İftarci meselesi?

yemekleri abartma ve çok yapma , bir gözünü bir kulağını kapa hizmetini yap ( herşeyi duymamak ve görmemek adına )

seneye allah kerim de yolcu et

geçmişi bilmeden yorumluyorum.
ramazan da oruç tutmayanlar da tutanlar sayesinde o keyfe geliyorlar. bu da güzel bişey.
ben de tutmayanları çağırırım.
yani çağırmalısın.

E siz de gitmeyin o zaman? Onlar tutmadıkları halde sizi çagırmıslar saygı duyup.. siz de cagırabılırsınız. Guya ramazan hosgoru ayı,bır araya gelme,hos vakıt gecırme vs.. boyle hesaplar bana çok cırkın gelıyor

Arkadaslar cagar.nolcak falaj diyorsunuz ama iclerindr tek oruclu olan benimmm...17 saat orucluyiz bu sicak ve uzun zamanlarda...mesele onlari yedirmek icirmeye gocunmak degil ..oruclu olmamve orucluyken oruclu olmayani agarlamanin zorlugu...normal zamanda oruclu dehilken gelsinler ama ben oruc tutarke onlari iftara cagarmak şartmi ya gercekten????
Şart cunku eşinin ailesi.. Aldın bır kere ogullarını;)

Bu olayları okuyunca çok üzülüyorum.. sanırım evli bayanlar ileride kendininde bir kv olacağını unutuyor
hiç empati yapılmıyor. o sizin eşinizin ailesi tabiki görüşmek zorundasınız k. bakmayın ama
sizin şahsınıza bir hakaret edilmediyse iftira atılmadı ise ortada çok büyük bir sıkıntı yok ise içinizden gelmesede görüşmek zorundasınız
eşinizin ailesini de yemeğe çağırmak bu kadar sıkıntı vermemeli size..
oruc tutup tutmamaları sizi ilgilendiren bir durum değil ha ne olur çok özenmezsiniz.
o insanlar sizi çağırdı ise tabi ki sizin de çağırmanız gerekiyor lütfen biraz bakış açınızı değiştirin
eğer bu düşüncelerinizi eşinz de biliyor ise sizden sogumasına sizin hakkınızda artı niyetli benim eşim demesine
sebep olursunuz.

Lahmacunla bitmiyor iste temizligi de var bunun ben orucluyken ince temizlik yapmam halsiz olurum.genelde sadece ibadetle geciririm diyebilirim cagarmicam ya karar verdim zaten
Özel gununuzde cagırın o zaman da oruç tutacak degilsiniz herhalde bence siz çagırmak istemiyorsunuz bahane arıyorsunuz

İslam hoşgörü dinidir. Mübarek ayda iftar vermek sevaptır. Tutarlar tutmazlar bu sizi ilgilendirmemeli, misafirin olduğu sofradan Allah hesap sormaz. Ben böyle bilirim. İftara çağıracakları arasında oruç tutmayanlar da var ama benim için önemli değil. Siz insanları sevmediğiniz için bahane buluyorsunuz.

Back
X