• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdrar yolu rahatsızlığı

Merwishs

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2013
36
4
16
Kızlar merhaba. Annem 2 senedir idrar yollarından muzdarip. Gitmediğimiz doktor kalmadı ama yine yok yine yok. Gidiyoruz idrar tahlili yapılıyor,kültür veriyor sonuçta iltihap çıkıyor hep. Antibiyotik veriyorlar ama hiçbir düzelme yok. Sistoskopiyle de baktı en son doktor onda da bir şey çıkmadı. Kronik sistit diyorlar hep. Ama kadının sosyal yaşam denen şeyi kalmadı. Ağrısı oluyor sürekli, tuvaleti gelince yanma oluyormuş. Bir yere gidemez oldu tabi psikolojik de oldu artık. Bu durumda olan var mı? Ya da başından geçip iyileşmiş olan?

benim ananemde bu şekildeydi o da dr fayda bulamadı en son dediler sülük tuttur şimdi her sene sızısı başladığında onu tutuo bilmiorum adı sizde farklı bişey mi ona faydası oldu Allah şifa versin

Ayni dert bendede war canim suandada war antibytk kullanyrm
doktora gdyrm tekrarliyo surekli anlattklarn ayni isirgan otu kaynatip ictiydim iyh gelmisti biara

Çok nadir bazı günler iyi oluyor ya onun dışında hep böyle. Bi çok şey kaynattı içti ama faydasını göremedik ama ısırgan otunu duymadık onu bi deneriz. Evet biz de sülük diye biliyoruz. Onu da söylerim bi. Çok sağolunn inşallah sizler de şifa bulursunuz

Kızlar merhaba. Annem 2 senedir idrar yollarından muzdarip. Gitmediğimiz doktor kalmadı ama yine yok yine yok. Gidiyoruz idrar tahlili yapılıyor,kültür veriyor sonuçta iltihap çıkıyor hep. Antibiyotik veriyorlar ama hiçbir düzelme yok. Sistoskopiyle de baktı en son doktor onda da bir şey çıkmadı. Kronik sistit diyorlar hep. Ama kadının sosyal yaşam denen şeyi kalmadı. Ağrısı oluyor sürekli, tuvaleti gelince yanma oluyormuş. Bir yere gidemez oldu tabi psikolojik de oldu artık. Bu durumda olan var mı? Ya da başından geçip iyileşmiş olan?

Kronik idrar yolu enfeksiyonlarında taş ve kum da aranmalıdır . Çin vücut bu tip şeylere karşı da enfeksiyon belirtisi veriyor . Bulaşar doktor mutlaka buna bakmıştık diye düşünüyorum. Ayrca anneniz idrar yolları antiseptiği kullanmalı uzun bir süre ancak aralıklı aralıklı . Örneğin hippurin ,porinol gibi . Ayrıca alternatif olarak doğal diüretiklerden maydanoz bolca taze olarak veya suyunu tüketmeli. Ayrıca asit oranı yüksek gıda ve kahveden uzaklaşmalı . İnşallah tedavi olabilir kadıncağız .

Kullanmadığı antibiyotik kalmadı ya. Artık karaciğeri iflas edicek diye korkuyorum. Bi ara soğan kaynattı içti. Maydonozu denemedik ama onu da deneriz. İnşallah hayırlısıyla atlatır bu durumu çünkü gerçekten çekilecek bir şey değil

yıllarca kronik sistitim vardı şimdi sistit olmuyorum ama onun yerine taşım var.
o antibiyotikler böbreklere hep zarar. annen düzenli kullanmamış olabilir zamanında. şimdi çekiyor olabilir..
bir de en önemlisi bol su içmek.

sistit bende de var. onbeş kere falan antibiyotik kullanmışımdır 4 senede.
en son antibiyotik iğne ve 1 haftalık tedavi ile ancak atlattım.
benim latekse duyarlılığım varmış.
kondom kullanımından sonra ortaya aniden çıkıyor.
bol su içip lateksten uzak duruyorum ben artık.
bir de idrarını tutmaması lazım.
böyle yaptım ben 2 aydır hasta olmuyorum.

cok sinir bir hastalik.Allah sifa versin. antibiyotikler yarida kesildiginde ya da cok sik kulanildiginda maalesef bakteriler dayaniklilik kazaniyor. bende de var kronik. genelde fiziken ya da duygusal olarak zayif dustugum zamanlar oluyor. eger baslayacagini hissedersem hemen c vitaminli su iciyorum, rahatlatiyor. bol bol su icmek lazim, idrarin yakiciligini azaltiyor cunku. birde genel olarak sadece aci cektiginde degil diger zamanlarda da yedigine ictigine dikkat etmesi lazim. kola, cay,asitli icecekler,kahve fena yapar. ic camasiri sik sik degismeli gun icinde. bi de dar pantolon giymekten kacinmali. aklima gelenler bunlar. tamamen yok olmasa da kontrol altina alinabiliyor.

Doktor da hep bol su iç diyor hep. Ama annem bi ara öyle bi algıya kapıldıki suyu içiyorum daha kötü oluyor demeye başladı. Ama sonradan anladı o şekilde mikrobu attığına. Annem biraz tez canlıdır, bi de artık şifa görmeyince o kadar sıkıldıki. Denemekten de bıktı artık. Çok çabuk hayal kırıklığına uğruyor. Olmuyor işte kaç doktora gittim diyip duruyor ne biliyimm. İstiyorumki rahat etsin artık😔

Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun.Şuan bu durumu ben yaşıyorum ve o kadar sancıyla ortaya çıktı ki anlatamam can havliyle kendimi hastaneye attım kan tahlili, kültür ve ulturasona bakıldı 2 ilaç verdi doktor ilaçlardan sonra sancıdan eser kalmadı iltihap gecmeye başladı.Bunu yaşayan biri olarak sana tavsiyelerim bol bol su içsin çok tuvalete çıkar ama iltihabı atar iç çamaşırını sık sık değişsin ve pamuklu iç çamaşırlar tercih etsin bunların yanında maydonoz suyu kaynatsın içsin ve sıcak su torbası hazırlayın tam vajinasının üzerine koyun karında sakıncalı olabiliyor son olarak da sıcak suya oturtun inanın rahatlatır ben bu yöntemlerle kendime geldim sayılır yeni yenii atlattım:) tekrar geçmiş olsun.

Zencefil çayını denesin mutlaka. Aktarlarda satılan kök çeklinde olandan alıp tarçınla falan kaynatıyorsun. Teyzemin yıllardır geçmeyen ve sürekli tekrarlayan idrar yolu sorunu, sistiti falan vardı bu çayla düzeldi. Ben de her sene grip olup ardından bronşit olurdum zencefil kullanmaya başlayınca hiç olmuyorum çok şükür...

Çok iğrenç tadı ama sağlık için mecburen:26:

ayyy Allah yardımcısı olsun annenin.üc sene önce ben de denizden mikrop kaptım.1 gün boyunca tuvaletten cıkamadım.hep tuvaletim var gibi oluyordu.çok kötü bir durum.bir de tatil beldesindeydik o zaman.hastane aradık oralarda.gittik doktora.değerlerim çok yüksek cıkmıstı 0 olması gerekenler biri 1400 küsür diğeri de 2000lerdeydi.ben de anlamamıstım idrar yollarımım iltihaplandıgını adam dedi bu test kimin cok kötü diye.ödüm kopmustu.bir şey cıktı diye.cipro diye bir antibiyotik verdi.bir de adını unuttum ama ilaç kapsül şeklindeydi yeşil sarı olması lazım yanlıs hatırlamıosam rengi.onları içtim hemen etki etti.normale döndüm..

canım geçen sene denizden mikrop kaptım büyük ihtimalle ama üzerinde çok durmadım. anneme söylediğimde sistit olmuşsundur kadınlarda olur genelde dedi hafta sonuydu eczaneye gittik bizde anlattım sistit dediler antibiyotiği içtim acısı fln kesildi ama sık sık tuvalete gitmeye başladım. ağrı sızı yok iki damla için deli gibi tuvaletim varmış gibi hissediyodum. üroloji bakmadı bile sıklığını düşürmek için ilaç verdi aralıklar 2 saate çıktı ama yine de çok sık gidiyordum. kadın doğuma gittim ultrasona giremedim ama bana çok tuvaletim varmış gibi geliyo kadın bekle diyo altıma yapıcaktım artık vazgeçtim ultrasondan. hala daha devam ediyor sık tuvalete gitmem ama toplu taşıma araçlarında çok rahatsız ediyor beni sarsıldıkça aniden geliyo otobüslere binemiyorum doğru dürüst:14:
birde yengemde vardı bu rahatsızlık 2 senedir devam ediyordu daha geçen aylarda öğrendiler ki o sürekli doktora da giderdi üstelik mesane kanseriymiş o yüzden bu şekildeymiş. bende gidicem çok yakında hastaneye.
yalnız şeyi sormak istiyorum ultrasonda rahimden bakılırken su içmek gerekiyor ya, mesane idrar yolları için su içmemize gerek var mı?

Back
X