İftar yemeğimi,bayramda sabahtan akşama kadar ağırlamakmı?!

Juvaderm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
2.589
2.346
83
33
Kızlar öncelikle Türk milletimizin başı sağolsun inşallah bir daha yaşamayız böyle acı olaylar:(

Kızlar derdim şu;
Bayrama 6 gün var iftar daveti için bütün akrabaya gittik bir tek biz davet etmedik(taşınma işimiz var ev sahibi sıkıştırıyor yani bugün vi ev bulsak apar topar taşınacaz o yüzden bu zamana kadar davet işini erteledik,üstüne üstlük 3.5 aylık hamileyim)
Eşim ailenin en büyüğü olduğu için bayramda da bizde toplanılır büyük ihtimalle..
Çok kararsızım iftaramı çağırsak yoksa bayram günü sabahtan akşama kadar mı ağırlasak..İftara çağırırsak bayramda da bizde toplanabilirler birde temizlik çilesi var:((((
Ne yapayım kızlar sizce?

2 defa gelme ihtimalleri varsa bayram günü daha mantıklı bence de.. size o gün için yardımcı olucak bi bayan ayarlayamaz mısınız?

2 defa gelme ihtimalleri varsa bayram günü daha mantıklı bence de.. size o gün için yardımcı olucak bi bayan ayarlayamaz mısınız?
Ara sıra gelen bir abla var fakat yemek işine karıştırmıyorum temizlik işinde de takıntılı olduğum için yaptığı içime sinmiyor çok abartıyorum galiba:(

2 defa gelmeleri kesinse bayramda alin tabi.Ama o da hamile halinizle butun gun ayri bir cile olacak gibi.insallah ailede anlayisli birileri vardir da yormazlar sizi...yoksa kalabalik toplasmayi bende cok severim

Ara sıra gelen bir abla var fakat yemek işine karıştırmıyorum temizlik işinde de takıntılı olduğum için yaptığı içime sinmiyor çok abartıyorum galiba:KK43:
Ama 3.5 aylık gebesin nasıl yemek yapıcaksın? Ben öğürmekten yemek pişiremedim 6 aya kadar.. 6 aydan sonra da ağzımı burnumu 2 defa tülbentle sarardım yine de hasta olurdum. Bence olduğu kadar kendini hırpalama o kadar.. içine sinen başkası varsa alternatif onu da çağırabilirsin.. sonra bu yorgunluğun çıkışı olucak bi de.. önce kendini ve bebeğini düşün :)

Iftara bi seferlik sizi mazur gorsunler. Hem tasinma derdiniz var hem hamilesiniz.

Daha nice ramazanlar olur sizde agirlarsiniz Allah in izniyle. Takilmayin bu kadar.

2 defa gelmeleri kesinse bayramda alin tabi.Ama o da hamile halinizle butun gun ayri bir cile olacak gibi.insallah ailede anlayisli birileri vardir da yormazlar sizi...yoksa kalabalik toplasmayi bende cok severim
Canım işte ramazanda almazsam bayramda kesin gelecekler ama iftarda alırsam bayramda yine gelirlermi bilmiyorum bu belirsizlikten dolayı adım atamıyo rum bit türlü

Canım işte ramazanda almazsam bayramda kesin gelecekler ama iftarda alırsam bayramda yine gelirlermi bilmiyorum bu belirsizlikten dolayı adım atamıyo rum bit türlü
Iste keske belli olsaydi.o zaman kesin iftarda alin derdim.Bayramda kahvaltisi yemegi cayi meyvesi vs vs derken buna can mi dayanir

Ailenin en büyüğüyseniz bayramda gelirler. Yerinizde olsam iftarı hiç karıştırmam hamilesiniz zorlanırsınız. Bayramda nasılsa gelirler ağırlarsınız. Hem kalabalık olur yardım da ederler hani hamilesiniz anlayışlı olurlar diye umuyorum.

Ama 3.5 aylık gebesin nasıl yemek yapıcaksın? Ben öğürmekten yemek pişiremedim 6 aya kadar.. 6 aydan sonra da ağzımı burnumu 2 defa tülbentle sarardım yine de hasta olurdum. Bence olduğu kadar kendini hırpalama o kadar.. içine sinen başkası varsa alternatif onu da çağırabilirsin.. sonra bu yorgunluğun çıkışı olucak bi de.. önce kendini ve bebeğini düşün :)
Benimde mide bulantılarım var ama psikolojik mi bilmiyorum iş başa düştüğü zamanlar(ailemden kimse yok yanımda)mide bulantım olmuyo:))
Zaten genel temizlik yeni eve geçince yapılacak ama ne bileyim teyze iyi yapmıyo galiba;)Neyse canım dediğin gibi bebişimin ve benim sağlığım şu an çok daha önemli;)

Hamileligin en zor zamanlari, kimse sizden davet beklemez eminim. Cagirmayin.
Bayramda da gelen gelsin, niye sabahtan aksama kadar oluyor ki? Tatlinizi vs ikram edin, sonra gitmezler mi?
Gitmeleri ki:(çünkü gidecek başka yer yok koca izmirde 7 kardeşden başka kimseleri yok:(

Bayramda gelsinler bence. Birkaç ikramlık yapın yada dışardan tatlı börek vs alın. Bayramda da bütün gün yorulmayın. Gelenler yardım eder heralde size.

Gitmeleri ki:KK43:çünkü gidecek başka yer yok koca izmirde 7 kardeşden başka kimseleri yok:KK43:
Anladim. E o zaman gelenler de birazcik halden anliyorsa kalkip yardim ederler artik.
Su durumda bayram zaten sizde gececek, iftar isine hiiic kalkismayin.

Ailenin en büyüğüyseniz bayramda gelirler. Yerinizde olsam iftarı hiç karıştırmam hamilesiniz zorlanırsınız. Bayramda nasılsa gelirler ağırlarsınız. Hem kalabalık olur yardım da ederler hani hamilesiniz anlayışlı olurlar diye umuyorum.
Ederler inşallah:)))
Hepsi çoluklu çocuklu hepsinin istinasız kucağında çocuk var; ((

Benimde mide bulantılarım var ama psikolojik mi bilmiyorum iş başa düştüğü zamanlar(ailemden kimse yok yanımda)mide bulantım olmuyo:))
Zaten genel temizlik yeni eve geçince yapılacak ama ne bileyim teyze iyi yapmıyo galiba:KK66:Neyse canım dediğin gibi bebişimin ve benim sağlığım şu an çok daha önemli:KK66:
Komşu olsak yardıma gelcem.. bende titizim asla içime sinmez kimsenin yaptığı.. bu yüzden çok yükleniyoruz kendimize..

Back
X