İhbar süresi ve kendimi savunma yöntemim

İstifa et diyenleri sakın dinleme, zaten istifa edersen ihbar hakları doğuyor burda millet bilip bilmeden istifa et yazmış.

Haklı nedenle iş akdini feshedersen ihbar hakları olmaz. Haklı nedenini ispatlaman gerekebilir mahkeme sürecinde. Çalışma sürelerinin uzunluğu yada hakareti ispatlayacak maddi deliliniz var ise, noter aracılığıyla bu sebepleri sunarak 4857 sayılı iş kanununun 24. Maddesine göre sözleşmenizi feshedeceğinizi bildirin.

Genel kural ise işçinin iş sözleşmesinin feshinin ispatının işverene ait olduğudur. Bugün yaptığınız gibi herhangi bir bildirim yapmadan işe gitmezseniz, işveren 3 gün bekler devamsızlık tutanağı tutar, ancak size noter aracılığıyla devamsızlığınızın gerekçesini sormak zorunda, aksi halde sözleşmenizi feshederlerse bile şekil yönünden sakat olacağı için onlar sizi çıkarmış gibi hüküm doğurur ve 4857-17 ye göre ihbar tazminatı hakkınız doğar. Amatör işverenlikler genellikle bu şekil şartını bilmez. Ancak size devamsızlık gerekçesini noter aracılığı ile sorar ve siz haklı bir gerekçe ileri süremezseniz bu sefer siz istifa etmiş sayılırsınız ve ihbar borcunuz doğar.

Tüm bu ihtimaller dahilinde en sağlıklı yöntemi izleyebilirsiniz. (Bu işin yürütücülerinden biriyim, kulaktan dolma bilgiyle yazmıyorum)
Yanıt için teşekkür ediyorum bende şöyle bir şey söyleyeyim. Olay olduktan sonra sabah toplantı olacaktı ve bende kendimi savunacak ve istifa etmek istediğimi söyleyecektim ancak patron toplantı yapmayacagini söyledi ve yüzüme dahi bakmadı. Eve gelince müdürümü aradım ve bir daha gelmek istemedigimi soyledim. O da patronun yanındaymış patron telefonu eline aldı ve ağzına geleni saydı kapatti. Ben bu tarz huzursuzluklarin olduğu bir isyerine tekrar gidip istifa etmek ve ihbar süresi boyunca orada çalışmak istemiyorum şimdi nasıl bir yol izleyebilirim ?

Yanıt için teşekkür ediyorum bende şöyle bir şey söyleyeyim. Olay olduktan sonra sabah toplantı olacaktı ve bende kendimi savunacak ve istifa etmek istediğimi söyleyecektim ancak patron toplantı yapmayacagini söyledi ve yüzüme dahi bakmadı. Eve gelince müdürümü aradım ve bir daha gelmek istemedigimi soyledim. O da patronun yanındaymış patron telefonu eline aldı ve ağzına geleni saydı kapatti. Ben bu tarz huzursuzluklarin olduğu bir isyerine tekrar gidip istifa etmek ve ihbar süresi boyunca orada çalışmak istemiyorum şimdi nasıl bir yol izleyebilirim ?

İş sözleşmenizinin feshinin sebebi olan asıl olay nedir? İlk mesajda patronum hakaret etti demişsiniz, bu mu? Ve bu hakaret nasıl yapıldı, şahit varmıydı? Şahit olsa bile size şahitlik yapabilecek biri mi?

Eğer İŞKUR'un ücreti ödenen sözleşmeli çalışanlarındansanız Sakın istifa etmeyin işvereniniz çirkinleşebilecek bir insan demek ki İŞKUR'dan alınmış olan ya da alınacak olan ucretinizi üzerinize yıkabilir Siz en iyisi İŞKUR'a gidip Şikayet edin durumu anlatın ondan sonra ona göre bir yol izlersiniz noterden istifa gönderirseniz Siz istifa etmiş olacaksınız onların herhangi bir kaybı olmayacak dediğim gibi bazi işkur anlasmaları fesh edildiginde calisanin gerekli odemeyi yapma yükümlülüğü oluyor emin olmadan hiç birşey yapmayın.

İşverence işçiye veya ailesine hakaret edilmesi haklı nedenle fesih sebebidir.İş kanunu madde24/2-b’ye göre bildirim süresini beklemeksizin haklı nedenle derhal fesih hakkına sahipsin.
Diğer hakların için de hakaret sebebiyle fesih ile alakalı yargıtay kararlarına bakmanı tavsiye ederim.

İş sözleşmenizinin feshinin sebebi olan asıl olay nedir? İlk mesajda patronum hakaret etti demişsiniz, bu mu? Ve bu hakaret nasıl yapıldı, şahit varmıydı? Şahit olsa bile size şahitlik yapabilecek biri mi?
Simdi şöyle de bir şey soyleyeyim ben sözleşme filan imzalamadim. Sadece bu kurumda çalışmak istyorumi yazılı bir kağıt imzaladim. Süre felan yazmiyordu. İsyerim çok yorucu ve iki kişi calisiyoruz 24 .saat ben 24 saat o. Çok yorucu zaten canima tak etmisti, ve patron herkese inanılmaz hakaret ediyordu. Bu yaptığı bana ilk oldu. Sabahta dediğim gibi ben müdürle konuşmak istedim kendisi telefonu aldı ve aileme bana bağıra bağıra hakaret etti.seni mahkemelerde surundurecegim dedi kapattı.

Tehdit etse gene iyi dediği hakaretleri duysaniz bayilirdiniz kaldiramazdiniz gerçekten Allah nasi biliyorsa öyle yapsın
siz de uste çıkın tehdit ve hakaret ettiniz dava açacağım diye ve arkadaslarin dedigi gibi mobbing vs ne varsa akliniza gelen suç bastirin iste.

İşverence işçiye veya ailesine hakaret edilmesi haklı nedenle fesih sebebidir.İş kanunu madde24/2-b’ye göre bildirim süresini beklemeksizin haklı nedenle derhal fesih hakkına sahipsin.
Diğer hakların için de hakaret sebebiyle fesih ile alakalı yargıtay kararlarına bakmanı tavsiye ederim.

Teşekkür ediyorum kendisinin avukayi var ve eminim hemen aramıştır onu. İnşallah Allah yardımcım olurda halledebilirim

An
Eğer İŞKUR'un ücreti ödenen sözleşmeli çalışanlarındansanız Sakın istifa etmeyin işvereniniz çirkinleşebilecek bir insan demek ki İŞKUR'dan alınmış olan ya da alınacak olan ucretinizi üzerinize yıkabilir Siz en iyisi İŞKUR'a gidip Şikayet edin durumu anlatın ondan sonra ona göre bir yol izlersiniz noterden istifa gönderirseniz Siz istifa etmiş olacaksınız onların herhangi bir kaybı olmayacak dediğim gibi bazi işkur anlasmaları fesh edildiginde calisanin gerekli odemeyi yapma yükümlülüğü oluyor emin olmadan hiç birşey yapmayın.
Anladım öyleyse ben yarın hemen iskura gideyim çok haklısınız yanlış bir adım beni haksız duruma düşürebilir

An

Anladım öyleyse ben yarın hemen iskura gideyim çok haklısınız yanlış bir adım beni haksız duruma düşürebilir

Bazı şirketlerin iskurla sözleşmesi oluyor yani siz birşey imzalamasınızda iskurla sizin üzerinizden anlaşması olabilir. işkur çalışanın yanında olur gerekli yonlendirme yapılacaktır. geçmiş olsun umarım yanına kalmaz

Mobbing davasi zor.
Oncelikle sistematik oldugunu ispat etmelisiniz
Sonrasinda mobbing konusundakisiyi uyardiginizi ispat etmelisiniz
Kisi uyarilmasina ragmen mobbinge drvam ettigini ispat etmelisiniz.

İşten ayrildiginiza dair ihtar cekerseniz, o nedeni ispatlamniz gerekir. Yoksa surec aleyhinize isler

En iyisi sgk temsilcinizle ya da bir avukatla konusun

Bazı şirketlerin iskurla sözleşmesi oluyor yani siz birşey imzalamasınızda iskurla sizin üzerinizden anlaşması olabilir. işkur çalışanın yanında olur gerekli yonlendirme yapılacaktır. geçmiş olsun umarım yanına kalmaz

Anladım iskurla görüşmek en doğrusu o zaman

Mobbing davasi zor.
Oncelikle sistematik oldugunu ispat etmelisiniz
Sonrasinda mobbing konusundakisiyi uyardiginizi ispat etmelisiniz
Kisi uyarilmasina ragmen mobbinge drvam ettigini ispat etmelisiniz.

İşten ayrildiginiza dair ihtar cekerseniz, o nedeni ispatlamniz gerekir. Yoksa surec aleyhinize isler

En iyisi sgk temsilcinizle ya da bir avukatla konusun

Şimdi benim iskurla gorusup gereğine karar vermem en doğrusu oyleyse

Şimdi benim iskurla gorusup gereğine karar vermem en doğrusu oyleyse

Kesinlike oyle yapin. Su durumda mobbing yada fesih ihtarı sizin aleyhinize, bu yuzden avukat ya da iskur yetkilisi ile gorusmeden sakın gidip mobbing için dava acmayin.
İs hukukuna gore maalesef bikere bagirmak, hakaret etmek mobbing sayılmıyor. Ve dava acmak icin onceki postumda bahsettigim sartlarin olmasi gerekiyor.

İnsallah bir cikar yol bulursunuz. Ozel sektorun ali kiran bas kesen patronlarindan illalah ettim. Allah kolaylik versin size

Simdi şöyle de bir şey soyleyeyim ben sözleşme filan imzalamadim. Sadece bu kurumda çalışmak istyorumi yazılı bir kağıt imzaladim. Süre felan yazmiyordu. İsyerim çok yorucu ve iki kişi calisiyoruz 24 .saat ben 24 saat o. Çok yorucu zaten canima tak etmisti, ve patron herkese inanılmaz hakaret ediyordu. Bu yaptığı bana ilk oldu. Sabahta dediğim gibi ben müdürle konuşmak istedim kendisi telefonu aldı ve aileme bana bağıra bağıra hakaret etti.seni mahkemelerde surundurecegim dedi kapattı.

Sözleşme imzalamasanız da iş ilişkiniz başlamış. Tamam işte 24 saat çalıştırması kanuna aykırı. Bunu ispat edebileceğiniz bi belge varmı? Shift, imza föyü, kart basma yada herhangi bir şey? Bunu gerekçe göstererek 4857/24/II/f bendi uyarınca haklı nedenle fesih yapabilirsiniz. İhbar falan alamazlar sizden. Hakaretleri ispat etmeniz zor olabilir. Çalışma süreleri nedeniyle feshettiğinizi bildirin.

Arkadaslar bayılmak uzereyimhic kaldiramiyorum bana neler neler dediler çok üzgünüm ac dedi bana yaa aç dedi telefonda

İşkura şikayet edin, istifanızı da noter aracılığıyla gönderin. Bu herif sizi evlendiricem edicem ayağına insafsızca çalıştıran tip değil miydi yahu? İşkura aynen bunları da belirtin. Fazla saat çalıştırdığını ve bunu yapmak istemediğinizde telefonla hakaret ettiğini anlatın. Önceki konunuzda bile işten çıkma konusunda pasiftiniz. Kendinizi ezdirirseniz çiğnerler, hakkınızı yedirmeyeceksiniz.

Ayrıca korkamayın boşuna. 6 aylık kıdeminiz var, ihbar borcunuz olsa bile 2 haftalık ücret olur. Hiç bi işveren 2 haftalık ücret için dava açmaz, uğraşmaz. Sizi korkutmak için yapıyolar bunu. 8 yıllık meslek hayatımda ihbar isteyen işveren görmedim.

Sözleşme imzalamasanız da iş ilişkiniz başlamış. Tamam işte 24 saat çalıştırması kanuna aykırı. Bunu ispat edebileceğiniz bi belge varmı? Shift, imza föyü, kart basma yada herhangi bir şey? Bunu gerekçe göstererek 4857/24/II/f bendi uyarınca haklı nedenle fesih yapabilirsiniz. İhbar falan alamazlar sizden. Hakaretleri ispat etmeniz zor olabilir. Çalışma süreleri nedeniyle feshettiğinizi bildirin.

İmza foyu 24 48 lik imza foyu yani uyaniklar öyle hazırlamış. Ancak temizlik personeli gece hasta bakıcı yerine nöbete kalıyor ve 1 hasta bakıcı nöbete kaliyor. Öbürleri nöbetçi gozukmelerine rağmen kalmiyorlar. Yani işkur bana hiçbir şekilde yardımcı olamaz mı ben bunu amlamadim. Adamlar benim bir daha ise gelmemi istemiyorlar ancak aynı zaman da da nurnumdan getirmek istiyorlar.

Ayrıca korkamayın boşuna. 6 aylık kıdeminiz var, ihbar borcunuz olsa bile 2 haftalık ücret olur. Hiç bi işveren 2 haftalık ücret için dava açmaz, uğraşmaz. Sizi korkutmak için yapıyolar bunu. 8 yıllık meslek hayatımda ihbar isteyen işveren görmedim.
Yani ben ne yapayım şimdi noterden istifa gondereyim mi sizce

İşkura şikayet edin, istifanızı da noter aracılığıyla gönderin. Bu herif sizi evlendiricem edicem ayağına insafsızca çalıştıran tip değil miydi yahu? İşkura aynen bunları da belirtin. Fazla saat çalıştırdığını ve bunu yapmak istemediğinizde telefonla hakaret ettiğini anlatın. Önceki konunuzda bile işten çıkma konusunda pasiftiniz. Kendinizi ezdirirseniz çiğnerler, hakkınızı yedirmeyeceksiniz.

Aynen o Allah'ım varya böyle insanlaein yuzunden hayattan soğudum

Tamam insallah yarın güzel haberlerle dönerim buraya bana dua edin

Back
X