IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

bu gunki iftar menum manti ve dunden kalan dolma. cok zor geciyor son gunler, acikmiyorum, susamiyorum ama cok yoruldum. yolculugumuzun da sonuna geldik ...

bugün de annemlerdeydik :27: iftar menüsü
ayran çorbası
et haşlama
pirinç pilavı
pizza (kardeşimin canı çekmiş)
su böreği taze taze (annem sağolsun ben yorulmayayım diye, hamuru kardeşime yaptırmış, açma işlemini de komşu yapmış)

ramazan ayının son sahurunda

2 sigara böreği
1 küçük parça pideye çikolata sürdüm
çay
su

Allah hepinizin oruclarini kabul eylesin kizlar, zor oldu bu sene oruc tutumak sicaklar filan ama Rabbim insaAllah sabrini vermistir sizlere...ben bugun ne yaparim bilemiyorum..hani daha dun girmistik Ramazana..cok sukur atlattiniz.

bugun ne yapsam bilemedim..iki gundur aksamlari esime kofteli kebap yapiyorum :56: bu aksamda hic bir fikrim yok ne yapsam diye :50:

dün iftarda misafirlerim vardı

bugün ben davetliyim

bugün yol hazırlığındayım

bence çok güzel ve de verimli bir topikti topiği açan arkadaşa çok teşekkürler

isterseniz arkadaşlar günlük menü paylaşımlarımlarımıza devam edebiliriz ne dersiniz?:34:

Herkese hayırlı huzurlu bayramlar dilerim
dilerim dünyada geçirdiğimiz her günümüz bayram tadında olur Rabbim her iki cihanda yüzünü güldürdüğü aziz eylediği kullarından olmayı hepimize nasip etsin.

Allah&#8217;a emanet olun arkadaşlar sağlıkla ve de hoşçakalın...:16:

Allah hepinizin oruclarini kabul eylesin kizlar, zor oldu bu sene oruc tutumak sicaklar filan ama Rabbim insaAllah sabrini vermistir sizlere...ben bugun ne yaparim bilemiyorum..hani daha dun girmistik Ramazana..cok sukur atlattiniz.

bugun ne yapsam bilemedim..iki gundur aksamlari esime kofteli kebap yapiyorum :56: bu aksamda hic bir fikrim yok ne yapsam diye :50:

canım
çorba
sebze yemeği
makarna ya da pilav
yanına et yemeği
arzu edersen basit bir tatlı çeşidi hazırlayabilirsin eşine

istersen evdeki malzemeleri yaz ona göre daha net yazalım :38:

kesinlikle yeni aldığın rondoyu bu işe kullanma derim bende ilk kez 2 yıl önce tarhana yaptım ama fazla kurımuş rondodan geçireyim dedik rondomu bozdu

sağol canım benimde aklıma takılan sorun bozulabilir fikriydi tarhanayı naptın biirde çok yapmışımki atsam kıyamıyorum ıslatıp biraz yumuşatıp birşeyler yapmayı deneyim

canım
çorba
sebze yemeği
makarna ya da pilav
yanına et yemeği
arzu edersen basit bir tatlı çeşidi hazırlayabilirsin eşine

istersen evdeki malzemeleri yaz ona göre daha net yazalım :38:

patlican var onunla birsey dusundum, ama ne olsa acaba :44: ...tatli ne yapabilirmki??? :26:

patlican var onunla birsey dusundum, ama ne olsa acaba :44: ...tatli ne yapabilirmki??? :26:

biraz kıyma da varsa patlıcan musakka yapabilirsin
kıyma yok dersen

patates ve kabak biber varsa patlıcanla birlikte türlü yapabilirsin
yanına makarna ya da pilav

tatlı olarak en basiti puding

onun dışında pudingi bisküvi kedili bisküvi etimek gibi malzemelerle birleştirerek değişik tatlar oluşturabilirsin

güllaç olur

şerbetli olarak kalburabastı, şekerpare , revani ( cevizli ya da haşhaşlı ,hindistan cevizli gibi)
irmik helvası yapabilirsin

yaş pasta bile olur :34:

$PICT0004.webp $PICT0005.webp $PICT0006.webp $PICT0007.webp $PICT0008.webp $PICT0009.webp

sahur menüm
komşu teyzenin verdiği mis gibi kete :1:
zeytin
peynir
kek
pide ve su

bugün iftara evdeyiz sanırım (şu ana kadar kimse çağırmadı da :1: ) sabahtan beri temizlik yapıyorum, basit bir şeyler pişirsem güzel olur bugün:37:

farmasi günlük menü paylaşımı benim de aklımdan geçmişti, ramazandan sonra devam etsek fena olmaz diye, ben paylaşımda bulunurum, güzel oluyor böyle :8:

iftara tavuklu mantar sote, pilav ve yoğurtlu kabak salatası yapıcam. az yapayım da yarına kalmasın. bayramda ilk akşam kayınvalidemlerde yeriz

bayraminiz kutlu olsun.1 ay cok guzel vakit gecirdik burda,iyi ki acti AMORETTA bu topigi.eglenceli oldu.RABBIMden hepinize saglik,huzur,mutluluk ve amel defterini sag tarafindan alan olmayi dilerim.AMIN.bir sonraki yil,bir sonraki RAMAZAN da gorusmek dileyile.RABBIM nasip eder INSAALLAH.

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN ARKADASLAR, BU YIL HEP BIRLIKTE, MUTLU BIR SEKILDE TUTDUK ORUCUMUZU. ALLAH CC HER ZAMAN BOYLE DOSTLUKLAR, BOYLE ARKADASLIKLAR NASIB ETSIN. AMIN.
images
bu cicek benden hepinize.......

Back
X