• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iftar misafir

annem yardıma gelir ama hepsini yapamaz kanser hastası çabuk yoruluyor
halamın kızı ve ablam gelecek:1:
sorun ne yemek yapacagımızda:27:

İstediginiz herhangi bir çorba
Et veya tavuk yemegi(fırında tavuk+patates,köfte+patates yada patates püresiyle,islim kebabı,karnıyarık gibi,et ya da tavuk sote patates püresi eşliginde,güveç)
Yaprak sarması veya dolmabiber
Pilav genelde daha çok yakışıyor sofralara ama menüye uygunsa mantıda olabilir
Peynirli ya da patatesli börek daha hafif olur çünkü
Birtane yogurtlu bir meze birtane sade meze bulundurabilirsiniz
Yeşil salata veya çoban salatası
Hafif tatlı
İftariyelikler
Meyve tabagı

Kolay gelsin:16:

Son düzenleme:
sagol canım
pilav üstü kavurma
türlü
salata
yeşil mercimek çorba
şimdi aklıma bunlar geldi:ssz:

çorbayı kırmızı yapalım,
kavurma o kadar insana kaç kilo etten yapıcan:) başka birşey bul..1 kilo kıyma alsan bile dünya köte çıkar köfteli bir yemek yap. 2-3 köfte koyarsın yanında sebzesi, pilavı salata birde z.yağlı

menün güzel :34:
bende geçen hafta ilk kez yemekli misafir aldım,
aynı sen gibi heyecanlıydım.
benim menümde,
mercimek çorbası
barbunya pilaki
fırında tavuklu patates(bunu eşim yaptı)
pilav
fırında közlenmiş kırmızı biber salatası
patatesli gül böreği
güllaç
kuru yemiş
o kadar uğraştım acaba az mı oldu dedim ama sonuç:4 gün ısıtıp ısıtıp yedik :27:
misafir 2 kişi olunca bende acemi olunca orduya yapar gibi yapmışım hepsini :27:

merhabalar, 1 senelik evliyim. İlk defa yemekli misafirim olucak. Yemek yapmaya evlendikten sonra başladım. Bugün çok heyecanlıyım ve korkuyorum. Menümü paylaşsam sizle ekleme yapacak ya da değişiklik yapcak bişey var mı diye yardımcı olur musunuz

Yayla çorbası
etli taze fasulye
pirinç pilavı
zeytinyağlı biber dolması
gavurdağı salatası
yoğurtlu havuç salatası
revani
kuruyemiş-meyva

Biber dolması ile revaniyi gece yaptım, diğerlerini akşam yapacağım

Naptın şekerim dün akşam? Neler pişirdin? Nasıl geçti e anlat:52:

Naptın şekerim dün akşam? Neler pişirdin? Nasıl geçti e anlat:52:

çok yorucu geçti:27: güzeldi, son haliyle belirlediğimiz menüyü yaptım. Herşeyi ben yapıcaktım ama mercimek çorbayı eşim yaptı:52: ben de öğrenmiş oldum :ssz: çok güzel oldu o . Zeytinyağlı dolmadan almadılar, tıkandı herkes:131:

herhalde 1 sene yemekli misafir çağırmam, yorucu..

arkadaşlar bnm mercimek corbam nefis olur ben nasıl yapıyorum anlatayım .öncelikle soganı az yag ile soteliyorum ardından patatesi ve havucu ekleyip onlarıda soteliyorum 1 kasıkta domates salçası koyup biraz daha kavurtup sıcak suyunu ve ne kadar yapacaksam mercimeği ilave ediyorum .iyice özleşene kadar pişiriyorum.altını kapattıktan sonra bir tavaya tereyagı alıp 2 kaşık un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyorum corbanın suyundan katıp sonra corbaya ilave ediyorum.bu karışım ılınıca blenderden yada süzgecten geçiriyorum (süzgecte daha lezzetli oluyor) çorbamı tekrar ocaga lıp tuzunu tabletini atıp en az 10 dakika daha kaynatıyorum çok koyu olursa sıcak suyla inceltiyorum .biraz emek istior ama tadı degiyor. siz mesela az yapıp bi deneyin kişi sayısına göre malzemeyi arttırabilirsiniz ben her seyi göz kararı yaptıgım için ölçü veremedim ama yapım aşamalrım böyle.1 sogan 1 patates 1 havuç konursa en az 1 sb mercimek sosunada 1 kaşık un . çok yapıcaksam 2 sb koyarım .inşallah anlaşılmıştır sevgiler...

merhabalar, 1 senelik evliyim. İlk defa yemekli misafirim olucak. Yemek yapmaya evlendikten sonra başladım. Bugün çok heyecanlıyım ve korkuyorum. Menümü paylaşsam sizle ekleme yapacak ya da değişiklik yapcak bişey var mı diye yardımcı olur musunuz

Yayla çorbası
etli taze fasulye
pirinç pilavı
zeytinyağlı biber dolması
gavurdağı salatası
yoğurtlu havuç salatası
revani
kuruyemiş-meyva

Biber dolması ile revaniyi gece yaptım, diğerlerini akşam yapacağım

okuduğumda aklıma ilk gelen şu oldu:

hem pilavda hem dolmada hem de çorbada (?) pirinç olacak, fazla olur bence...

ayrıca bir etli ana yemek eksik gibi geldi bana

genelde çorba,
(etli veya etsiz) sebze yemeği,
(börek tarzı da olabilir)
salata veya cacık,
etli ana yemek ve yanında pilav tarzı ve / veya fırında patates tarzı bişey

sonra çay tatlı çerez meyve felan filan

kolay gelsin ve sakın heycanlanma :34:

Back
X