Iftar açma ve çocuklar

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Iyi geceler herkese
Bu saate konu açacak kadar bunaldım hanımlar.

Iftar saatinde çocuklar zıvanadan çıkıyor.
2 buçuk yaşında olan 9-11:45arası kreşte oluyor. Öğlen uykusundan 2-3 gibi kalkıyor akşam 9-9.30uyuyor.
Öğlen uyumak istemediginde akşam 7-8 arası uyuyor.
Bebekte öyleydi.(8aylık)

Ancak gelgelelim ramazan girdiginden beri çocuklar uyumuyor.

Büyük oğlum uyumuyor katiyyen. Ama oynayınca ses eve dağılıyor çünkü salonun kapısı yok açık bir oda. Bebek ister istemez duyuyor.
Öğlen uykusuna yatırmadık bugün ve 45 dk sonra tam iftar saati ev sessiz(mutfakta kapı kapalı yemek yaptım) olmasına rağmen hemen uyandı geldi ve şimdi yeni daldı.(diğer günler gece 01:30 buluyor)

Bebeğe gelince sanırım büyüdüğü için dönemsel olan bir uyumama hallerine girdi.
8de yatırsak oda akşam uyanıyor. Genelde huysuz oluyor.
Biz burda 21:24de iftar açıyoruz.
Eşimle gerçekten çaresisiz. Tükendim burnumdan geliyor. Otursunlar bizimle ona razıyım ama hep bir aksiyon.
Bugün tam iftar oldu ama bebek ensesine kadar kendini kirletti..olamaz ya sınanıyorum galiba dedim..su içtim ve onu yıkadım vs.
Orucumdan da bişey anlamıyorum ne huşu kalıyor ne huzur...
Küçük cocuklu anneler,siz nası yapıyorsunuz? Fikirlerim tükendi

Son düzenleme:
Ben söyleyeyim. Bir haftadır yarı aç kalkıyorum iftar sofrasından. Mutlaka bir savaş oluyor sofrada. Ya bardağı deviriyor, ya tabağa saldırıyor oğlum :) asla sabredemiyor yemek süresince. Sıkılıyor ve beni de bırakmıyor. Biz eşimle çorbayı içene kadar sabredip sonrasında dönüşümlü yemek yiyoruz. O oğlanı tutarken ben yiyorum, ben tutarken o. Ben ramazan dışında da 3 yıldır sakin bir şekilde yemek yemediğim için çok dert etmiyorum artık. Geçecek bu günler diye düşünüp kendimi avutuyorum. Siz de çok düşünüp üzmeyin kendinizi. Bir şekilde çözüm bulup karnınızı doyurun. Keyif beklentiniz olmasın.

Benimkilerin uyku saati 8:30. Iftar da o civarda. Gebelde 9a kaydiriyorum yatirma isini, ama bazen cok yorgunlarsa 7:30 gibi yatiriyorum.

Ve siz oruc tutuyorsaniz aksam gergin oluyor olabilirsiniz, cocuklar hemen etkileniyorlar.

Benimde biri 4 yasında biri 8 ayliknbir bebegim var ayni durumdayim sadece sabir gececek diyorum ne iftarimiz var ne sahurumuz
Sessiz sessiz mutfakda yemek hazirlamaktan dislerimi sıkmaktan yoruldum ama nafile tık uyaniyorlar dün sahurda cayimi bile icemedim gece uykysu da bebegimin iyi yönlerini düşünüyorum çözüm yook

Iyi geceler herkese

2 buçuk yaşında olan 9-11:45arası kreşte oluyor. Öğlen uykusundan 2-3 gibi kalkıyor akşam 9-9.30uyuyor.
Bebekte öyleydi.

Büyük oğlum uyumuyor katiyyen. Ama oynayınca ses eve dağılıyor çünkü salonun kapısı yok açık bir oda. Bebek ister istemez duyuyor.
Öğlen uykusuna yatırmadık bugün ve 45 dk sonra tam iftar saati ev sessiz(mutfakta kapı kapalı yemek yaptım) olmasına rağmen hemen uyandı geldi ve şimdi yeni daldı.(diğer günler gece 01:30 buluyor)

Eşimle gerçekten çaresisiz. Tükendim burnumdan geliyor. Otursunlar bizimle ona razıyım ama hep bir aksiyon.
Bugün tam iftar oldu ama bebek ensesine kadar kendini kirletti..olamaz ya sınanıyorum galiba dedim..su içtim ve onu yıkadım vs.
Konuyu tam okumadım açıkçası sadece bir cümle yazmak istiyoum çocukla hakkıyla ilgilenmek de ibadettir. Bunu unutmayalım :) hayırlı ramazanlar :)

Benim bebegim 10 aylik bir donem guzel uyku duzenimiz vardi ama son bir kac aydir duzen kalmadi dislerinden dolayi cok huzursuz ac geziyorum diyebilirim bazen cok yoruluyorum ama yapacak pek bir sey yok "büyüyor" ;) diyorum..

Iftardan once yemeğini yediriyorum en gec 9.30 da uyutuyorum ..Benimki 3.5 yaşında

Merhaba 8 aylık bebeğinizi emzirmiyormusunuz? Ben asla ibadetinize karışmak istemem ama emzirirken doktorlar da sağlıklı bulmuyorlar oruç tutmayı bu sene tutmayıp seneye kaza etseniz? Hem diğer çocuğunuzda büyümüş olur biraz :)
Yok emzirmiyorum. Ramazana bir hafta kala emmeyi maalesef bıraktı :/ çok uğraştım ama olmadı

Yok emzirmiyorum. Ramazana bir hafta kala emmeyi maalesef bıraktı :/ çok uğraştım ama olmadı
Anladım o zaman allah yardımcınız olsun inşallah. Biz evde yattığımız halde zor dayanıyoruz çocuk yok iş yok Allah size sabır ve güç versin valla sizin sevabınız bizden kat ve kat fazla unutmayın :)

Iyi geceler herkese

Bebekte öyleydi.(8aylık)

Büyüğün kreş saatie öğleden sonra olsa daha iyi gibi benimde küçükler 3 ve 1.5 yaslarinda uyumuyorum sahura kadar sonra birlikte yatıp öğlen kalkıyoruz benimkiler de yaramaz evin anasını aglatıyorlar aman birbirlerine zarar vermesin güzelce oynasınlar diye ses etmiyorum

Ben söyleyeyim. Bir haftadır yarı aç kalkıyorum iftar sofrasından. Mutlaka bir savaş oluyor sofrada. Ya bardağı deviriyor, ya tabağa saldırıyor oğlum :) asla sabredemiyor yemek süresince. Sıkılıyor ve beni de bırakmıyor. Biz eşimle çorbayı içene kadar sabredip sonrasında dönüşümlü yemek yiyoruz. O oğlanı tutarken ben yiyorum, ben tutarken o. Ben ramazan dışında da 3 yıldır sakin bir şekilde yemek yemediğim için çok dert etmiyorum artık. Geçecek bu günler diye düşünüp kendimi avutuyorum. Siz de çok düşünüp üzmeyin kendinizi. Bir şekilde çözüm bulup karnınızı doyurun. Keyif beklentiniz olmasın.
3 yildir derken 3 yasindami yapıyor bunlari Allah kolaylık versin benim kızda uc yasinda kendi yemegini kendibyer yerken doksede bize rahatsızlığı olmaz

Ay alin benden de o kadar bunaldim resmen
Bi yandan kostur kostur sofra hazirla
Onceden yemeklerini yediriyorum iftsr vakti oynasinlar diye ama 2.5 yasindaki oglum hemen getiriyo sandalyelerini butun yemegi birbirine katiyolar
Cinnet is coming yani :halay::halay:

Benim zıpırda sahurda uyanıyor. Odadan gittiğimizi nasıl anlıyor anlamıyorum :) babasida şaşırıyor bu çocuk bu saate niye kalkıyor diye. Akşam iftarda da tok olsa bile yine bizimle çünkü akşam sofraya oturmaya alışık. Alıştım artık iki kişilik beslenmeye. Bi oğluma yediriyorum bi kendim. Tabi esim bu arada hızlı hızlı yiyip kalktığı için çocuğu ona veriyorum. Vermediğim zamanlarda oluyor . Alsikanlik olduğu için bana normal geliyor . Bide mama sandalyesi cidden hayat kurtarici

Bizde de 14 aylık bir pıtırcık var,tam iftar saatinde ya da 10-15 dk kala uyuyor çok şükür. Bizim burda da 9 u geçiyor iftar saati,ev düzeni konusu bizde de sıkıntı,bütün odalar salona açılıyor ve mutfak sesleri bebek odasına çok net gidiyor,bugünlerdeki şiddetli yağmur sesleri de korkutuyor ayrıca,kolay uyutmuyor yani yavrumu. Bugünlerde diş derdinden kaç gün sabahladım,yapamadık sahura davet ettik artık:)
Ben akşama yorulsun iyice,rahat uyusun biz de rahat edelim diye, gündüz dışarda gezdirip,yormaya gayret ediyorum. Hoş kendisi de saniye yerinde durmuyor.
Sizinkiler gündüz uyumuyor mu? Onlar uyuduğunda siz de uyusanız,akşama kadar çok zor oruçlu haldeyken çocuklara dayanabilmek. Ama bir arkadaş yazmış,çocuklarla hakkıyla ilgilenebilmek de ibadettir diye. Siz kurtulayım,yatsınlar,uyusunlar diye bakarsanız onlara,onlar da daha da size yapışabilir. Ben bir ara öyleydim çünkü:/ akşam 7 gibi uyutayım,daha gece kalmasın diye hem çocuğu hem kendimi zorluyordum,sonuç;memesiyle perişan olmuş ben ve üstüne daha da enerjik hale gelmiş,uykuya dirençli bir bebek oldu. Şimdi kendisi uyku için kucağıma atlamadığı sürece ısrarcı değilim uyku konusunda.
Bu arada biz çok oyun oynuyoruz. Sizin de 8 aylık bebeğiniz oturuyordur artık sanırım,diğer çocuğunuzla birlikte oyun oynasanız hep beraber 12’den 9 a dünya saat var. Hava kötü değilse,parka falan çıksanız. Ben boncuğumu tragerla sırtımda dolaştırıyorum çoğunlukla,çok seviyor. Sürekli evdeyseniz o da zorluyordur,hem sizi,hem yavrularınızı.
Uzun oldu:/ ama belki işinize yarar birşey yazmışımdır.
Selamlar, Allah kolaylık versin

Ah ah ben de sizdenim konu sahibi.uc yasini uc ay gecmis bir kizim ve11 aylik bir kizim daha var.sahur iftar resmen bize iskence olmustu.iki gun oncesine kadar.iftar saatine kadar yemeklerini verip uyutum iki gundur ilk defa yedigim yemeklrr mideme gitti
Sahuru kucuk kizimla yapiyorum emziriyorum ek gida da yiyyor buyudu askim.cok zor oluyor ama yapacak tel sey uyutmak.olmuyorsa donusumlu yemek.vallahi esimle bir kavga bir kiyamet tabi iftar sonrasi canim cicim oluyoruz.saglikli olsunlar da napalim annelik kolay degil Allah yardimcimiz olsun.ben hep Allahim kolaylik vr yarabbi diye duaediyorum sizde edin kolay gelsin..

Benimkiler 5 ve 1 yaşında. Ben 3te yatıyorum çocuklar 8de uyanıyor kahvaltıları evi toplama büyüğü anaokuluna yetiştirme küçüğün öğle uykusu arasında az biraz dinleniyorum. İftar 7.30 da okunuyor küçüğü mama sandalyesine oturtuyorum bizimle bişiler yiyor kaşık veriyorum eline eğleniyor falan . En geç 10 uyku saatleri . Geçen sene ayni durumları birebir yaşadım ama. Hem emziriyordum da . Tam iftar saati alt değiştirme olayları , gece sık sık bebeğe kalkıyordum büyüğüm kıskançlık krizlerinde her fırsatta kardeşini hırpalıyordu ve ben fazlasıyla yoruluyordum . Hiç adette olmamıştım Doğum sonrası, tüm Ramazanı tuttum . Ben geçen sene akşam çocuklarla erkenden uyuyordum sahuru eşim hazırlayıp kaldırıyordu . Ben sadece yiyip yatıyordum . Naçizane fikrim Sizde böyle yapsanız biraz daha enerjiniz olur çocuklara.

Ben konuyu anlayamadım

ne yani, siz şimdi yemek saatlerinde çocuklarınız uyusun, ayak altında dolaşmasın,

bende keyif çataraktan yemeğimi mi yiyeyim diyorsunuz ?

siz süs bitkisi gibi cocuklarınız mı olsun istiyorsunuz ?

bir evde ses varsa, o evde hayat vardır.

2 çocuk annesi olmuşsunuz ama çocukların huysuzluklaşacaklarını, nöbetleri olacağını,

sizi zaman zaman bunalıma sokacaklarını hesap etmemişsiniz belli ki.

başka ne desem bilemedim

bu konuda yapacak bir şey yok, yemek saati gecikince haliyle düzen de bozuluyor.. bu olay büyüyünce de kardeş kavgası şeklini alıyor ama değişen bir şey olmuyor.. siz kendinizi onlara göre uyarlayacaksınız onlar size uyamaz.. önce eşiniz yemek yiyecek, siz sonra yiyeceksiniz sakin yemek istiyorsanız.. ya da onları da alın masaya, verin ellerine kaşık, ekmek oynasınlar siz de yiyin..

Ben konuyu anlayamadım

ne yani, siz şimdi yemek saatlerinde çocuklarınız uyusun, ayak altında dolaşmasın,

bende keyif çataraktan yemeğimi mi yiyeyim diyorsunuz ?

siz süs bitkisi gibi cocuklarınız mı olsun istiyorsunuz ?

bir evde ses varsa, o evde hayat vardır.

2 çocuk annesi olmuşsunuz ama çocukların huysuzluklaşacaklarını, nöbetleri olacağını,

sizi zaman zaman bunalıma sokacaklarını hesap etmemişsiniz belli ki.

başka ne desem bilemedim

diyecek bir şey bırakmamışsınız kadın keyif mi çatayım demiş??
nasıl düzene sokabilirim nasıl yemeğimi (yani insan için ihtiyaç olan bir şey bu) yiyebilirim demiş.

Back
X