• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iftar misafir

benimde yarın akşama misafirim var,

mercimek çorbası,
etli bezelye yemeği
tavuklu pilav
mevsim salata
havuç taratör
tatlı + dondurma

benimde yarın akşam misafirim var 2 aile
menüm :
mercimek çorba
karnıyarık
havuç tarator
pilav
salata
cacık
kemalpaşa tatlısı
nasıl sizce:44:
ben genelde misafirlere cacık yapmıorum ya.. nie acaba :) onun yerine tabağı dolduracak bişeyler mesela fırında mantar veya domates gibi... içecek olarak alternatiflerinde ayran da olsun.. :26:

benimde yarın akşama misafirim var,

mercimek çorbası,
etli bezelye yemeği
tavuklu pilav
mevsim salata
havuç taratör
tatlı + dondurma

cnm etli bezelyeyi ve tavuklu pilavı yan yana mı koyacaksın.. bezelye etsiz olabilir pilav tavuklu olacaksa bence.. ayriyetten et veya köfte yemeği de ekleyebilirsin.. istim kebabı mesela.. sebzeler genelde ana yemek olarak değil arada konuluyo..

Merhaba Canım;
Mercimek çorba veya mantar çorba yapabilirsin.Et sote olabilir,köfte de olabilir.Patatesleri haşlayıp tereyağla kavurup,içine kaşar peyniri ve biraz süt ya da çiğ krema karıştırıp blendrdan geçirirsen,tabakta patates püresinin üzerine et soteyi koyar,üstünede domatesli salçalı sos gezdirirsin.Al sana kebap. pates püresi yerine patlıcanlarıda közleyip kaşarlayıp aynı işelmi yapabilirsin.Bu da biraz hünkar beğendi gibi olur.Pilav yapacaksan biber dolması yapma.börek yapsan daha iyi.karışık kızartma yapabilirsin şakşuka gibi.Ama kızartma ağır olacağından,patlıcanı patatesi biberi dilimleyip tepsiye dizip üzerine 1 çay bardağı su,birazda sıvı yağ gezdirip fırına ver.çıkınca yoğurtlu veya domatesli sos yapabilirsin.hafif ve lezzetli hemde kızartma kadar uğraştırmıyor.ortaya da peynir,zeytin,salam pastırma gibi iftariyelik koyabilirsin hem hoş hem zengin durur masan.Vişne şurubu da ikram edebilirsin etin yanında.

merhaba, patates püresi ile güzel olur, teşekkür ederim

cnm etli bezelyeyi ve tavuklu pilavı yan yana mı koyacaksın.. bezelye etsiz olabilir pilav tavuklu olacaksa bence.. ayriyetten et veya köfte yemeği de ekleyebilirsin.. istim kebabı mesela.. sebzeler genelde ana yemek olarak değil arada konuluyo..

bezelyeyi sulu yemek olarak düşündüm canım
pilavın yanında tavuğu ızgara şeklinde yapacağım.

konu sahibi son menü güzel oldu et sote, pilav düz tabakta servis edersin. Yanında da boşluk bırak ortadakileri almaları kolay olur. hadi kolay gelsin yarın yaz mutlaka nasıl geçti yemeğin?
bu arada ben misafir almıyorum annem yorma kendini boşver dedi:) istediklerimizle dışarda buluşuyoruz ortaklaşa bişeyler hazırlayıp piknik yapıyoruz ya da dışarda yiyoruz tavsiye ederim:)

bezelyeyi sulu yemek olarak düşündüm canım
pilavın yanında tavuğu ızgara şeklinde yapacağım.

ben yanlış anlamışım.. tavuklu pilav yapacaksın zannettim.. hani pilavın içinde tavuk göğsü parçacıkları oluyo ya. :52: ayy oruç başıma vurduu galiba :23:

konu sahibi son menü güzel oldu et sote, pilav düz tabakta servis edersin. Yanında da boşluk bırak ortadakileri almaları kolay olur. hadi kolay gelsin yarın yaz mutlaka nasıl geçti yemeğin?
bu arada ben misafir almıyorum annem yorma kendini boşver dedi:) istediklerimizle dışarda buluşuyoruz ortaklaşa bişeyler hazırlayıp piknik yapıyoruz ya da dışarda yiyoruz tavsiye ederim:)

teşekkür ederim. Ben de ilk defa alacağım, nikahıma gelen iş arkadaşlarım.. 1 senedir çağırmadım ,evimi görecekler hem de iftara geliyorlar işte . Yakın arkadaşlarım , öğlenleri yemekhane de kurufasulye yiyoruz aynı arkadaşlarla :52::9: Heves ettim , Yarın yazarım tabii mutlaka :52:

arkadaşlar hazır konu açılmışken bende bir onay alayım sizlerden

akşama kuzenlerim geliyor eşim ve ben dahil 6 kişi oluyoruz

menüm şu şekilde

Mercimek Çorbası
Zeyt. Barbunya
Mini muffin börekler (domates soslu kaşarlı mısırlı)
Yoğurtlu havuç kızartması
Yeşil Salata
Pilav
Patates Püresi yatağında soslu tavuk
Kaşarlı Mantar

Ve tatlı olarak Künefe

kuzenlerimden ikisi ilk defa geliyor evime diğerleri gelmişti daha önce menüm farklıydı

sizca nasıl bu menüüüüü ?

arkadaşlar hazır konu açılmışken bende bir onay alayım sizlerden

akşama kuzenlerim geliyor eşim ve ben dahil 6 kişi oluyoruz

menüm şu şekilde

Mercimek Çorbası
Zeyt. Barbunya
Mini muffin börekler (domates soslu kaşarlı mısırlı)
Yoğurtlu havuç kızartması
Yeşil Salata
Pilav
Patates Püresi yatağında soslu tavuk
Kaşarlı Mantar

Ve tatlı olarak Künefe

kuzenlerimden ikisi ilk defa geliyor evime diğerleri gelmişti daha önce menüm farklıydı

sizca nasıl bu menüüüüü ?
bence menün çok uyumlu olmuş canım iştahım kabardı ama böreğin hakkında hiç bir fikrim yok daha önce hiç yemedim:56::56:

bence menün çok uyumlu olmuş canım iştahım kabardı ama böreğin hakkında hiç bir fikrim yok daha önce hiç yemedim:56::56:

mini muffin kalıplarıyla yapıyorum canım çok şeker oluyorlar

muffin kalıbının içerisine koyulan mini yufka parçalarının içine malzemesini koyuyorum sonra kapatıp üzerine minik minik kestiğim yufka parçaları koyuyorum tabi süt yumurta ve soda karışımından içine ve üstüne gezdiriyorum ki yumuşak olsun azcık kabarsın diye

orjinal tatlı bir fikir.. netten bulmuştum :) malzemeler farklıydı tabi ama ben daha önce tava böreğinde denediğim böreğe çok yakıştığı için öyle yapıcam

muffin kalıbının içerisine koyulan mini yufka parçalarının içine malzemesini koyuyorum sonra kapatıp üzerine minik minik kestiğim yufka parçaları koyuyorum tabi süt yumurta ve soda karışımından içine ve üstüne gezdiriyorum ki yumuşak olsun azcık kabarsın diye

orjinal tatlı bir fikir.. netten bulmuştum :) malzemeler farklıydı tabi ama ben daha önce tava böreğinde denediğim böreğe çok yakıştığı için öyle yapıcam
bende yapıcam bunu sanırım çok hoş bir fikir olmuş canım

cnm menün çok uyumlu.. böreğinin tarifini ayrıntılı yazar mısın.. bende denemek istiorumm :)

Silikon Muffin Kalıplarında Ispanaklı Börek

Malzemeler

4 adet yufka (16 adet börek çıkıyor)
İç malzemesi

200 gr. ıspanak
100 gr. beyaz peynir veya tuzlu lor
2 dal taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber, pul biber
Sosu için

1 su bardağı süt
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Nasıl yaptım?
Önce içi hazırladım: Ispanağı yıkayıp çiğden doğradım.Soğanı, maydanozu da doğradım.Peynir ve diğer malzemeleri de koyup karıştırdım.
Yufkaları elimde toparlayıp, makasla ince ince rastgele kestim. Yapışanları ayırdım.
Küçük silikon kalıpların dibine, kırpık yufkalardan bir tutam alıp koydum. Hafifçe bastırdım. Orta kısmın daha çukur olmasına gayret ettim.
Ispanaklı içten bir kaşık kadar orta kısma yerleştirdim.
Üzerine tekrar bir tutam daha yufka koydum ve yine hafifçe bastırdım. (her yufkadan 4 adet börek çıkıyor)
Sos malzemelerini karıştırıp, her böreğin üzerine 2 yemek kaşığı gezdirdim.
190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
15 dakika kadar dinlendirip servis edin. Soğuyunca da çok lezzetli oluyor.

al canım :)

cnm buldum netten tarifi.. çok gzl gözüküo.. sende mi silikon muffin kalıbıyla yapıosun.. kalıptan ayrılırken parçalanma olmuo mu..ve peynirli maydanozlu iç kullanabiliriz değil mi..

Back
X