iftar daveti

yeter82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
181
17
28
Avusturya
arkadaslar benimki dert degil ama bir akil lazim.
benim kv'nin iki komusu var ve iki haftadir birbirlerini iftara cagiriyorlar. benim esim öyle kalabalik ortamlari pek sevmedigi icin, iki davete de gitmedik. simdi sira kv'de. cumartesi bizdeyiz ona göre dedi ve ne yemek yapilacagini planladik. eve gelip esime söyledim ve o yine "ben gitmem, kafam sisiyor öyle ortamlarda" gibi seyler dedi. bende herkes esiyle geldigi icin oraya dul kadin gibi gitmek istemiyorum. sizce kv'ye gidip hazirliklarda yardim etsem ve misafir gelmeden kalksam ayip olur mu? ogullarinin huyunu biliyorlar ama kv "bizde toplaninca gelir o da" dedi ve kestirip atti. bende arada kaldim simdi. aksam iftara tek kalsam herkes esin nerde diye soracak ve ben bu durumu hic sevmiyorum ve o yüzden katilmak istemiyorum. gidip yardim edip kv'ye acik acik söyleyip kalksam olur mu acaba? benim kv de hemen dariliyor böyle yanina gitmeyince felan. hep tüm aile bir arada olsun, herkes bizim ne kadar birbirini tutan bir aile oldugumuzu görsün istiyor. kesin yine darilacak. siz olsaniz nasil yapardiniz?

Bizde oldu bu :) ben gittim yedim içtim döndüm gayette güzel vakıt gecırdım bence sızde gıdın

biz yurt disinda yasiyoruz ve iftar saat 21.40 gibi oluyor, üstelik saglik sorunlari yüzünden de bu sene oruc tutumuyorum. simdi ben kv'ye yardima zaten gidecegim ögleden sonra ama o gec saate kadar oturup esimi evde gece yarisina kadar yanliz birakmak istemiyorum. zaten bütün hafta calisiyorum ve görüsemiyoruz dogru düzgün, bari hafta sonu beraber olalim istiyorum. kv'ler ve misafirler gec vakitlere kadar oturuyorlar birlikte ve ben sonra tek basima eve gitmek zorundayim. yani aslinda bende kalmaya pek gönüllü degilim ama kv zaten hep sitem ediyor gelmiyorsun gitmiyorsun diye ve ben onu kirmadan isin icinden siyrilmak istiyorum

bence de gidin, ne demek dul kadın gibi. yapışık ikiz değilsiniz siz. kendi ellermle hazırladığım yemekleri nasıl yemem:)))

bence de gidin, ne demek dul kadın gibi. yapışık ikiz değilsiniz siz. kendi ellermle hazırladığım yemekleri nasıl yemem:)))

evet yapisik ikiz degiliz ama genelde böyle herkes toplaninca ya esim gelmez, yada iki dakika görünüp ortadan kaybolur ve herkes bana onu sorar. bende her seferinde baska birsey uydururum. kv hemen gözüme bakar aman acik verme gibilerinden, bende bu durumdan rahatsizim ve o yüzden tek basima gitmek istemiyorum.
ikince sebebim de yukarda belirttigim gibi gece yarisina kadar oturuluyor ve hafta sonu böylece hemen gecmis oluyor. ben vaktimi daha sevdigim insanlarla ve hoslandigim bir ortamda gecirmek istiyorum. zaten sadece iki günüm var, ev isi felan derken su gibi akip gidiyor. biraz da sebebim bu yani acikcasi

Merhaba canım , bence eşin gitmiyorsa sende gitmek zorunda değilsin , bunuda ona açıkla sen gitmezsen benimde işim olmaz de , sonuçta eşinin ailesi ve onların misafiri senin değil, Yani ben böyle düşünüyorum , kayınvalidenede söylersin eşinin gelmek istemediğini biz evde yieceğiz dersin. kimse kırılmasın diye oturup kara kara düşünecek değiliz.[/QUOTE]

kv esimin gelmek istemedigini biliyor aslinda ama biraz mecbur birakmaya calisiyor bizi. eltim cumartesi yardima gelecegi icin ben gitmesem olmaz, mecburen yardimda gidecegim. giderim de o sorun degil. 1-2 saat yemek yapar giderim. ama yollamaz diye dert ediyorum. evde yiyecegiz desem de kizacak, burda yemek var iste felan diye konusacak. acaba aksam misafirim gelecek mi desem? esim zaten yemege katilmak istemedigi icin bende arkadaslarimi kabul ettim aksam onlarla olacagiz felan mi desem. böylece hem yardima gitmis olurum hemde aksam icin siyrilmis olurum isin icinden.

arkadaslara verdıgın cevaplardan anlasılıyorkı sende gıtmek ıstemıyorsun ama bı kılıf bulmaya calısıyorsun :) ben senın yerınde olsam gıderdım ıftardan sonra cok oturmaz kalkardım kavınvalıdenede soyle ıftardan sonra cok oturmayım dıye ıkı tarafta memnun kalır heralde

bu kadar kastığına değmez
git açık açık söyle darılırsada darılır
eşin gitmek istemeyince sorun yok sen gitmezsen darılcak boşver oğlu düşünsün
git yardım et oğlun gelmiyor evde de tek kalmak istemediği için benide yollamıyor felan gibilerinden birşeyler söyle geç karşıya takılma bu kadar...yok darılırda yok alınırda kv seni düşünüyor mu acaba sen onu düşündüğün kadar hayır tabikide

kv esimin gelmek istemedigini biliyor aslinda ama biraz mecbur birakmaya calisiyor bizi. eltim cumartesi yardima gelecegi icin ben gitmesem olmaz, mecburen yardimda gidecegim. giderim de o sorun degil. 1-2 saat yemek yapar giderim. ama yollamaz diye dert ediyorum. evde yiyecegiz desem de kizacak, burda yemek var iste felan diye konusacak. acaba aksam misafirim gelecek mi desem? esim zaten yemege katilmak istemedigi icin bende arkadaslarimi kabul ettim aksam onlarla olacagiz felan mi desem. böylece hem yardima gitmis olurum hemde aksam icin siyrilmis olurum isin icinden.[/QUOTE]

yani bence büyük bir açıklamada yapmak zorunda değilsin, ha yardım etmek istyiyorsan et tabiki o ayrı ama sende çalışıyorsun bır tek haftasonun var ve kayınvalidenin misafiri geliyor diye butun gününü orda geçirmek zorunda değilsin tatlım bugun eltin yarın sen kıyaslama yapma bence, ve en önemlisi istemediğin birşeyide yapma, bende çalışıyorum bır tek haftasonum var onuda hep istediğim gibi değerlendirmek isterim

hahaha evet aynen öyle. gercekten esim de gelse gitmek isterdim ama onsuz hic gidesim yok. zaten hoslanmiyorum bende öyle topluluklardan. bir evin icinde 20 kisi ve hepsi karmakarisik konusuyor, bir yandan da tv bagiriyor ve biz sadece orayi topla burayi topla derken aksamdan hic birsey anlamiyoruz. evimde sakince oturmayi tercih ediyorum bütün hafta calisan biri olarak biraz dinlenmeye ihtiyacim var zaten.

ben çalışan bir bayan değilim ama genede aynı durumda olduğum ve cok yorulduğum sıkıldığım oldu.tamam öğlen git yemekleri yap ama asıl zor tarafı bu değil.sofra kur kaldır çay demle servis et meyvası çerezi artık neyse onları topla yıka sen oraya hızmet için çağırılıyorsun.benim kv bu ramazan kimseyi çağırmayacağım gücüm yok dedi bende çok iyi yapmışsın dedim ne dicem sen çağır ben elimden geleni yaparım diye yalan mı söylicem.öğlen git bende sana söylüyorumda bende söleyemem aslında ama sırıta sırıta söyle somurtma oğlun gelmicek oluyo beyfendı benide öğlen git yardıma ama akşam olmadan gel diye tembihledi k. bakma anne de bu oğlun antisosyal napcam ben bunla de . sana mı guvendide misafir aldı..hayretbişe..

kadinin derdi bize güvenmek degil de, daha cok millete gösteris yapmak. gelinlerim beni yanliz birakmazlar biz hep beraberiz felan havalarinda. eltim sagolsun benden daha cok kosar kv'nin islerine, ama bu biraz eltimin calismadigindan, biraz da kv'nin akrabasi olmasindan kaynaklaniyor. ben kac parcaya bölünecegimi sasiriyorum bazen hafta sonu olunca ve cogunlukla hic dinlenmeden geri ise gidiyorum pazartesi günleri.
dedigin gibi öglen yardima giderim ve eger esim gelmemekte kararli kalirsa, bende isler bitince aksam üstü kalkarim. amaaaaan ben mi kurtarcam milleti

geçen hafta arkadaşımın ifrat daveti vardı
eşim işteydi o akşam ben gittim
gayet de güzel geçti,dul gibi de değildim
bence git,annesinin evine gitmemesi eşinin ayıbı olsun

hımm işin rengi farklıymış,yorumların hepsini okumamıştım
sen de istemiyosan gitme madem

hımm işin rengi farklıymış,yorumların hepsini okumamıştım
sen de istemiyosan gitme madem

kararimi verdim: gitmiyorum. erken gidip yardim edecegim ve sonra müsade isteyip eve gidecegim. saat 22ye kadar iftari bekleyip gece yarisi eve gelmek zor geliyor bana acikcasi. zaten evde bir ton isim var. gidip yemekleri hazirlamaya yardim edecegim ve sonra "anne kusura bakma ama ben gidiyorum. esim evde biliyorsun ve yanliz birakmak icime sinmiyor" diyecegim. anlayis gösteremezse de bu onun sorunu. napim yaa millete hizmetci lazim diye, hafta sonumu bosa geciremem. bu sadece yorgunluk olacak benim icin. gider evimde keyfime bakarim daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…