ihtiyac duydugun kadar tuket

Ben elime cop posetini aldimmi acimam doldururum
O kitabi okumadim biryerde elime gecti şöyle bi göz gezdirdim
Korkuyorum da bi taraftan evi kapinin önüne yiğarım diye
Sonrasında bir süre rahatlik ferahlik daha sonra pismanliga donusurmu ki
atarken hep pişman olacaksın gibi geliyor,ben cok sey verdim ya da attım
verirken hep elim titrer-mecazi anlamda:) - ama daha hiç pişman olduğum olmadı,aklıma bile gelen olmadı hatta

Ben de verdiğim kıyafetledden hiç biri için ay keşke vermeseydim bak şimdi giyerdik demedim.

Eline gecen parayla altin alabiliyosan altin al yapamiyosan evin yoksa ev icin araban yoksa araba almak icin kredi cek en azindan bi cesit yatirim olur krediyi ödemek icinde kendini sıkınca para harcamams olursn

Evde yayıldıkça yayılasım gelir bazen o gün biter ortada birsey yok
Sabahtan evin işi yemek dışarıdaki işleri yapıp araya birde bir kahve bir sohbet birşey sıkıştırdığımda akşama hala enerjik oluyorum
Hareket ettikçe enerji kazanıyor insan
ben nöbetli calisiyorum ve hle nöbetten cikinca hic halim kalmiyor maalesef

ben bi günü nasil degerlendiriyorum ev topluyorum kahvalti namazlarimi kiliyorum elimden geldigince kitap okuyorum ama bi aydir elime almiyorum cok üseniyorum bilmiyorum neden. sizin dediginiz kitaba bende göz atacagim aklimda. sonra yemek yapiyorum ve internet televizyon geciyor vakit. spor yapiyordum biraktim cünkü calisma sartlarim baya agirlasti cok sik nöbet tutuyorum ve bu nöbetler 24 saat. daha kaliteli vakit gecirmeyi cok isterdim

tatlialirim tatlialirim ay benim eski halimi mi anlattın sen böyle.
Belki de çocuklukta genç kızlıkta istediğimi alamadığım için bir ara bu konuda bayağı saçmalamıştım. Al al bitmedi. Ben doymadım. Çok şükür bir senedir kendime dur demeyi öğrendim.

Zamanı kullanma konusunda bi sıkıntım yok çok şükür. Ama herşey birden olmuyor. Zamana yayarak öğrendim zamanı iyi kullanmayı.

Bu konu gerçekten çok iyi oldu.
Mağazaya falan girsem sizi düşünüp birşey almam galiba.

Ben en son giyecegim bit tsört aldim bir de toka aldim. Giymedigim kazaklarimi giymeye basladim. Onlara hizmet eder durumdan onlar bana hizmet etsin durumuna gectim. Eskimesin diye kiyamadiklarim bile vardi. Ne yazik. Su an üzerimde sadece üc kez giydigim bir kazak var. Dolabimdakiler eskimeden kolay kolay alisveris yapmam artik. Arada aliyorum ama tek parca alirim alirsam, o da giyebilecegim birsey olmali kesinlikle.
Giyemeyecegim elbiselere bakiyorum da, sirf güzel olduklari icin almisim. Nerede nasil giyecegim ben bunlari diyorum.
Ne cesaret almisim, ahatimin hangi aninda giyilebilir ki bunlar.. Cok sacma seyler almisim. Sanki hergün sahneye cikiyorum.

Gerçekten o kadar etkili mi acaba,çünkü ben çok ama çok halsizim,enerjim sıfır,yataktan çok zor kalkıyorum.bu yüzden de zamanim çok boş geçiyor,yapacağım mecburi birşey yoksa evde pinekliyorum,öyle ki gezmeye gitmek bile istemiyor canım.
Etkili ama o kadar da etkilememsi lazim. Sende vitamin eksikligi de olabilir. Ozellikle d vitamini ve b12. Demirin de eksik
Olabilir.

Ben elime cop posetini aldimmi acimam doldururum
O kitabi okumadim biryerde elime gecti şöyle bi göz gezdirdim
Korkuyorum da bi taraftan evi kapinin önüne yiğarım diye
Sonrasında bir süre rahatlik ferahlik daha sonra pismanliga donusurmu ki

Evlenmeden once ben de yaptim. Bir suru cop poseti kiyafet cikardim verdim. Simdi 2 yil oldu evleneli. Giymediklerim ve dar gelenler var. Gaza gelip vermem lazim. Su an elim gitmiyor. Sizleri okudukca gaza gelecegim galiba. :))

Ben en son giyecegim bit tsört aldim bir de toka aldim. Giymedigim kazaklarimi giymeye basladim. Onlara hizmet eder durumdan onlar bana hizmet etsin durumuna gectim. Eskimesin diye kiyamadiklarim bile vardi. Ne yazik. Su an üzerimde sadece üc kez giydigim bir kazak var. Dolabimdakiler eskimeden kolay kolay alisveris yapmam artik. Arada aliyorum ama tek parca alirim alirsam, o da giyebilecegim birsey olmali kesinlikle.
Giyemeyecegim elbiselere bakiyorum da, sirf güzel olduklari icin almisim. Nerede nasil giyecegim ben bunlari diyorum.
Ne cesaret almisim, ahatimin hangi aninda giyilebilir ki bunlar.. Cok sacma seyler almisim. Sanki hergün sahneye cikiyorum.
Bende ilk çalışmaya başladıgımda aldığım kıyafetler eskimesin diye giymezdim iş yerinde. Ama önceden öyleydi bir bayramda aldığımızı diğer bayrama kadar giymezdik. Tabi sonra çoğu küçülmüş. Birde moda anlayışımız değişiyor önceden bol paça severdim şimdi dar paça giyiyorum. t-shirt artık sevmiyorum. Giymediğim ne varsa verdim şimdi mutluyum dolabımdan.

Kizlar benim yazlık kışlik yapma vaktim geldi
(Az giysimiz olsa bu durum ortadan kalkar)
Giymediklerimi ayirsam
Sonra nevresim ev tekstili gibi seyleri de bi gozden gecirsem
Evde kullanmadigimiz bir tv birde tv sehpasi var
Onlara da bir yer bulsam
Acep hafifler miyim
Gecen ay
Mini firin
Ocak
Utu
Yorgan
Battaniye
Nevresim
Yastik topladim evden verdim ihtiyaci olan birine
Cok iyi geldi
hangi şehirdesin, öğrencilere verebilirsin bu tarz fazlalıkları.

Bende gectigimiz yillarda kilo aldim. Beden beden kiyafelerim var. Ve yeni kiyafetler. Atmaya da vermeye de kiyamiyorum. ZAyiflamayi umuyorum ve onlari tekrar giyebilmeyi umuyorum. Ama bu iki yildir boyle. Kilo veremedim. Napsam ki cikarsammi elden ise yaramayan kalabaligi ?

sevgili kondo derki.
vereceklerini ver atacaklarını at 1 yıl sonra dönüp baktığında hiçbirinin yerini aramadığını göreceksin:) yani ihtıyacın olmayacak. belkı sen zayıflayınca onları begenmıyeceksın yada modası geçecek,birde böyle bak olaya...

Ben de 34 bedenden 38e ciktim. 34 ve xs bir suru kiyafetim var , kiyamiyorum. Hepsi de yeni. Fazla giyemedim. Birden kilo aldim. Vermek lazim. Kilo veremiyorum.

Ben de 34 bedenden 38e ciktim. 34 ve xs bir suru kiyafetim var , kiyamiyorum. Hepsi de yeni. Fazla giyemedim. Birden kilo aldim. Vermek lazim. Kilo veremiyorum.
Kıyamıyosun ama verdiğinde hatırlamıcaksın bile....Sadece fazlalık hepsi...Ben verdim hatta çeyizimin yarısını geri anneme verdim. yatak örtüsü ve birkaç tencere var verilecek. Ev ferahladıkça toplamasıda kolay oluyor.

Ben de çok verdim ama hâlâ kenarda birsürü şey bir gün giyerim diye tuttuğum.mesela net bir tarzım olsun birçok şeyi kombin yapabiliyim istiyorum.kalabalık dolaplardan çok sıkıldım bi de dolabimda küçük.Ama acimam veririm ama yenilere yer açmak için sanırım bu psikolojiyle verdim suana kadar.

Kıyamıyosun ama verdiğinde hatırlamıcaksın bile....Sadece fazlalık hepsi...Ben verdim hatta çeyizimin yarısını geri anneme verdim. yatak örtüsü ve birkaç tencere var verilecek. Ev ferahladıkça toplamasıda kolay oluyor.
aynennn
dün makyaj malzemelerinin coğunu attım
sanki yeni aldım gibi,3yıllık olanlar vardı..zaman hızla geçiyor

Ben de çok verdim ama hâlâ kenarda birsürü şey bir gün giyerim diye tuttuğum.mesela net bir tarzım olsun birçok şeyi kombin yapabiliyim istiyorum.kalabalık dolaplardan çok sıkıldım bi de dolabimda küçük.Ama acimam veririm ama yenilere yer açmak için sanırım bu psikolojiyle verdim suana kadar.
bunu ben de düşünüyorum
mesela 5 çesit kombinim olsun,sürekli onları giyip durayım gibi
hem ne giyeceğim derdi olmaz hem de temiz,ütülü dolapta beklerler önceden hazırlanmış olarak
ya da haftanın hergünü için 1 kıyafet belirlenebilir
bu fikirlerimin normal olmadığını biliyiorum ama bana benzeyen insanlar bulunca içimdekileri söyleyiverdim :))))

atmaya kıyamayanlara taktik:)
ihtiyacınız olmayan eşyalarınızı ben kıyafet için yapıyorum bır çöp posetıne koyuyorum kolgugun altına paket yapıyorum.
6 ay gectı ne koydugumuda unuttum.
ay şuda vardı koydum alayım demedım.
eger bırgun gerçekten ıhtıyacınız olursa ordan alın kullanın.ama %90 ihtiyaç falan olmuyor...

atmaya kıyamayanlara taktik:)
ihtiyacınız olmayan eşyalarınızı ben kıyafet için yapıyorum bır çöp posetıne koyuyorum kolgugun altına paket yapıyorum.
6 ay gectı ne koydugumuda unuttum.
ay şuda vardı koydum alayım demedım.
eger bırgun gerçekten ıhtıyacınız olursa ordan alın kullanın.ama %90 ihtiyaç falan olmuyor...
kesinlikle çok iyi bi yöntem.
dolabımda gri bir gömleğim var. en son hangi yaz giydiğimi hatırlamıyorum ama bu yaz ve geçen yaz giymediğimden eminim. ama duruyor işte. kaç kere niyetlendim vereyim diye. belki bi takım içine giyerim dedim öyle kaldı.

Back
X