İğneli Epilasyon İğneli yaptıran arkadaşlara birkaç sorum var :)

lale101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2011
79
49
Kızlar,

- Tedavi süresince kılların uzun mu olması gerekiyor? Ağda ya da jiletle alabiliyor muyuz?
Yani tedavi 2 yıl sürecekse, 2 yıl boyunca tüylerimizle mi kalacağız?

- Lazerden birkaç yıl sonra çok fazla ayva tüyü çıktı. Bunlar yeni kökler midir sizce, yoksa yeterince tahrip edilemeyen eski köklerden çıkan ince tüyler midir? Yani iğneliden sonra da yeni kıl kökleri oluşabilir mi?

- İğneli epilasyonda tetikleme diye bir şey var mıdır?

- iğneli epilasyon yaptırıp, 3-5 sene sonra tekrar az da olsa tüyleri çıkan var mı aramızda?

Çok teşekkürler şimdiden! :KK28:

Kızlar,

- Tedavi süresince kılların uzun mu olması gerekiyor? Ağda ya da jiletle alabiliyor muyuz?

- Lazerden birkaç yıl sonra çok fazla ayva tüyü çıktı. Bunlar yeni kökler midir sizce, yoksa yeterince tahrip edilemeyen eski köklerden çıkan ince tüyler midir? Yani iğneliden sonra da yeni kıl kökleri oluşabilir mi?

- iğneli epilasyon yaptırıp, 3-5 sene sonra tekrar az da olsa tüyleri çıkan var mı aramızda?

1) iğneli epilasyon yapılan bölgede kıllar ortalama 1 ayda çıkıyor zaten, genelde de düzenli olarak seanslara ayda bir gitmeniz gerekir, o yüzden sıknıtı yaşamazsınız, ama oldu da gidemediniz kıllar kötü bir durumdaysa kesinlikle ağda yapmamalısınız,kökten alan işlemler uygulanmamalı, bence makasla küçük kesin,ben öyle yapıyorum sıknıtı olmuyo, jilet önermiyorum.
2)iğneliden sonra yeni tüy oluşmaz fakat lazer bir çok kıl kökünü uyarır o yüzden lazeri bıraktıktan sonra suratınızda hiç kıl olmayan bir yerden de kıl çıkabilir.
3)iğnelide tetikleme yoktur.
4)daha yaptıralı 2 yıl oldu ve hala devam ettiğim için bu soruya cevap veremiycem.

1) iğneli epilasyon yapılan bölgede kıllar ortalama 1 ayda çıkıyor zaten, genelde de düzenli olarak seanslara ayda bir gitmeniz gerekir, o yüzden sıknıtı yaşamazsınız, ama oldu da gidemediniz kıllar kötü bir durumdaysa kesinlikle ağda yapmamalısınız,kökten alan işlemler uygulanmamalı, bence makasla küçük kesin,ben öyle yapıyorum sıknıtı olmuyo, jilet önermiyorum.
2)iğneliden sonra yeni tüy oluşmaz fakat lazer bir çok kıl kökünü uyarır o yüzden lazeri bıraktıktan sonra suratınızda hiç kıl olmayan bir yerden de kıl çıkabilir.
4)daha yaptıralı 2 yıl oldu ve hala devam ettiğim için bu soruya cevap veremiycem.

Sinem çok teşekkürler!
Ama genel olarak tüysüz temiz görünüyor değil mi?
Jilet önermiyorsun ama trimmer'la falan kesebilir miyiz acaba?

Sinem, 2 yıldır gidiyorsun ve hala devam ediyorsun dimi? 24 seanstan fazla olmuş demektir.
Uzun bir süreç değil mi? Sürecin uzunluğuna rağmen memnun musun? Şu an baya azaldı mı?

Elbette herkesin tüy durumu ve güzellik uzmanının çalışma stili başka. Ama bir kol, bacak, koltukaltı falan ortalam kaç liraya geliyor çok merak ediyorum.

Kızlar,

slm lale
*iğneli epilasyon tedavisi süresince ,kökten alınan işlemlerin hepsi yasak,üstten kısaltma yada kesme serbest(jilet,makas,trimır,traş makinesi serbest)
*lazer epilasyon yoğunlaştırılmış akıllı ışık sistemidir,siyah sert kılda etkilidir,(yüzde erkek tipi kıllanma yoksa uygulanmamalıdır) ışık deri altında 70 - 80 derece ısı oluşturur bu sıcaklık kalın kılda etkiliyken, ince tüyler etkilenmez,ince ayva tüylerde çoğalma yayılma yapar,ayva tüylerde boy uzaması yapar.
*uzun seanslar lazer eğilasyon yaptırmış kişi en az 6 ay ara vermeden ne kadar kılının bittiğini anlayamaz,heleki ayda 1 seanslara çağırılıp işlem yapıldıysa (okadar bilinçsiz işlem yapan yer varki,kıl çıkış süresi vücutta farklıdır,ilk 2-3 seansta 1,5 - 2 ayda çıkıyorsa 3 üncü seanstan sonra bu ara uzar,
fakat bazı salonlar kıl çıkmamış bölgeye bile çağırıp lazer seansı yapar,nedeni az paraya çok seanslı paket vermiştir,maksat paketi bitirmektir,(alexsdrayt n.yag diod gibi gerçek lazer epilasyon makinelerinde normalde ilk seanslar 2 ayda birdir,işlemden 15 gün sonra kontrole gidersin,dökülmeyen varmı diye bakılır,dökülmüşse işlem yapılmaz.)
lazerden sonra ince tüylerin aktifleşmişte olabilir,yeniden ince tüylerinde çıkabilir,insan vücudunda kan dolaşımı sürdüğü müddetçe yeni kıllanmalar olabilir,hormonlardaki küçük deyişiklik,kilo alımı bile yeni kıl çıkışı yapabilir,
1 cm kare yerde 600 uyuyan kıl folükülümüz vardır bunu unutmayın,sürtünmeyle bile kıl çıkışı olabilir
*iğneliden sonra giden kıl yeniden çıkmaz
*diyer kılları tetiklemez,her kıl üzerinde tek tek işlem yapılaır
*bitmesi yapılan bölgeye ve kıl yoğunluğuna göre ortalama 1,5 - 2 yılı bulabilir,kıl cımbızla tutulabilecek boya gelince seanslara gidilmelidir,ilk zamanlarda 2-3 hafta sonra ayda 1 olur,hedef yeni çıkan kılı yakalamaktır

Sinem, 2 yıldır gidiyorsun ve hala devam ediyorsun dimi? 24 seanstan fazla olmuş demektir.
Uzun bir süreç değil mi? Sürecin uzunluğuna rağmen memnun musun? Şu an baya azaldı mı?

Elbette herkesin tüy durumu ve güzellik uzmanının çalışma stili başka. Ama bir kol, bacak, koltukaltı falan ortalam kaç liraya geliyor çok merak ediyorum.
Ben 2 yildir gidiyorum ama ilk bas cok duzensiz gittim ben o yuzden toplasan 12 seans falan olmustur heralde,ben basari sagladim ama yuzde 60 bitti diyebilirim ama baya masrafli oldugu kesin heleki seanslar uzun sureliyse ama her seansta basari saglanacagi icin gitttikce daha az odersin, ilk sorun icin de trimmer da olur heralde diye dusunuyorum

X