kızın annesine katılıyorum...kesinlikle sorun bence bu durum....su anda erkegin evlilige cok istekli olmasini da cok iyi anliyorum cunku universite mezunu, akilli, mantikli bir kiz var karsisinda boyle bir kiz birdaha zor onun icin bence ve gozune simdi o kiz herseyiyle cok iyi geliyor ve eminim kizi da el ustunde tutuyordur, egitimine , kulturune saygi duyuyordur, onu gozunde buyuttugu icin...
Fakat zamanla bu durum degisecek. Bir kere kesinlikle lise mezunu ile universite ortami gormus, o sosyal cevrede bulunmus bir insanin hayata bakisi farkli oluyor. Lise mezunu erkeklerin cogu daha dar bakar hayata, kadinin yerini, yapabilecekleri kafasinda sinirlanmistir, gereksiz kisitlamalari cok daha fazladir universite mezunu bir erkege gore...Ornek veriyim, universite arkadaslari zaman zaman biraraya gelirler mesela, bu bile sorun olur bence erkek icin...Ayrica kiz universiteyle ilgili, okumuslugu ile ilgili birsey soyleyecek olsa hic ovunme amaci gutmemesine ragmen erkek bunu hemen yanlis anlayacaktir, kiz da aman alinmasin diye rahat rahat konusamayacaktir. Bir de erkek kendini kizin arkadaslariyla karsilastiracak, kompleks yapacaktir, ozellikle bir erkek arkadasindan soz edecek olsa ben okumadim diye mi onu ovuyorsun gibisine muhhabetler olacaktir. Hayat zindan olabilir yani bence. Kizin sosyal hayati da zenginse vay haline o zaman...Cunku lise mezunu bi erkegin kafasinda kadinin yeri bellidir, kadinin yeri kocasinin dizinin dibidir hatta icten ice calismasini bile istemiyor olabilir ama simdilik bunu soylemeye cekiniyordur.
Zaten eminim kiz da cikabilecek sorunlari hissediyordur, oyle olmasa buraya konu actirma geregi de duymazdi...
Bunlar sadece genel olarak benim tahminlerim...Bazi insanlar unv okumasa da modern bir kafa yapisina sahip olabiliyorlar, her universite okuyan da cok modern olmuyor ama ben ideal durum uzerinden konustum...
Sonuc olarak bence bu evlilikte uzulur diyorum