• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdrarda enfeksiyon + glikoz nasıl geçer :(

asya narin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2015
140
59
98
Selam gebeliğimin ilk haftalarında idrarda enfeksiyon çıktı doktor gebelikten dedi. Şimdi onaltıncı haftanın içindeyim dün idrar tahlili yaptırdım henüz doktora göstermedim ama glikoz ++ çıkmış ve idrarda lökosit +++ çıkmış. Çok üzülüyorum ciddi bir durum olmasından. Bu durumu yaşayıp atlatan nasıl atlattığını paylaşabilirmi? Bu şekilde sonucu olanlar ciddiyet derecesi nedir? Doktora gitmeden bir çok gebe gibi benimde merakım az çok giderilsin istiyorum.

Selam gebeliğimin ilk haftalarında idrarda enfeksiyon çıktı doktor gebelikten dedi. Şimdi onaltıncı haftanın içindeyim dün idrar tahlili yaptırdım henüz doktora göstermedim ama glikoz ++ çıkmış ve idrarda lökosit +++ çıkmış. Çok üzülüyorum ciddi bir durum olmasından. Bu durumu yaşayıp atlatan nasıl atlattığını paylaşabilirmi? Bu şekilde sonucu olanlar ciddiyet derecesi nedir? Doktora gitmeden bir çok gebe gibi benimde merakım az çok giderilsin istiyorum.
İdrarda glikoz çıkması normal değil şekeri olan kişilerde idrarda glikoz çıkar büyük ihtimalle gebelik şekeri var sizde doktor şeker değerlerimize gore ya diyet ister yada insuline baslatir

İdrarda glikoz çıkması normal değil şekeri olan kişilerde idrarda glikoz çıkar büyük ihtimalle gebelik şekeri var sizde doktor şeker değerlerimize gore ya diyet ister yada insuline baslatir
Evet sanırım öyle çok korkuyorum açıkcası şeker çok tehlikeli.Umaeım diyetle atlatırım insülin en çok korktuğum :KK17: . Cevabınız için teşekkürler. Sizde böyle bir durum varmıydı ?

tatlım idrarda enfeksiyon olayı birçok gebenin başına geliyor. benim gecen haftaki tahlilde cıktı,fitil verdi doktorum.haftaya tahlili tekrarlıycaz.
şeker olayına gelince evet gebelik şekeri iyi bir sey değil. mesela benimki de sınırda cıktı doktor bazı seyleri yasakladı. gebelik sekeri varsa muhtemelen diyet yapmanı, kızartma serbetli tatli, pirinç gibi yiyeceklerden uzak durmanı ısteyecektir doktora gitmeden hemen kendini kendini korkutma, yüreğini ferah tut

Evet sanırım öyle çok korkuyorum açıkcası şeker çok tehlikeli.Umaeım diyetle atlatırım insülin en çok korktuğum :KK17: . Cevabınız için teşekkürler. Sizde böyle bir durum varmıydı ?
Bende doğuştan öyle bu durum var tip 1 diyabet hastasiyim ve 4 aylık hamileyim.. Dikkat ederseniz bisey olmaz insallah

seker olayini bilmiyorum ama benimde enfeksiyonum cok sik tekrarlar hamile de degilim.. hafif bi yanma agri hissettigimde bol miktarda su iciyorum hemen atiyo..

tatlım idrarda enfeksiyon olayı birçok gebenin başına geliyor. benim gecen haftaki tahlilde cıktı,fitil verdi doktorum.haftaya tahlili tekrarlıycaz.
şeker olayına gelince evet gebelik şekeri iyi bir sey değil. mesela benimki de sınırda cıktı doktor bazı seyleri yasakladı. gebelik sekeri varsa muhtemelen diyet yapmanı, kızartma serbetli tatli, pirinç gibi yiyeceklerden uzak durmanı ısteyecektir doktora gitmeden hemen kendini kendini korkutma, yüreğini ferah tut
İdrardaki enfeksiyonu bol su içmeme rağmen atamamışım bu ikinci tahlilde lökosit yine aynıydı:KK43: şeker de yeni çıktı idarar değilde daha çok şeker korkutuyor beni gebe olup canının istediklerini yiyememek kötü ama bebeğim için herşeyden vazgeçebilirim. Sanırım şekerimin yüksek çıkmasını gebeliğimin ilk zamanlarında günde bir bardak portakal suyu,günde bir adet havuca ve malesef çayıma dört şeker atmama bağlıyorum ayrıca acaip derecede pirinç pilavı canım istiyordu istedikçe yaptım yedim sonuç hüsran inşallah diyetle geçer. Birde gebeliğimin ilk aşaması ve şuanda bile meyve yemeği çok istiyorum oda şeker yaparmış :KK61:. Bu durumda şeker deposu olmam normal sanırım. Ama yenicem inşallah.Çok sağol bilgi verdiğin için.

Bende doğuştan öyle bu durum var tip 1 diyabet hastasiyim ve 4 aylık hamileyim.. Dikkat ederseniz bisey olmaz insallah
Geçmiş olsun sizinkide çok zor olmalı ama siz alıştığınız için zaten dikkat ediyorsunuzdur. Ben ilk karşılaşınca birde gebelikte olunca şok üstüne şok . Rabbim en kısa zamanda bebişlerimizi sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

seker olayini bilmiyorum ama benimde enfeksiyonum cok sik tekrarlar hamile de degilim.. hafif bi yanma agri hissettigimde bol miktarda su iciyorum hemen atiyo..
Bende yanma falan hiç olmuyor ama arada akıntım oluyor başkada bir belirtim yok ama gebelikte çıkıyormuş işte işin kötüsü biri bitti sandım şimdide şeker Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

Geçmiş olsun sizinkide çok zor olmalı ama siz alıştığınız için zaten dikkat ediyorsunuzdur. Ben ilk karşılaşınca birde gebelikte olunca şok üstüne şok . Rabbim en kısa zamanda bebişlerimizi sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Amiiiinnn inşallah..

Bende yanma falan hiç olmuyor ama arada akıntım oluyor başkada bir belirtim yok ama gebelikte çıkıyormuş işte işin kötüsü biri bitti sandım şimdide şeker Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

katlancaksin artik anneesiiii :) olagan seyler bunlar gebelikte saglikli sihhatli alin kucaginiza ins

Merhaba, protein kaçağını halledebildiniz mi? Benim idrar tahlilimde de protein kaçağı çıktı, daha önce sağlık ocağında yapılan idrar testinde de çıkmıştı ama doktorum büyük ihtimalle yanlıştır demişti. Kendisi bir sonraki kontrolde tahlili tekrarlayınca yine çıktı maalesef. Protein kaçağının yanında bir de tansiyon sorunu çıktı bende, ölçtüklerinde yüksekti doktorum tansiyon ilacı verdi, günde 3 adet içilecek. Ölçümlerde dengesizlik var, hayatım boyunca hep düzenli çıkan tansiyonum bir yüksek bir düşük çıkıyor. Tuz tüketimi yasak, fazla hareket, yürüyüş,yorulmak yasak. Dinlenmemi söyledi doktorum ama daha doğrudüzgün hazırlığımız bile yok :( Umarım bir an önce düzene girer çünkü doktorum bunun benim için riskli olduğunu ve erken doğumu tetiklediğini söyledi. Bebeğim vaktinde gelsin istiyorum, umarım gelişimini tamamlamadan gelmek için acele etmez kuzucuk. Sizde de protein kaçağı yanısıra tansiyon sorunu da çıktı mı acaba?

Merhaba, protein kaçağını halledebildiniz mi? Benim idrar tahlilimde de protein kaçağı çıktı, daha önce sağlık ocağında yapılan idrar testinde de çıkmıştı ama doktorum büyük ihtimalle yanlıştır demişti. Kendisi bir sonraki kontrolde tahlili tekrarlayınca yine çıktı maalesef. Protein kaçağının yanında bir de tansiyon sorunu çıktı bende, ölçtüklerinde yüksekti doktorum tansiyon ilacı verdi, günde 3 adet içilecek. Ölçümlerde dengesizlik var, hayatım boyunca hep düzenli çıkan tansiyonum bir yüksek bir düşük çıkıyor. Tuz tüketimi yasak, fazla hareket, yürüyüş,yorulmak yasak. Dinlenmemi söyledi doktorum ama daha doğrudüzgün hazırlığımız bile yok :KK43: Umarım bir an önce düzene girer çünkü doktorum bunun benim için riskli olduğunu ve erken doğumu tetiklediğini söyledi. Bebeğim vaktinde gelsin istiyorum, umarım gelişimini tamamlamadan gelmek için acele etmez kuzucuk. Sizde de protein kaçağı yanısıra tansiyon sorunu da çıktı mı acaba?
Canım bende idrarda enfeksiyon vardı protein kaçağı değil yani diğer adı proteğin kaçağımı bilmem ama doktor idrarda enfeksiyon dedi iki üç gün önce tekrar gittim tahlil yaptırdım çok şükür kanda glukoz a rastlanmadı ona çok çok sevindim ama idrarda enfeksiyon olduğu gibi duruyor malesef bana tek kullanımlık toz saşe verdi onu içtim artık geçermi bilmiyorum günde iki litre kadar hatta üçü buluyor bazen su tüketiyorum ama geçermi geçtimi bilmiyorum. Bu durum erken doğuma neden olabilirmiş bende napıcağımı bilmiyorum elimden başka bişey gelmiyor malesef:KK61: inşallah bu illetten kurtuluruz canım herşey Allaha kaldı yani . Biz elimizden geleni yapıyoruz gerisi takdiri ilahi. Rabbim evlatlarımızı sağ selamet bize kavuşmalarını nasip eder inşallah.

Canım bende idrarda enfeksiyon vardı protein kaçağı değil yani diğer adı proteğin kaçağımı bilmem ama doktor idrarda enfeksiyon dedi iki üç gün önce tekrar gittim tahlil yaptırdım çok şükür kanda glukoz a rastlanmadı ona çok çok sevindim ama idrarda enfeksiyon olduğu gibi duruyor malesef bana tek kullanımlık toz saşe verdi onu içtim artık geçermi bilmiyorum günde iki litre kadar hatta üçü buluyor bazen su tüketiyorum ama geçermi geçtimi bilmiyorum. Bu durum erken doğuma neden olabilirmiş bende napıcağımı bilmiyorum elimden başka bişey gelmiyor malesef:KK61: inşallah bu illetten kurtuluruz canım herşey Allaha kaldı yani . Biz elimizden geleni yapıyoruz gerisi takdiri ilahi. Rabbim evlatlarımızı sağ selamet bize kavuşmalarını nasip eder inşallah.

Evet canım protein kaçağı olduğunda enfeksiyon belirtisiymiş. Bana sağlık ocağındaki doktor tuzlu şeyler çok tüketme demişti ilk protein kaçağı çıktığında ve çok bol su içmemi söylemişti. Kadın doğum doktorumun istediği idrar tahlilinde de aynı durum çıkınca doktorum tuzu tüketimini yasakladı, bol su içmeye çalışıyorum ama yine de hemen geçen bir şey değil sanırım bu. Amin inşallah, dediğin gibi herşey Allah'ın elinde, bize sadece dinlenip beklemek kalıyor, gerisi hayırlısı artık...

Back
X