İftira davası

flyfulya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2019
28
38
8
33
İftira davası hakkında bilgi verir misiniz?

Son düzenleme:
Iftira hem adliyeye karşı işlenen bir suçtur hem de tazminat talebine sebep olur. Suç olan iftira ile ilgili Türk Ceza Kanunu'nun 267. Maddesini okuyabilirsiniz.

Iftira hem adliyeye karşı işlenen bir suçtur hem de tazminat talebine sebep olur. Suç olan iftira ile ilgili Türk Ceza Kanunu'nun 267. Maddesini okuyabilirsiniz.
Size özelden yazamıyorum profilimden açtığım konuya bi bakabilir misiniz anlattığım durum iftira mı hakaret davası olarak mı görülür

Size özelden yazamıyorum profilimden açtığım konuya bi bakabilir misiniz anlattığım durum iftira mı hakaret davası olarak mı görülür
Ceza kanununda düzenlenen iftira davası daha çok asılsız ihbar yapıp karşı tarafı işlemediği bir suçtan ötürü tohmet altinda bırakmakla alakalı. Belki hakaret söz konusu olabilir, tehdit söz konusu olabilir. Zaten bu tür suçlar şikayete tabidir siz her ne kadar hukuki nitelendirmeyi hatalı yapsanız da mevcut durumdaki suçun nitelendirmesini savcı iddianemede yapacaktır. Sizin suç belirtme gibi bir yükümlülüğünüz yok.

Manevi tazminat davası da bir düşünün derim.

Son düzenleme:
Cevabi düzenledim yeniden bakabilirsiniz :)
Çok sağ olun. Son bir soru soracağım dilekçeyi yeni verdim. Henüz dava ile ilgili bir şey elime gelmedi. Şikayetimi çekmek istersem çekebilir miyim?

Çok sağ olun. Son bir soru soracağım dilekçeyi yeni verdim. Henüz dava ile ilgili bir şey elime gelmedi. Şikayetimi çekmek istersem çekebilir miyim?
Çekebilirsiniz. Mahkemede bile şikayetinizi geri çekebilirisiniz. Hüküm verilinceye kadar böyle bir hakkiniz var.

İftira davasına giriyor çekemezsin dediler o yuzden şaşırdım

size çok teşekkür ederim her soruma anlayışla karşılık verdiniz duacınızm 🙏🏻🙏🏻

Tekrar rahatsız ediyorum sizi😊 savcı henüz belli olmamış şikayetimi geri çekebilir miyim şu an yoksa beklemem mi lazım ?
Estağfurullah. Geri çekmek için de dilekçe vermeniz lazım. Çok bir bilgim yok ama dilekçe verdiğiniz takdirde geri cekebilirsiniz diye düşünüyorum.

İftira suçu ; yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat etmek suretiyle gerçekleştirilmektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X