• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ihtiyac duydugun kadar tuket

Bide ben dikkat ediyorum kredi kartım genedehep mmarket oluyor.gereksiz pek bişey almamaya özen gösteriyorum.kredi kartını da bizler ödeeceğiz gayet farkındayım :)
Maaş alınca hiç çekmedim mesela ev peşinat ı için birikti eşşmşkiyle idare ettik

[QUOTEböyle birikimim yol Allah daha çok versin.
bende kendimde dışarda yemek yeme konusunda frenleyemiyorum yaa en sevdiğim şey :) bereket konusunda bende bereketli olduğunu düşünüyorum paramın..._, post: 42893029, member: 273059"]Günübirlik yaşamak hiç bana göre değil. Sürekli biriktiririm. Şimdi 26 yaşındayım. Ayıptır söylemesi bankada 15 000 dolara yakın birikimin, birkaç çeyrek altınım, borcu bitmiş bir jip arabam var. Mal varlığımın olması benim hedefim. Daha fazlası için de biriktiriyorum zaten. Alışveriş hiç sevmem. Yani kıyafet alışverişi. Sigaram filan da yok. Makyaj ara sıra az yaparım, ona da para gitmiyor yani. Ben gereksiz olarak dışarıda yemeğe çok harcıyorum, bundan rahatsızım. Ama öyle varyemez bir tip de değilim, canımın istediğini alırım, yılda 2-3 kez tatile giderim. Param bereketli sanırım, yesem de biriktirecek kadar kalıyor.
Seni heveslendirecek şeyler düşünebilirsin. Evde bir sürü kenara atılmış parçalardansa, ileride ev alabileceğini, altın, dolar gibi döviz biriktirebileceğini filan. İradene hakim olmalısın.[/QUOTE]
Benim böyie

evde yeni alınmış çok kıyafet var. annem teyzem alıyor giyerim diye ama artık dedim almayaccaksın. artık önce üstümdekiler eskimesi lazım. parayı kolay kazanmıyoruz. mesela uyduruk bi cep telefonum var. bu telefon ölmeden yenisini almam asla. eskiden böyle değildim. bu duruma nasıl geldim. ekmek kolay kazanılmıyomuş işe başlayınca bunu öğrendim.

insanın gözü kalmıyo mu kalıyor ama 1 tane 2 tane olsun güzel olsun yeter. hepsi benime gerek yokmuş..

birine vermeyi bende denedim ama lazım deyip geri istedim hep..kredi kartı organımız gibi bişey oldu.. o olmassa yaşayamayacağız hissi var hepimizde.. mesela şuan telefon değiştirme fikrim var ama yapmıyorum... kredi kartım olsa çok almıştım taksit ödüyordum :) şimdi elimdeki daha idare eder diyorum iyice bozulsun diyorum.. gereksiz bi harcamadan kaçınmış oluyorum..
en güzeli de kartı kapattığımdan beri hiç olmadığı kadar param oluyor cebimde.. üstelik bir kısmınıda birikim yapıyorum..

bence bundan sonra bir adım atın ve kartlarınızın tamamını kapatın inanın verdiğiniz en güzel karar olacak :)
Evet bunu yapmam gerek ama borçlarını kapatmam lazim.bu kaçıncı yüklü bir para yatırıp borcu kapatıp tekrar kullanmaya başladigim.bi kirsam şu zinciri daha güzel olacak,hayallerim için adım atmış olucam inşallah.

evde yeni alınmış çok kıyafet var. annem teyzem alıyor giyerim diye ama artık dedim almayaccaksın. artık önce üstümdekiler eskimesi lazım. parayı kolay kazanmıyoruz. mesela uyduruk bi cep telefonum var. bu telefon ölmeden yenisini almam asla. eskiden böyle değildim. bu duruma nasıl geldim. ekmek kolay kazanılmıyomuş işe başlayınca bunu öğrendim.

insanın gözü kalmıyo mu kalıyor ama 1 tane 2 tane olsun güzel olsun yeter. hepsi benime gerek yokmuş..
Evet kolay kazanilmiyor ama kolay harcanıyor:(

Hanımlar merhaba...paranın,vaktin,insanın kısacası hayatın kıymetini bilen insanlarin yorumlarına şiddetle ihtiyacım var. Ben sürekli birşeyler almak ıstiyorum,ve neye gerçekten ihtiyacım var bunu anlayamıyorum.sürekli birşeyler almak için hem para hemde vakit kaybediyorum.bu konudan çok rahatsızım hem maddi hem manevi.özellikle aldiklarim sonradan canımı çok sıkıyor.Ben ihtiyacı kadar tüketen insanlara hayranım,bunun maddiyatla ilgisi yok bence bu bir yaşam felsefesi kapitalizme esir olmamış tüketim çılgınlığına dur diyen üstelik maddi imkanı varken,hayat felsefesini basitlik sadelik üzerine kurmuş insanlardan yardım istiyorum.Ben bu durumun nasıl üstesinden gelebilirim acaba?

ben alıyorum elime bir torba bir seneden fazla giymediğim kıyafetleri topluyorum, giyilebilecek durumda olanları ihtiyaç varsa onarıp belediye hizmet binasına bırakıyorum. hem kıyafetler dolap beklememiş oluyor hem de o para verip de aldığım şeyleri başkasına verince içim cız ediyor.
eşyaları ayırırken bir kalem kağıt alıyorum elime ne eksik kaldı. mesela kazağa mı ihtiyacım var, ceket mi
ne lazımsa bir alışveriş listesi oluşturuyorum ve o listenin dışına çıkmıyorum.

Bizim burda yoğun kış yaşanmıyor.mesela ben6 sene önce aaldıgım kabanı giyiyorum.eskimiş yada yıpranmış değil hala.ayakkabı mın botun yanı bu 3ncü kışım olacak.aldığım zaman biraz pahalı olanı alır 2 3 kış giyerim.mesela toplasan 4:5 çeşit ayakkabım vardır. Eşarp hep ipek alırım yıllarca kullanırım oğlumunda mesela bir spor bşr bot bide sandaleti vardır.ayakları çabuk büyüyen dönemdr.ısrafa gerek yok.sürü ile kıyafetim var ama mesela bir ceketi eskşyene kadar giyerim.her gördügumü almam,tv m hala tüplü bozulduğu zaman plazma alıcam.buzdolabım eşimin çeyizindem mesela.ev peşinatı için hep birikim yaptık.birtek gezme ve yeme içmeden asla kısmam ve tabiki evladımdan.
sizde gerekli olmayan harcamaları tespit edin ve ona göre harcayın

Bende değişik bi psikoloji var beğendiğim birşeyin renklerini alıyorum.mesela bende kapaliyim,birkaç ay önce boneli şal aldım baya da para verdim üstelik iki tane birden aldım ama kullanamadim kenarda duruyor gördükçe sinir oluyorum.almadan önce çok büyüki ihtiyacım varmış gibi hissediyorum,aldıktan sonra farkına varıyorum.

ben alıyorum elime bir torba bir seneden fazla giymediğim kıyafetleri topluyorum, giyilebilecek durumda olanları ihtiyaç varsa onarıp belediye hizmet binasına bırakıyorum. hem kıyafetler dolap beklememiş oluyor hem de o para verip de aldığım şeyleri başkasına verince içim cız ediyor.
eşyaları ayırırken bir kalem kağıt alıyorum elime ne eksik kaldı. mesela kazağa mı ihtiyacım var, ceket mi
ne lazımsa bir alışveriş listesi oluşturuyorum ve o listenin dışına çıkmıyorum.
Onu bende yapıyorum ama eskilerden kurtulayim yenilere yer açılsın diye sanırım.becerikli

Hepsini okuyamadım

Varyemezkerden biri benim

Arkadaşın biri yazmış bu yaz sadece 2 ayakkabı aldım onu giydim diye

Ben geçen sene Temmuz'da almıştım bu yaz da onu giydim bir de 8 liraya parmak arası terlik almıştım onu da tatil bahçe vs de giydim iki yıl önce alınan spor ayakkabım 3 ya da 5 yıllık babetler de var

Evim arabam iyi gelirim de var ama kapitalizme hayır gereksiz tüketim olmasın yani

Son düzenleme:
Günübirlik yaşamak hiç bana göre değil. Sürekli biriktiririm. Şimdi 26 yaşındayım. Ayıptır söylemesi bankada 15 000 dolara yakın birikimin, birkaç çeyrek altınım, borcu bitmiş bir jip arabam var. Mal varlığımın olması benim hedefim. Daha fazlası için de biriktiriyorum zaten. Alışveriş hiç sevmem. Yani kıyafet alışverişi. Sigaram filan da yok. Makyaj ara sıra az yaparım, ona da para gitmiyor yani. Ben gereksiz olarak dışarıda yemeğe çok harcıyorum, bundan rahatsızım. Ama öyle varyemez bir tip de değilim, canımın istediğini alırım, yılda 2-3 kez tatile giderim. Param bereketli sanırım, yesem de biriktirecek kadar kalıyor.
Seni heveslendirecek şeyler düşünebilirsin. Evde bir sürü kenara atılmış parçalardansa, ileride ev alabileceğini, altın, dolar gibi döviz biriktirebileceğini filan. İradene hakim olmalısın.
Hey maşallah :)
ben de 26 olucam yakında
25 bin tl borcum var sadece :D

Hepsini okuyamadım

Varyemezkerden biri benim
Çarkadaşın bşri yazmış bu yaz sadece 2 ayakkabı aldım onu giydim diye

Ben geçen sene Temmuz'da almıştım bu yaz da onu giydim bir de 8 liraya parmak aradı terlik almıştım onu da tatil bahçe vs de giydim iki yıl önce alınan spor ayakkabım 3 ya da 5 yıllık babetler de var

Evim arabam iyi gelirim de var ama kapitalizme hayır gereksiz tüketim olmasın yani
Tebrik ederim sizi :KK9:

Hep bu moda programlari yüzunden herkes bi tarz pesinde
Artik tarz yapmaya çalismayan kadin yok moda surekli degisiyor bu yuzden aldiklarimizi iki gun sonra begenmemeye basliyor ve hizli tüketiyoruz paralarda bosa gitmis oluyor azda olsa bunu herkes yasiyor son zamanlarda..

Günübirlik yaşamak hiç bana göre değil. Sürekli biriktiririm. Şimdi 26 yaşındayım. Ayıptır söylemesi bankada 15 000 dolara yakın birikimin, birkaç çeyrek altınım, borcu bitmiş bir jip arabam var. Mal varlığımın olması benim hedefim. Daha fazlası için de biriktiriyorum zaten. Alışveriş hiç sevmem. Yani kıyafet alışverişi. Sigaram filan da yok. Makyaj ara sıra az yaparım, ona da para gitmiyor yani. Ben gereksiz olarak dışarıda yemeğe çok harcıyorum, bundan rahatsızım. Ama öyle varyemez bir tip de değilim, canımın istediğini alırım, yılda 2-3 kez tatile giderim. Param bereketli sanırım, yesem de biriktirecek kadar kalıyor.
Seni heveslendirecek şeyler düşünebilirsin. Evde bir sürü kenara atılmış parçalardansa, ileride ev alabileceğini, altın, dolar gibi döviz biriktirebileceğini filan. İradene hakim olmalısın.
:KK57::KK57::KK57::KK57: maşallah.bende 30 yaşındayım ama borçtan başka birşeye sahip değilim.çok takdir ettim sizi,biraz tüyo verseniz,neye nekadar harciyorsunuz.Nasıl birikti bukadar para.

Tebrik ederim sizi :KK9:

Aslında tebriklik bir durumum yok

Benim de var bir sürü ayakkabım ama kaliteli alıp iyi kullanıyorum uzun yıllar gidiyor

Ama mesela benim para yemeğe gidiyor markete hergün 40-50 tl veriyoruz pazar vs de ayrıca ben de bunu kısmaya çalışıyorum

Öğlen dışarıda yiyorum ir de çay kahve içersek 20-30 tl gidiyor günde

Ama işte bana 30 tl verip bir bady almak pahalı geliyor eğer siyahı varsa mavisi olmadan da olur ya da mavisi boğazlı olmasın fark etmez

Ben giyinmeyi makyajı vs sevmiyorum galiba

Mesela ben birşeyi beğenirsem 1 tane alıyorum.eğer severek kullandığım bişeyse gidip 1 tane daha alıyorum.sizde öyle yapın şayet israf da olmaz....her rengşnden almayıverin. en çok kullandıgınız rengi alın hepsine kullanırsınız...
="philosophy, post: 42893283, member: 447427"]Bende değişik bi psikoloji var beğendiğim birşeyin renklerini alıyorum.mesela bende kapaliyim,birkaç ay önce boneli şal aldım baya da para verdim üstelik iki tane birden aldım ama kullanamadim kenarda duruyor gördükçe sinir oluyorum.almadan önce çok büyüki ihtiyacım varmış gibi hissediyorum,aldıktan sonra farkına varıyorum.[/QUOTE]

Hep bu moda programlari yüzunden herkes bi tarz pesinde
Artik tarz yapmaya çalismayan kadin yok moda surekli degisiyor bu yuzden aldiklarimizi iki gun sonra begenmemeye basliyor ve hizli tüketiyoruz paralarda bosa gitmis oluyor azda olsa bunu herkes yasiyor son zamanlarda..
Evet moda,makyaj,kıyafet ama dediğiniz gibi bi alınan kısa sürede popülerliğini yitiriyor.Bazen eski,yamalı kıyafetli insanlar görüyorum çok etkileniyorum,imreniyorum :KK42:

Bizde düşünerek harcayanlardanız..mümkün olduğu kadar gereksiz şeyleri almamaya çalışırız amma ve lakin bı kredi kartını bir türlü düşüremedim..ay sonu ekstreye bakıyoruz gerçekten harcamamız gereken şeyler öyle lüks gereksiz keyfe harcanmış birşey yok.. Ama meblağ hep fazla hep fazla.. Hayat pahalı diyorum artık napalım.. Allah sağlık versinde çalışıp ödeyelim..bakın bu ayki miktar aklıma gelince yine sinirlerim bozuldu..of offff...

Back
X