağ tarafa doğru vuruyor sanki. Nete yazınca enfeksiyon çıkıyor ama bende öyle idrarda yanma, yeşil akıntı, koku, kaşıntı falan yok. Sadece bazen koyu sarı (yeşil değil) hafif akıntı oluyor. Sizce bu akıntı enfeksiyon Mudur ?

Haa birde göbek çevresinde ağrı alıyor bastırınca bunları nete yazınca idrar enfeksiyonu çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…