• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ihtiyac duydugun kadar tuket

philosophy

biraz aklın varsa delir
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.983
1.553
133
Hanımlar merhaba...paranın,vaktin,insanın kısacası hayatın kıymetini bilen insanlarin yorumlarına şiddetle ihtiyacım var. Ben sürekli birşeyler almak ıstiyorum,ve neye gerçekten ihtiyacım var bunu anlayamıyorum.sürekli birşeyler almak için hem para hemde vakit kaybediyorum.bu konudan çok rahatsızım hem maddi hem manevi.özellikle aldiklarim sonradan canımı çok sıkıyor.Ben ihtiyacı kadar tüketen insanlara hayranım,bunun maddiyatla ilgisi yok bence bu bir yaşam felsefesi kapitalizme esir olmamış tüketim çılgınlığına dur diyen üstelik maddi imkanı varken,hayat felsefesini basitlik sadelik üzerine kurmuş insanlardan yardım istiyorum.Ben bu durumun nasıl üstesinden gelebilirim acaba?

Konuyu takipteyim. .
Bende her gördüğümü alıyorum. .
Sonra da beğenmiyorum, atıyorum. .
Maddi & manevi güzel bir şey değil. .
Bu bir karakter meselesi mi , alışkanlık mı?
Birikim yapamıyorum. .
Tutumlu insanlar nasıl yapabiliyor?

mesela neye gereksiz para harcadığınızı belirleyin
ve bir şeyi gördüğünüz gibi almayın 24 saat zaman tanıyın kendinize 24 saat sonunda hala aynı fikirdeyseniz ve gerçekten lazımsa alın
Bazen kasadan dönüyorum napiyorum ben diye.ama taktiysam almadan rahat etmiyorum,alincada ihtiyacım var mıydı diye sorguluyorum ve aldığım şeyi de ucuz alamiyorum,sanki ucuz olunca eksik geliyor.

televizyon internet moda programları insanları tüketim yapmaya zorlar oldu nerdeyse..
artık hepimiz bir sene giydiğimizi öbür seneye giymeye utanır olduk.. çünkü bize böyle gösteriliyor...
ben bu yaz sadece 2 tane ayakkabı aldım.. hala ikisini giyiyorum.. canım almak istemiyor resmen.. cimrilikte değil bu.. aksine savurgan biriyimdir..
artık alırken iki kere düşünüyorum.. çünkü dolaptaki fazlalık beni boğuyor:) eşya konusunda da aynıyım.. şuan yeniler ama kırılmadıkça yada eskimedikçe yenisini almıyorum.. birde benim sürekli alma psikolojinden kurtulmamda eeeeeennn büyük etken kredi kartını kapatmam oldu... hayatımda kendime yaptığım en büyük iyilik diyebilirim:)
borç kısmını hiç düşünmüyorum bir şekilde ödeniyor beni asıl rahatlatan saçma sapan alışverişlerime engel olmasıydı:)

birde farkında mısınız bilmiyorum ne kadar alabiliyorsak o kadar mutsuz oluyoruz.. ben öğrenciyken bi çanta alınca bir hafta mutlu oluyordum.. şimdi en fazla 10 dakika sürüyor:)

Konuyu takipteyim. .
Bende her gördüğümü alıyorum. .
Sonra da beğenmiyorum, atıyorum. .
Maddi & manevi güzel bir şey değil. .
Bu bir karakter meselesi mi , alışkanlık mı?
Birikim yapamıyorum. .
Tutumlu insanlar nasıl yapabiliyor?
Bilmiyorum neden böyleyim,ama üzülüyorum.

televizyon internet moda programları insanları tüketim yapmaya zorlar oldu nerdeyse..
artık hepimiz bir sene giydiğimizi öbür seneye giymeye utanır olduk.. çünkü bize böyle gösteriliyor...
ben bu yaz sadece 2 tane ayakkabı aldım.. hala ikisini giyiyorum.. canım almak istemiyor resmen.. cimrilikte değil bu.. aksine savurgan biriyimdir..
artık alırken iki kere düşünüyorum.. çünkü dolaptaki fazlalık beni boğuyor:) eşya konusunda da aynıyım.. şuan yeniler ama kırılmadıkça yada eskimedikçe yenisini almıyorum.. birde benim sürekli alma psikolojinden kurtulmamda eeeeeennn büyük etken kredi kartını kapatmam oldu... hayatımda kendime yaptığım en büyük iyilik diyebilirim:)
borç kısmını hiç düşünmüyorum bir şekilde ödeniyor beni asıl rahatlatan saçma sapan alışverişlerime engel olmasıydı:)

birde farkında mısınız bilmiyorum ne kadar alabiliyorsak o kadar mutsuz oluyoruz.. ben öğrenciyken bi çanta alınca bir hafta mutlu oluyordum.. şimdi en fazla 10 dakika sürüyor:)
Kredi kartlarimi kapatmak için çok girişimlerim oldu.babama verdim,eşime verdim,ama tamamen kapatamadim.evet kesinlikle kredi kartı çok büyük sebep.kesinlikle evdeki gereksiz eşyalar ruhumu boğuyor.

kıyafet almam gerekmedikçe o konuda tamam da (ama tamamen öyle yetiştiğimden yani o alma dürtüsü yok)
zaman harcama konusunda ben de hoyratım
güzel öneriler bekliyorum
konuyu takipteyim:(

kıyafet almam gerekmedikçe o konuda tamam da (ama tamamen öyle yetiştiğimden yani o alma dürtüsü yok)
zaman harcama konusunda ben de hoyratım
güzel öneriler bekliyorum
konuyu takipteyim:KK43:
Sen en azından birini halletmissin.zaman harcama konusuda çok rahatsız ediyor beni :(

Benim kredi kartımın limiti düşük, bin lira aylık. Bir de birikim yapmayı becerdim nasıl olduysa, şu an 3.200 lira birikimim var ben de şaşkınım, gittim bu banka kartımı anneme teslim ettim daha fazla biriksin harcamayayım diye. Her ay o banka hesabında para birikiyor şimdi.
Ben de bütçemi idare etmekte zorlanıyorum, artık yaptığım alışverişlerin fişini saklıyorum, bakıyorum neler almışım. Bu ay tamamen gerekli şeyler almışım ama.

alışverişe nakit para ile çıkın ve yanınızda fazla para taşımayın.
ben evdeki bütün gereksizleri dağıttım, şimdi birşey alacakken düşünüyorum, benim buna gerçekten ihtiyacım var mı.
bundan çok daha iyilerini ya da benzerlerini dağıttım, demek ki memnun değildim.
bir de pahalı bir şey alırken, hemen karar vermeyin, kendinize zaman tanıyın, ben genelde bir gün bekliyorum ve fikrim tamamen değişiyor.

Benim kredi kartımın limiti düşük, bin lira aylık. Bir de birikim yapmayı becerdim nasıl olduysa, şu an 3.200 lira birikimim var ben de şaşkınım, gittim bu banka kartımı anneme teslim ettim daha fazla biriksin harcamayayım diye. Her ay o banka hesabında para birikiyor şimdi.
Ben de bütçemi idare etmekte zorlanıyorum, artık yaptığım alışverişlerin fişini saklıyorum, bakıyorum neler almışım. Bu ay tamamen gerekli şeyler almışım ama.
Mesela neye ihtiyacım olduğu konsunda da sıkıntılarım var. Yeterince çantam var aslinda ama evrak çantası istiyordum ne zamandır.bugün aldım 350 tl den 175 tl ye indiğini görünce hiç düşünmeden aldım.simdi acaba istediğim boyle birşey miydi diye sorguluyorum

Kredi kartlarimi kapatmak için çok girişimlerim oldu.babama verdim,eşime verdim,ama tamamen kapatamadim.evet kesinlikle kredi kartı çok büyük sebep.kesinlikle evdeki gereksiz eşyalar ruhumu boğuyor.

birine vermeyi bende denedim ama lazım deyip geri istedim hep..kredi kartı organımız gibi bişey oldu.. o olmassa yaşayamayacağız hissi var hepimizde.. mesela şuan telefon değiştirme fikrim var ama yapmıyorum... kredi kartım olsa çok almıştım taksit ödüyordum :) şimdi elimdeki daha idare eder diyorum iyice bozulsun diyorum.. gereksiz bi harcamadan kaçınmış oluyorum..
en güzeli de kartı kapattığımdan beri hiç olmadığı kadar param oluyor cebimde.. üstelik bir kısmınıda birikim yapıyorum..

bence bundan sonra bir adım atın ve kartlarınızın tamamını kapatın inanın verdiğiniz en güzel karar olacak :)

bir de evde kullanmadığım hiç bir şeyi tutmuyorum ve almıyorum, eşya giysi aklınıza ne gelirse.
biblo süs eşyası ıvır zıvır bunları hayatımdan çıkardım. kıyafet ayakkabı almanın sonu yok, eskimesine bile fırsat olmadan lüzumsuzca dolan dolaplardan kurtuldum. aradığımı rahatça buluyorum.

Mesela neye ihtiyacım olduğu konsunda da sıkıntılarım var. Yeterince çantam var aslinda ama evrak çantası istiyordum ne zamandır.bugün aldım 350 tl den 175 tl ye indiğini görünce hiç düşünmeden aldım.simdi acaba istediğim boyle birşey miydi diye sorguluyorum
Eğer koyu renkse ve kullanışlı bir modelse, irdelemeyin bence profesyonel görünsün yeterli. Hem indirimde almışsınız, mesela bu ihtiyacınızdı, ama eğer başka evrak çantası isterseniz kendinizi tutun, en az 1-2 yıl kullanın o çantayı.

Bizim burda yoğun kış yaşanmıyor.mesela ben6 sene önce aaldıgım kabanı giyiyorum.eskimiş yada yıpranmış değil hala.ayakkabı mın botun yanı bu 3ncü kışım olacak.aldığım zaman biraz pahalı olanı alır 2 3 kış giyerim.mesela toplasan 4:5 çeşit ayakkabım vardır. Eşarp hep ipek alırım yıllarca kullanırım oğlumunda mesela bir spor bşr bot bide sandaleti vardır.ayakları çabuk büyüyen dönemdr.ısrafa gerek yok.sürü ile kıyafetim var ama mesela bir ceketi eskşyene kadar giyerim.her gördügumü almam,tv m hala tüplü bozulduğu zaman plazma alıcam.buzdolabım eşimin çeyizindem mesela.ev peşinatı için hep birikim yaptık.birtek gezme ve yeme içmeden asla kısmam ve tabiki evladımdan.
sizde gerekli olmayan harcamaları tespit edin ve ona göre harcayın

Günübirlik yaşamak hiç bana göre değil. Sürekli biriktiririm. Şimdi 26 yaşındayım. Ayıptır söylemesi bankada 15 000 dolara yakın birikimin, birkaç çeyrek altınım, borcu bitmiş bir jip arabam var. Mal varlığımın olması benim hedefim. Daha fazlası için de biriktiriyorum zaten. Alışveriş hiç sevmem. Yani kıyafet alışverişi. Sigaram filan da yok. Makyaj ara sıra az yaparım, ona da para gitmiyor yani. Ben gereksiz olarak dışarıda yemeğe çok harcıyorum, bundan rahatsızım. Ama öyle varyemez bir tip de değilim, canımın istediğini alırım, yılda 2-3 kez tatile giderim. Param bereketli sanırım, yesem de biriktirecek kadar kalıyor.
Seni heveslendirecek şeyler düşünebilirsin. Evde bir sürü kenara atılmış parçalardansa, ileride ev alabileceğini, altın, dolar gibi döviz biriktirebileceğini filan. İradene hakim olmalısın.

Back
X