IELTS sinavina girenler veya hazirlananlar

yumuyum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2013
395
240
133
35
Kizlar merhaba

Ielts General sinavina hazirlanmaya karar verdim. Fakat hangi kaynaklari kullanmaliyim. Daha onceden boyle bir yabanci dil sinavina girmedim ve Ingilizcem Upper Intermediate. Sizce nasil bir yol izlemeliyim. Bana onerileriniz varsa cok sevinirim.

Lisedeyken IELTS kitabı almıştım. Morgan Terry ve Judith Wilson yazarları.

British council in online kaynaklarından da yararlanabilirsiniz youtube da örnek speaking videoları var ve unutmadan ielts Simon diye bir site var,şiddetle tavsiye ederim,hedefiniz nedir?

British council in online kaynaklarından da yararlanabilirsiniz youtube da örnek speaking videoları var ve unutmadan ielts Simon diye bir site var,şiddetle tavsiye ederim,hedefiniz nedir?

Cok tesekkur ederim. Ielts simon iyi bir site. Yurt disi forumlarda da cok fazla tavsiye ediliyor.
Hedefim 6

Ben yabanci dil agirlikli bir okuldan mezun degilim ama varolan Acigimi kapatip su sinava girip 6 yi almak istiyorum.
Grammer icin Cambridge kitabini bitirdim. unuttuklarimi hatirlamis oldum.

Sence part'lara calisirken nasil bir yol izlemeliyim?

Sen Ielts sinavina girdin mi yoksa hazirlaniyor musun?

Academic olana girmiştim 6.5 aldım bence generaldan rahatlıkla alırsın 6 yı general ın soru tarzları writing de ve reading de de farklıydı sanırım açıkçası ben o kitap ve simon dışında bir şey yapmadım,bol bol reading sample çöz ve bir şeyler karala writing için hızını ölç,zamanı iyi kontrol edersen halledersin diye düşünüyorum,başarılar.

Britih aksanına özgü ifade, sözcük ve terimlere ağırlık vermeyi unutmayın.

Britih aksanına özgü ifade, sözcük ve terimlere ağırlık vermeyi unutmayın.

Tesekkur ederim cevap icin .
British olan kaynaklardan calismayi istiyorum. Umarim dogru bir calisma stratejisiyle 6 skorunu alirim. O stratejiyi henuz belirleyemedim:( Nerden baslamaliyim, nasil ilerlemeliyim. Sinava girmek icin tarih belirlemedim kendimi ne zaman hazir hissedersem o zaman girmeyi dusunuyorum.

Tesekkur ederim cevap icin .
British olan kaynaklardan calismayi istiyorum. Umarim dogru bir calisma stratejisiyle 6 skorunu alirim. O stratejiyi henuz belirleyemedim:KK43: Nerden baslamaliyim, nasil ilerlemeliyim. Sinava girmek icin tarih belirlemedim kendimi ne zaman hazir hissedersem o zaman girmeyi dusunuyorum.

Sadece IELTS'e kısıtlama durumu; herhangi bir sınava daha önce nasıl çalıştıysan onları hatırla, en iyi neler işe yaramıştı?
Sınava gelirsek, çalışma patikanı sınavın bölümlerine göre belirle, öğrencilerime bunu tavsiye ediyorum genelde. Örneğin, eksiklerine göre belli bir süre yalnızca gramer çalış önce. Konuları bitirdikten sonra çözeceğin alıştırmalarda zaten eksiklerini kapatıp kapatmadığını görürsün. Gramerde eksiklerini büyük oranda kapattıgına inandıgın an okuma bölümüne geç, bol miktarda oku. Sadece sınav sorularındaki paragraflar gibi değil, normal hikaye kitapları falan da oku. Birkaç kitap önerebilirim.
Okuma bölümüne yeterince zaman ayırdıktan sonra yazmaya geç. Bol miktarda essay yaz. Ardından dinleme, en son da konuşma. Bunların çalışma sırası yeterince stratejik. :)

Size tümeraltaş online hazırlık setini şiddetle tavsiye ediyorum. Ben ve sınıf arkadaşlarım ondan hazırlanıp geçmiştik, sınava çok hakimler, taktikleri mükemmel

Sadece IELTS'e kısıtlama durumu; herhangi bir sınava daha önce nasıl çalıştıysan onları hatırla, en iyi neler işe yaramıştı?
Sınava gelirsek, çalışma patikanı sınavın bölümlerine göre belirle, öğrencilerime bunu tavsiye ediyorum genelde. Örneğin, eksiklerine göre belli bir süre yalnızca gramer çalış önce. Konuları bitirdikten sonra çözeceğin alıştırmalarda zaten eksiklerini kapatıp kapatmadığını görürsün. Gramerde eksiklerini büyük oranda kapattıgına inandıgın an okuma bölümüne geç, bol miktarda oku. Sadece sınav sorularındaki paragraflar gibi değil, normal hikaye kitapları falan da oku. Birkaç kitap önerebilirim.
Okuma bölümüne yeterince zaman ayırdıktan sonra yazmaya geç. Bol miktarda essay yaz. Ardından dinleme, en son da konuşma. Bunların çalışma sırası yeterince stratejik. :)

Cok tesekkur ederim gercekten.

Cambridge Grammer kitabini bitirdim yakin bir zamanda ve ince bir hikaye kitabi okumaya basladim. Fakat kitap onermeni cok isterim.

Cok tesekkur ederim gercekten.

Cambridge Grammer kitabini bitirdim yakin bir zamanda ve ince bir hikaye kitabi okumaya basladim. Fakat kitap onermeni cok isterim.
Oxford yayınları satan herhangi bir internet sitesinden sipariş verebilirsin. 3. seviye olan hikaye kitaplarından seçersin. Benim ielts e uygun tarzda olabilecek Gold var mesela önerebileceğim. 4. seviyelerden de seçebilirsin, the unquiet grave falan olabilir. :)

Oxford yayınları satan herhangi bir internet sitesinden sipariş verebilirsin. 3. seviye olan hikaye kitaplarından seçersin. Benim ielts e uygun tarzda olabilecek Gold var mesela önerebileceğim. 4. seviyelerden de seçebilirsin, the unquiet grave falan olabilir. :)

Suan da 5. seviye kitaplarini rahat okuyabiliyorum. Hatta seviye kitabi okuduktan sonra normal kitap okumaya mi baslasam diye dusunuyorum. Senin dedigin gibi bir calisma stratejisi olusturup bir an once baslayacagim calismaya.
Suan da hamileyim ben bu surecte ingilizce calisirken bebekte nasibini alir belki:))

Suan da 5. seviye kitaplarini rahat okuyabiliyorum. Hatta seviye kitabi okuduktan sonra normal kitap okumaya mi baslasam diye dusunuyorum. Senin dedigin gibi bir calisma stratejisi olusturup bir an once baslayacagim calismaya.
Suan da hamileyim ben bu surecte ingilizce calisirken bebekte nasibini alir belki:))
Bütün yayınların seviyeleri bir olmuyor ama, onu biliyorsundur. Oxford'unkilerin beşlerini kastettiysen negzel :)
Normal roman şu aşamada caydırıcı olabilir, sıkıcı veya ağır gelirse konsantrasyonun bozulur. Önce Oxford'dan üç beş kitap sipariş et, bütün seviyelerini oku, advanced leri de okuyabilirsen öyle geçersin normal kitaplara.
Örneğin şu sitede baya stok oluyor, her yere de gönderiyorlar.
http://www.maksimumkitap.com/oxford-hikaye-kitaplari

Bütün yayınların seviyeleri bir olmuyor ama, onu biliyorsundur. Oxford'unkilerin beşlerini kastettiysen negzel :)
Normal roman şu aşamada caydırıcı olabilir, sıkıcı veya ağır gelirse konsantrasyonun bozulur. Önce Oxford'dan üç beş kitap sipariş et, bütün seviyelerini oku, advanced leri de okuyabilirsen öyle geçersin normal kitaplara.
Örneğin şu sitede baya stok oluyor, her yere de gönderiyorlar.
http://www.maksimumkitap.com/oxford-hikaye-kitaplari

Oxford saniyordum fakat degilmis:)) SIS diye bir seymis.

Tavsiye ettigin siteyi bi inceleyeyim.Ilk kitap siparisi vererek baslayayim bu ise.

Oxford saniyordum fakat degilmis:)) SIS diye bir seymis.

Tavsiye ettigin siteyi bi inceleyeyim.Ilk kitap siparisi vererek baslayayim bu ise.
Bunun gibi çok site var, hepsine bak, yurt dışından getirttikelri için dönem dönem stok durumları farklı oluyo hepsinin. Bookworms serisi kullanışlı bi seriydi mesela. Söylediklerim o seriden olabilir.

reader at work kesinlikle almalısın etkisini kaybetmediyse..bende başlasam ufaktan iyi olacak ..

Back
X