İftar menüsü

Esila09

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
21.740
53.880
798
Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var
İftar için 2 arkadaşımı çağıracağım, eh haliyle misafir benim olunca yemekleri de ben yapmak istiyorum ama bir türlü karar veremiyorum
Az çok yemek yapmayı biliyorum denemediğim tarifler için korkum yok annemdende yardım alırım

Toplamda 4 biz 2 misafir 6 kişi olacagız
Azar azar yapıp bol çeşit olsun istiyorum.. Yardımınıza ihtiyacım var ..

aklinda olusturdugun bir menu yok mu :26:

bizde ona gore ya ekleme yapariz :56:

yokki

domates çorbası yapıcam bi ona karar verdim :D

canım ben sana hemen yazayım aklımdakileri,bende haftasonuna misafir ağırlıyacağım kendi menümü yazayım:)

islim kebabı,yanına pilav
tavuk suyuna şehriyeli çorba
zeytinyağlı yaz salatası,söğüş salatalık domates biberden oluşan
zeytinyağlı biber ve kabak dolma,yanına yoğurtla servis
mayonezli bol deretotlu garnitürlü makarna salatası
sigara böreği veya paçanga böreği karar veremedim
hazır su böreği yufkasıyla su böreği yapıcam
tavuk incik pişiricek eşim mangalda
dipfrizimde içli köftelerim var onlardan kızartıcam kişi başı 2 adet,yeterli zaten..
içecek olarakta cola,soda ve fanta olucak masamda
karpuz felan keserim bi servise
hurma ve cevizden oluşan bi tabağım olucak
tatlı olarakta dondurma alıcaz çünkü oruçlu oruçlu yetiştiremem bu kadar yemeğin üstüne..
Algidanın baklavalı dondurması var biz çok beğendik ondan ikram edicez misafirlerimize

Son düzenleme:
çok kalabalık deilsiniz
mercimek çorbası
herkese iki tane düşücek şekilde balık kızartması orta boy
yanına patates yemegi yapabilirsiniz bezelyeli
birde salata karpuz falan olabilir

başka bir menü olarakta
domates çorbası demişsiniz
karnı yarık-cacık-pilav-salata
buda olabilir kafanıza mazemenize hangisi uygunsa

Merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var
İftar için 2 arkadaşımı çağıracağım, eh haliyle misafir benim olunca yemekleri de ben yapmak istiyorum ama bir türlü karar veremiyorum
Az çok yemek yapmayı biliyorum denemediğim tarifler için korkum yok annemdende yardım alırım

Toplamda 4 biz 2 misafir 6 kişi olacagız
Azar azar yapıp bol çeşit olsun istiyorum.. Yardımınıza ihtiyacım var ..

tam da ben aynı konu için soracaktım :))) yarın iki arkadaş gelecekler... benim menüm, domates çorbası, mantarlı et sote, pilav, zeytinyağlı yaprak sarması, salata, yoğurtlu semizotu salatası,karpuz ve tatlı olarak haşhaşlı irmik tatlısı ve dondurma... menüm yeterli mi?

Çok teşekkür ederim yoğurtlu semizotu salatası da aklımda olsun

Balık düşünmüyorum hem ben sevmem hem iftar için biraz ağır olabilir

tam da ben aynı konu için soracaktım :))) yarın iki arkadaş gelecekler... benim menüm, domates çorbası, mantarlı et sote, pilav, zeytinyağlı yaprak sarması, salata, yoğurtlu semizotu salatası,karpuz ve tatlı olarak haşhaşlı irmik tatlısı ve dondurma... menüm yeterli mi?

Allah bereketini versin :56: guzel menun var.

aslinda ramazanda bi corba birde ana yemek yeterli oluyor..cok fazla yapmaya gerek bile yok, ama masaAllah biz toplum olarak cok misafirperver oldugumuz icin ne varsa dokuyoruz ortaya :1:

Doğranmış tavuk, havuç , patates ve bezelyeyi tepsiye koy.. Bi tavada zeytin yağı ve salçayı pişirip üzerlerine dök, biraz da kaynar su ekle fırına ver.. Pek lezzetli oluyor..

O kendi pişene kadar pilav ve karar vermiş olduğun domates çorbasını da halledersin..

Ortaya da güzel bir salata yaparsın , ayrıca sarma ve sigara böreği de ekleyebilirsin menüye..

Bir de içecek.. Oh miss :56:

Allah bereketini versin :56: guzel menun var.

aslinda ramazanda bi corba birde ana yemek yeterli oluyor..cok fazla yapmaya gerek bile yok, ama masaAllah biz toplum olarak cok misafirperver oldugumuz icin ne varsa dokuyoruz ortaya :1:

Evet maalesef öyle.. Aslında en dikkat etmemiz gereken bu ayken bence Ramazan ayında israf daha fazla oluyor..

Aç karınla yemek yapınca insanın gözü doymuyor :9: sonra bi su bi çorba bi kola derken şişip kalıyoruz yemekler hep çoook fazla oluyor.. Ertesi gün yenilir elbette ama bazen öyle oluyor ki 2 - 3 gün yesen bitmeyecek türden..

O yüzden ben abartmıyorum menü konusunu

Evet maalesef öyle.. Aslında en dikkat etmemiz gereken bu ayken bence Ramazan ayında israf daha fazla oluyor..

Aç karınla yemek yapınca insanın gözü doymuyor :9: sonra bi su bi çorba bi kola derken şişip kalıyoruz yemekler hep çoook fazla oluyor.. Ertesi gün yenilir elbette ama bazen öyle oluyor ki 2 - 3 gün yesen bitmeyecek türden..

O yüzden ben abartmıyorum menü konusunu

evet hadi sizler oruc tutuyorsunuzda abartiyorsunuz, ama ben haftasonu misafir geleceginde ya cok abartmisim ya da gercekten cok bereketliymis masaAllah.

Cunku bugunde ayni yemeklerden yiyecegiz yani 3 gun ust uste olacak. Ama iste birazda fazla ozeniyoruz sanirim hersey olsun, karnimizdan once gozumuz doymali ama nerdee

:9::9:

evet hadi sizler oruc tutuyorsunuzda abartiyorsunuz, ama ben haftasonu misafir geleceginde ya cok abartmisim ya da gercekten cok bereketliymis masaAllah.

Cunku bugunde ayni yemeklerden yiyecegiz yani 3 gun ust uste olacak. Ama iste birazda fazla ozeniyoruz sanirim hersey olsun, karnimizdan once gozumuz doymali ama nerdee

:9::9:

İlahi :9:

Elbette misafir gelince daha özenir daha çok çeşit yapmak isteriz.. Öyle de olmalı zaten bu bizim kültürümüzde olan birşey..

Ama hem çok çeşit hem tencereler dolusu olmamalı bence..

Hepsinden azar azar yapsak gününde bitse hem bizim açımızdan iyi olacak hem misafir kendini daha fazla yemek için zorlamayacak:9:

Back
X