• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iftar sofrasi saygisizligi

Aranizda neler yasandigini bilmeden onlar hakkinda atip tutamam ama madem boyle yapacaklar davet etmeselermis.Niye bu kadar dusman oldular size?

Siz kendinizi iyice aileden soyutlamışsınız. Hem ailesi hem de akrabalarıyla anlaşamıyormuşsunuz. Hepsi kötü de tek siz mi iyisiniz?
Kv'ye aylarca gitmeyip çocuğu babayla gönderecek, görümcenin iftar davetine gitmeyecek kadar ne oldu?
Tüm bunlara rağmen iftara davet etmeleri bile incelik. Çok şey beklemeyin bence.

Aranizda neler yasandigini bilmeden onlar hakkinda atip tutamam ama madem boyle yapacaklar davet etmeselermis.Niye bu kadar dusman oldular size?
cok olaylar yasadik..tek sucum ayri eve cikmak istemekti..ve onlara sacmaliklarina hicbirzaman ayak uyduramadim ordu gibi ysiyolar bense yalnizligi cok seviyorum..bunun getirdigi seylerle olan kavgalar

Eşinizin ailesine neden ayda 1 cay içmeye gidiyorsunuz?
Ve neden aylardır ona bile tenezzül etmiyorsunuz?
Görümcenizin de davetine gitmemişsiniz..
E belli ki aranız güllük gülistanlık degil.
Bizi de ailecek bu kadar yok sayan biri olsa, üstüne de iftar davetine ezan okunurken gelse, ayaklarına kapanmazdık hoşgeldin diye.
Eğer bu insanlardan çok kötülük gördüyseniz, ramazanı, iftarı, bayramı boşverip gitmeyeceksiniz...
Yok aradaki meseleler incir kabuğunu doldurmayacak şeyler ise de siz bu şekilde davranıyorsanız ben olsam çağırmazdım bile onlar yine insanlık yapıp çağırmış...
bence insanlik iftara cagarmak degil...yemegi edasiyla gerceklestirmek..zaten hicbiri oruclu degildi..hepsinin bahanesi var bitek esimle ben orucluyiz ..onlarin daveti yuzunden kapida ezana yakalandik halbuki oruclunun sofraa eda etmesi lazimdi orucu..ustune ustuk gec geldik diye suclu oldum yemek yiyemem orucumu kus kadar yemekle axmam da cabasiydi..ustune birde oruucludan hizmet beklemeleri..erken gelio oruc tutmayanlara yemek yapip sofra kirucam yok oyle dunya..hizmetclik yapmadigimdan da boyle kotuyim gozlerinde ..zaten enistesi gelip gelio laf soktu cay servisi icin..yuzum3 bile bakmayan o erkek bolumune ne gidip cay verecem.zikkim.icsinler ya cok sinirliyim hala

bence insanlik iftara cagarmak degil...yemegi edasiyla gerceklestirmek..zaten hicbiri oruclu degildi..hepsinin bahanesi var bitek esimle ben orucluyiz ..onlarin daveti yuzunden kapida ezana yakalandik halbuki oruclunun sofraa eda etmesi lazimdi orucu..ustune ustuk gec geldik diye suclu oldum yemek yiyemem orucumu kus kadar yemekle axmam da cabasiydi..ustune birde oruucludan hizmet beklemeleri..erken gelio oruc tutmayanlara yemek yapip sofra kirucam yok oyle dunya..hizmetclik yapmadigimdan da boyle kotuyim gozlerinde ..zaten enistesi gelip gelio laf soktu cay servisi icin..yuzum3 bile bakmayan o erkek bolumune ne gidip cay verecem.zikkim.icsinler ya cok sinirliyim hala

Bence siz hiç özeleştiri yapıyorsunuz, olaya ben haklıyım diyerek bakıyorsunuz.

Karşı tarafın tavrı çirkin ama kendi hatanızı da kabul edin, zararını değil faydasını görürsünüz.

İftara davetliyseniz ve o kadar kişide davetliyse tek oruç tutan nasıl eşinizle siz oluyorsunuz ben onu anlamadım. İftara oruç tutmuyorlarsa neden çağırsın kayınvalideniz sülaleyi ve neden hepsi masada ezanın okunmasını bekliyor olsunlar demek ki oruçlular.

Siz de tam iftar saati herkes masa başına oturmuşken gidince nasıl bir karşılama bekliyordunuz herkes kapıya mı yığılmalıydı masan kalkıp. Son dakika yabancı gibi davete gidiyorsunuz önceden gideyim de bir sofra kurmaya bari yardım edeyim demiyorsunuz sanki iş mi yaptınız da bir tabak çorba içemediniz onu da anlamadım ama evin gelinin herkesten sonra gelmesi ayıp zaten ne kadar görüşmezseniz görüşmeyi kaynananız hazırlamış hazıra oturmuşsunuz. Gitmeyin bir daha o zaman çok ihtimam bekliyorsanız.

Görümcenizin davetine bile gitmenmişsiniz ee kaynananla görüşmüyorsun normalde sadece çocuğu yolluyorsun zaten hiçbir akrabayla aran iyi değil hala neyin karşılığını beklediniz. Eşiniz geç geliyorsa siz önden gider yardım ederdiniz tek suç o kadar insan da bir haklı siz misiniz ilginç. Misafir gibi gidip bir de trip yapan gelin.

Bence siz hiç özeleştiri yapıyorsunuz, olaya ben haklıyım diyerek bakıyorsunuz.

Karşı tarafın tavrı çirkin ama kendi hatanızı da kabul edin, zararını değil faydasını görürsünüz.
ya ben anlatamiyorum galiba..benim hatam ne..esim 7 buccukda cikiyor evleri yakin degilki..arabagla 20 dk ben ne alaka kalkip gideyim onlara zaten gorumcem haric digerlerinin oyle bir beklentisi oldugunu sanmiyorum.kaynanam bana hic demez oglum calisiuo sen gel diye..oyle bi samimiyetimiz yokcunku..ben sadece bi hosgelin yada aleykum selam beklemistim benim ne sucum olabilir

ya ben anlatamiyorum galiba..benim hatam ne..esim 7 buccukda cikiyor evleri yakin degilki..arabagla 20 dk ben ne alaka kalkip gideyim onlara zaten gorumcem haric digerlerinin oyle bir beklentisi oldugunu sanmiyorum.kaynanam bana hic demez oglum calisiuo sen gel diye..oyle bi samimiyetimiz yokcunku..ben sadece bi hosgelin yada aleykum selam beklemistim benim ne sucum olabilir
Aylardır kayınvalideme gitmedim, görümcemin davetine gitmedim diyorsunuz?

İftara davetliyseniz ve o kadar kişide davetliyse tek oruç tutan nasıl eşinizle siz oluyorsunuz ben onu anlamadım. İftara oruç tutmuyorlarsa neden çağırsın kayınvalideniz sülaleyi ve neden hepsi masada ezanın okunmasını bekliyor olsunlar demek ki oruçlular.

Siz de tam iftar saati herkes masa başına oturmuşken gidince nasıl bir karşılama bekliyordunuz herkes kapıya mı yığılmalıydı masan kalkıp. Son dakika yabancı gibi davete gidiyorsunuz önceden gideyim de bir sofra kurmaya bari yardım edeyim demiyorsunuz sanki iş mi yaptınız da bir tabak çorba içemediniz onu da anlamadım ama evin gelinin herkesten sonra gelmesi ayıp zaten ne kadar görüşmezseniz görüşmeyi kaynananız hazırlamış hazıra oturmuşsunuz. Gitmeyin bir daha o zaman çok ihtimam bekliyorsanız.

Görümcenizin davetine bile gitmenmişsiniz ee kaynananla görüşmüyorsun normalde sadece çocuğu yolluyorsun zaten hiçbir akrabayla aran iyi değil hala neyin karşılığını beklediniz. Eşiniz geç geliyorsa siz önden gider yardım ederdiniz tek suç o kadar insan da bir haklı siz misiniz ilginç. Misafir gibi gidip bir de trip yapan gelin.
butun sulale demedimki ben..teyzesi ve onun ailesi...esimin ablasi esi kizi ve k.v k.p..esimin teyzesinin 2 tane oglu var 24 lu yaslarda...onlar agir calisma yuzuden oruc tutmuyor..teyze haric oradaki kimse oruc tutmuyor..kv kp yaslilik var tutamiyoz diye gorumcem zaten hc tutmaz gizli seker var der duru kocasi da seker hastasiyim diyo geriye esim ve ben kaldik bide teyzesi vardi o da regli di heralde sormadim ama bi ara ole isaret etti oruc tutar bi hali yoktu..yinede iftar daveyi diye o saati bekleyip masada durmus olabilirler onu bilemem..
dedigim.gibi herkezden sonra gelmek benim sucum degil...esim 7 bucuk da cikiyor beni al oryaa git derken ezan oldu..benim erken gitme gibi bir durimum.yok o samimiyet de de degolim zaten ki gorumcemin sacma konusmasiydi o kaynanam ve teyzede derdi oyel bi beklentoleri olsaydi

5 yillik evliligimde hep esimin ailesi vr akrabalariyla anlasamadik.neyse hemen konuya gecicem.uzun zamandir kaynanamlara gitmemistim ben..esimle kizim gidip geliyorlardi..bu aksam iftara davet etti kaynanam mecbur gitmek zorunda kaldim..teyzeleri ablalari da davetliydi..kapidan girdik pek kimse karsilamadi herkez sofrada kuze leri amcalari enistesi babasi falan ozellikle erkej tayfadan bahsediyorum..neyse gitti oturdu esim sofraya hemen ardindan ben girdim iceri cumleten selamun aleykum dedim ve hicbiri kafasinj kaldirip ne bir aleykum.selam ne bir hosgeldin...enistesi agiz ucuyla hosgeldin dedi..bende saol.abi hosbuldum dedim..ve bir oruclu biziz esimle sofrada 1 yudum corba icemedim ..istenmemislik hissi vardi masada bana karsi..yokmusum gibi davraniyolardi..en son gorustugumde abla abla diye muhabet eden erkek kuzenleri kafasini kaldirip bana selam vermedi..giderken de kalkip kimse gule gule demedi..bu neydi ?..tahminim oraya gitmedigim sure icinde epey dedikodum yapilmis..daha oncede ayni soguklugu yasadim ayni kisiler tarafindan ve enistesiyle buyuk kavga etmistik...canim cok slkkln bir daha asla onlarla gorusmek istemiyorum ama bazi ortamlarda biraraya geliyoruz..esimde farketmis o da kizgindi eve donerken icerlemis baya..kendimi sulalenin en istenmeyen gelini gibi hissediyorum..ve canlarim sizden teselli bekliyorum...buarada hicbirinin gozumun icine bakmamasi dikkatimi cekti..ben bakiyorum.mesela baksalar gulumseyecegim laf aticam ama yok ben geldim gerkezin boynu yerde yanimdan gecerken baska yere bakmalar falan allahim.neydi bu:KK43:
Herkes sizi sevmek, sizinle ilgilenmek zorunda değil ki? Demekki istemiyorlar, siz de görüşmezsiniz olur biter.

Eşimin ailesi barışmaya çalıştı bir ara. Yemek davetlerine olumlu yaklaşıp kabul etsem eminim böyle olurdu. Ben sevmediğim kimseye rol yapamam, yapmacık olamam, onlar senin ailen benim ise hiçbir şeyim dedim kestirdim attım. Sinirden deliye dönerdim yoksa eminim.
Senin yerinde olsam gitmem bir daha oraya. Zaten sık gitmiyormuşsun.

Muhtemelen erken gidip yardım falan etmenizi beklemislerdir.bazi aileler gelinlerini anlamaz ve yapmak zorunda diye düşünürler. Benim eşimin ailesi de böyle. Yapmak zorundasın gitmek zorundasın.onlarsiz bir yere gidemezsin .azcık isyan ettin mi de bu kadını boşayacaksın derler.en iyisi muhattap olmamak

Aylardır görüşmediğiniz ,araya mesafe koyduğunuz insanlardan nasıl bir muamele bekliyordunuz ki? Onlarda "sende bizim umrumuzda değilsin" demişler bir nevi..

Vay arkadaş burda gelini illa şuçlu çıkarmak adet mi?

Aradaki mesafe, görümcenin iftar davetine gitmemek, çocuğunu eşiyle beraber göndermek vs vs vs vs vs bir sürü olay toplasanız buraya, bir eve girildiğinde selam verilince kimsenin almamasını açıklayamaz bana.

Arkadaş haklısın, hatta eşin de hak vermiş sana oh iyi olmuş.

Bırakın şu mübarek gün herkes kendi pisliğinde boğulsun.
Bi de kayınvalideniz sizi (buraki arkadaşlara göre) o kadar haksız ve suçlu buluyor ya. Davet etmeseydi iftara??? Kv davet etmiş siz de bir yerde kabul ettiğinize suçlu olmuşsunuz. Siz gidip incelik yapmışsınız ama onlar bir Allah selamını almayı çok görmüş.

Hiç üzülme, haklısın yani. Aradaaa her ne olursa olsun. Kimse kapıda da beklesin denmiyor zaten, bazıları okuduğunuda mı anlamıyor nedir.

Neden hoşgeldin denmedi. Bir selam alınmadı olay bu yani.
Basit
Net

Bir daha bayrama dahi çağırdıklarında gitmeyin niye bu defa da selamim havada mi kalsın diye gideyim deyin
Oturun bayramda bol bol dedikodumu yapmaya devam edin derim
Ama siz yapmayin tabii
Hatta eşinize bile bir sey demeyin o farkinda zaten yapılanın

İyide az buçuk anladığım kadarıyla

Onlar görüşmek istemeyip uzun süre gitmeyen sensin

E doğal olarak onlarda bunun farkındalar ki sana karşı aynı istenmemişlik duygusunu yaşatmışlar.

Back
X