• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İflah olmaz telefon bağımlılığım

possibleornot

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
832
1.660
113
Ankara
Hanımlar merhaba,
Evet başlıktan anlaşılacağı üzere ben telefon bağımlısı olarak görüyorum kendimi. Tuvalete bile telefonla giderim. Telefonum benden uzakta olunca kendimi konfor alanımın dışında hissediyorum. Toplu arkadaş oturmalarında bazen kendimi birden telefon elimde sosyal medyada gezinirken buluyorum. Ki arkadaş ortamım hep canlı ve enerjiktir. Sevgilim bazen isyan edebiliyor çünkü kendisi arkadaş ortamında telefon ile irtibatını keser.
İşten eve geldikten sonra da elime bir kez alınca uyuyana kadar bırakamıyorum. Artık hastalık gibi hissettiriyor. Aslında kitap okumayı çok seviyorum ama bir süre ara verince tekrar başlamak zor geliyor. Siz kendinizi bu anlamda nasıl ıslah ediyorsunuz ? Telefondan nasıl uzaklaşıyorsunuz ?

Oğlum snav döneminde 1 gün arkadaşına bırakmıştı telini sağlıklı çalışamıyorum diye 😅 İki oğlumda hatta etrafımdaki çoğu insan öyle :/ en azından sen bağımlı olduğunun farkındasın benim oğlanlar yok anne yeeaahh diyoo 😭

Hanımlar merhaba,
Evet başlıktan anlaşılacağı üzere ben telefon bağımlısı olarak görüyorum kendimi. Tuvalete bile telefonla giderim. Telefonum benden uzakta olunca kendimi konfor alanımın dışında hissediyorum. Toplu arkadaş oturmalarında bazen kendimi birden telefon elimde sosyal medyada gezinirken buluyorum. Ki arkadaş ortamım hep canlı ve enerjiktir. Sevgilim bazen isyan edebiliyor çünkü kendisi arkadaş ortamında telefon ile irtibatını keser.
İşten eve geldikten sonra da elime bir kez alınca uyuyana kadar bırakamıyorum. Artık hastalık gibi hissettiriyor. Aslında kitap okumayı çok seviyorum ama bir süre ara verince tekrar başlamak zor geliyor. Siz kendinizi bu anlamda nasıl ıslah ediyorsunuz ? Telefondan nasıl uzaklaşıyorsunuz ?
Farkında olmanız güzel. Sosyal medya detoksu videoları izleyebilirsin. Telefon ve internetle beyindeki dopamini artırıp zamanla yetmedikçe daha da bağımlı oluyorsun. Belli süreler interneti kapatarak işe başlayabilirsiniz. 2-3 saat telefonu tam kapatıp başka bir şeye odaklanın. Siz kendi beyninizi ve davranışlarınızı kontrol edebilirsiniz.

Bildirimlerinizi kapatın. Mesela benim İnstagram bildirimlerim kapalı. Bir şey paylaşıyorum birileri yazınca çok zamanımı alıyor. Baktıktan sonra başka bir şeye daha bakıyorum derken derken uzuyor. Whatsapp bildirimlerini bazen kapatıyorum çok girdiğimi hissedersem. Bir gün akşama kadar unutmuştum açınca baktım mesajlar geldi😀 Bildiri gelmeyince daha az kullanıyorsunuz.

Hanımlar merhaba,
O kadar muzdaribim ki bu dertten. Sabah gozlerimi açar açmaz önce telefonu alıp geziniyorum tuvalette elimde yemek yaparken tezgah üstünde. Her zaman elimin içinde asla bırakamıyorum. Gecen ay güç bela 4 kitap okudum liste yaptım sonra yine başa döndüm bende bıktım artık

telefonu eski tip ev telefonu gibi kullanmaya alışın. en kullanılmayan odaya bırakın ve ancak çalarsa kalkıp cevap verin. sosyal medya bildirimlerini kapatın ve kendinize diyelim ki yarımşar saatten günde üç kez bakma hakkı tanıyın. yatmadan bir saat önce internetini de kapatın. çok feci bir şey azaltarak bırakamıyorsanız tuşlu telefon alın, sosyal medya işlerinizi bilgisayardan halledin. bilgisayar telefon gibi bağımlılık yapmıyor

Koşturmacadan aklına gelmiyor insanın telefon melefon en azından bir kaç saat kendinize dikkat gerektiricek bi iş bulun

Pandemi başladı bir ay kadar geçti baktım iki büyük kızım ve ben elimizden telefon düşmüyor
küçük daha 8 yaşında onun yoktu telefonu

derken dedim ki kızlar Bu böyle olmayacak artık boynumuz ağrıyor Ne yapsak ne yapsak

hadi dedim örgü başlıyoruz ipler şişler aldım getirdim onlara da öğrettim

kızların biri şimdi 18 öbürü 15 yaşında bundan 2-3 yıl öncesinden bahsediyorum tabii

biz bir örgüye başladık bir örgüye başladık telefon filan hak getire kısacası örgü harika bir terapi yöntemi tavsiye ederim telefon kenarda duruyor sadece çaldığında bakarız artık

Valla zaten genele bakarsak pek çok insan bağımlı.
Ben çözümü elimde bı kitap gezdirmekte buldum en azından günde 20 sayfa bile okusam kardır diyorum.
Sizde ince hızlı akan kolay okunan bikac kitapla başlayın sonra zaten kitap okumak isteyeceksiniz.
Düzenli kitap okudukça da dikkat ve odaklanma süreci uzuyor zaten.

Back
X