• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iftara gelmek isteyince pandemi sebebiyle kabul etmedigim kuzenim

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.455
2.404
133
Kalabalık bir ortamda çalışan kuzenim var.bense çalısmıyorum hep evdeyim dısarı cıkmıyorum.
Riskli oldugu halde ramazanın başında "size iftara gelebilir miyim" demisti. Ben de yasak saatlerini de söyleyerek "ben de gelmeni isterdim ama pandemi durumları duzelince gelsen daha iyi olur" dedim. Bu konuşmadan sonra ikimizin oldugu whatsapp gruplarında bile konuşmalara dahil olmamaya başladı.Eskiden bana mesaj atardı, o grupta da konuşurdu ama kendince trip mi atıyor anlamadım. Trip atıyorsa da çok sacma değil mi ?

Dusununce ikinizde haklisiniz. Ama ben kritik bir hastaligim yoksa asla sana gelebilir miyim diyemi reddetmezdim maske ile oturur yine agirlardim orasi ayri. Bi de ne kdar hakli olursaniz olun ya pandemi var gelme diyen kuzenle bir daha zor samimi olunur.

Dusununce ikinizde haklisiniz. Ama ben kritik bir hastaligim yoksa asla sana gelebilir miyim diyemi reddetmezdim maske ile oturur yine agirlardim orasi ayri. Bi de ne kdar hakli olursaniz olun ya pandemi var gelme diyen kuzenle bir daha zor samimi olunur.
Bir keresinde bir kuzenim bize sormuştu arkadaşı ona gelecekti.annesinin kronik hastalığı var diye korkuyordu.biz dedik durumu anlat kırılmaz.kız kırılmıştı yine de.bu kuzenimle biz de dedik pandemi sonucta kırılmaması gerek diye.

Bir de kendimi tehlikeye atmaya değecek kadar önemli birisi olmadıgını düsunüyorum.Başka zamanlarda bize gelecegi gün gündüz arkadaşlarıyla takılıp akşam evimiz 5 dk yürume mesafesinde olmasına rağmen kendisi yasakları bahane edip "yasak saatine denk geldim" deyip gelmemişti.Şimdi kısıtlamalar arttı arkadaşlariyla takılamıyor diye bu sefer kendi yasak saati olmasına rağmen bana iftara gelmek istedi.
Yani o işine geldiği gibi davrandığı için ben de ona öyle yaptım.Pandemi o kadar artmış ben çalıssam o evinde olsa beni kabul eder mi? Ki ben gidip ona size iftara geleyim de demem böyle bir durumda

Siz doğru olanı yaptınız. Ev gibi kapalı alanlar riskli olduğu gibi, yemek yenirken illa ki maskeler çıkartılır. "gelin / gelelim, uzak otururuz" diyen pek çok kişiyi ben reddettim. Küsenler oldu. Aralarında eşimin öz kuzeni de vardı. Eşim KOAH ve biz çok korunuyoruz. Buna anlayış göstermeyen bir insanın küsmesine veya trip atmasına da ben hiç aldırış etmem. Bu pandemi sürecinde küsen pek çok insan benim kararlılığımı görünce bir süre sonra kendileri "siz doğru olanı yapıyorsunuz" diyerek barıştılar.

Ya şu size gelebilir miyimleri hiç sevmiyorum ben. İstersem çağırırım zaten. Ortalıkta salgın varken kimse kimsenin evine gitmek istemesin ya. Gerçekten.

Ya şu size gelebilir miyimleri hiç sevmiyorum ben. İstersem çağırırım zaten. Ortalıkta salgın varken kimse kimsenin evine gitmek istemesin ya. Gerçekten.

Bence de. Nezaketen önce kendi davet etse zaten ben gitmeyecektim. Ama kendisi gelmek isteyip ben kabul etmedim diye de sözde trip atıyor.

Kalabalık bir ortamda çalışan kuzenim var.bense çalısmıyorum hep evdeyim dısarı cıkmıyorum.
Riskli oldugu halde ramazanın başında "size iftara gelebilir miyim" demisti. Ben de yasak saatlerini de söyleyerek "ben de gelmeni isterdim ama pandemi durumları duzelince gelsen daha iyi olur" dedim. Bu konuşmadan sonra ikimizin oldugu whatsapp gruplarında bile konuşmalara dahil olmamaya başladı.Eskiden bana mesaj atardı, o grupta da konuşurdu ama kendince trip mi atıyor anlamadım. Trip atıyorsa da çok sacma değil mi ?
Pandemi ne demek ; dünyayı sarmış ölümcül bir bulaşıcı hastalıktan söz ediyoruz. Üstelik bulaş hızı çok yüksek bir hastalıktan. Bilim insanlarının dilinde tüy bitti artık gezmeyin, tozmayın, evde kalın demekten. Sağlık çalışanları inim inim inler haldeler, çalışacak halleri kalmadı. Çocuklarını aylardır görmeyen sağlıkçı arkadaşlarım var. Bir doktor arkadaşımızı daha kaybettik, iki küçük çocuğuna söylemiyor anneleri babalarının vefatını çünkü kendisi de sağlık çalışanı. Ve bu durumda hala iftardı misafirlikti bugün yemeğe size mi gelsemdi şeklinde duyarsız ve umarsız yaşayan insanların varlığına inanmak istemiyorum gerçekten de. Çok iyi yapmışsınız kabul etmemekle. Çok önemsediğiniz bir insansa açın anlatın, bize bir şey olmasa bir başkasına bulaştırıp canından ederiz, bu vebali almamak insanlık görevimizdir. Pandemi bitince başımın üstünde yerin var ama şu an küssen de bir şey değişmeyecek vs gibi anlatın. Anlamıyorsa da bırakın kendi haline. Dokuz canı yok kimsenin. Yüzde bir ihtimal bile olsa sizi bu riske atmaya hakkı yok! :KK20:

Back
X