İftar Menülerim(iz)

PembePaltolu

Guru
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
11.717
12.042
498
Merhabalar
İlk evli ramazanım olacak bu ramazan. Evleneli oldu aslında bayağı ama çalıştığım için hiç yemek davetleri yapamadım kışın. Yani ramazan davetleri önemli olacak benim için.

Sıkıntım yemekleri birbirine yakıştırma konusunda. Bu başlıkta hem kendi mönülerimle ilgili yorumlar isteyeceğim, hem de sizin mönü tavsiyelerinizi bekleyeceğim.

Mercimek çorbası(yazın soguk yogurt çorbası da iyi olabilir)
Börek, patlıcan salatası, taze börülce salatası veya başka mezeler de olabilir
Tas kebabı, pirinç pilavı
Çayın yanına meyveli irmik tatlısı veya şerbetli bir tatlı ağır olabilir ama yaz günü
Ortaya iftariyelik şart tabi hurma, zeytin,fındık,ceviz, kuru üzüm gibi şeylerin oldugu karışık tabaklar

Mercimek çorbası(yazın soguk yogurt çorbası da iyi olabilir)
Börek, patlıcan salatası, taze börülce salatası veya başka mezeler de olabilir
Tas kebabı, pirinç pilavı
Çayın yanına meyveli irmik tatlısı veya şerbetli bir tatlı ağır olabilir ama yaz günü
Ortaya iftariyelik şart tabi hurma, zeytin,fındık,ceviz, kuru üzüm gibi şeylerin oldugu karışık tabaklar

Ben tas kebabı yapmayı bilmiyorum. Maalesef et yemeklerinde iyi değilim.

Tarifini alabilirim ama:21:

Merhabalar
İlk evli ramazanım olacak bu ramazan. Evleneli oldu aslında bayağı ama çalıştığım için hiç yemek davetleri yapamadım kışın. Yani ramazan davetleri önemli olacak benim için.

Sıkıntım yemekleri birbirine yakıştırma konusunda. Bu başlıkta hem kendi mönülerimle ilgili yorumlar isteyeceğim, hem de sizin mönü tavsiyelerinizi bekleyeceğim.
Karnıyarık
Pirinç pilavı
Cacık
Muhteşem 3'lü :56:

Yarn misafirim ar yemeğe, mönümü paylaşayım hemen.,

Mercimek çorbası(Güzel bir alternatif öneren olursa mutlu olurum)
İslim kebabı
Zeytinyağlı yeşil fasulye
Pilav
Kırmızı biber kızartması-yoğurtlu meze
kurutulmuş domates mezesi
salata

Tatlı:Profiterol

soguk dövme corbasınıda kat canım menüne.
cok kolay bi corba. hemde iftarda soguk soguk cok hoş oluyo. suya girişmiyosun:27:
istersen tarif veririm:29:

ben mercimerk corbasını asla eksik etmem canım.
rus salatalı dövme köftem vardır birde..
Köfteyi cok iyi yoğırduktan sonra içine rus salatası üstünede kasar rendeliyorsun hooppp fırına:16:.
Yanına erişteli makarna..
Ara sıcak olarak paçanga böreği vazgeçilmezimdir.Yağda bol galeta unu ve yumurta ile yapıyorum şu genç yaşımda top 10'e soktum:1::1:.
ortaya yeşil fasulye patlıcan közleme ve salata koyarım..
Tatlı olarakta tabiki güllaç.. Ama kaymaklı (Afyonluyum olacak o kadar):16::16::16:

Back
X