Ben öğretmen çocuğuyum, bir öğretmen maaşıyla iki kardeş okuduk, 2000li yılların başında üniversitede öğrenciydim, tabii o zamanlar ne akıllı telefonlar vardı ne kredi kartları, internet bu denli yaygın kullanılmıyordu,
Harçlıklarımızdan ayırdığımız kısıtlı bütçeyle aldığımız kıyafetler , belki de dünyanın en güzel modasıydı bizim için..
Fakat şimdi çalışıyor kazanıyoruz, elimizde daha çok imkân var, herşeyi alabiliyoruz çok şükür , fakat o zamanki hazzı mutluluğu vermiyor o alınan yeniler ..
Dolabın karşısına geçip dakikalarca ne giyeceğim ben diye düşünüyor , hep eksik görüyoruz elimizdekileri , dolaplar tıka basa dolu olmasına rağmen ..
Bu doyumsuzluğun sebebi bir dönem daha azla yetinmiş olmak mı acaba desem , annelerimiz belki bizden daha yoksunluk gördü , fakat hala bolluğun içinde de olsalar , eskisi gibi tutumlular...
Bence bu doyumsuzluğun nedeni olarak , sosyal mecralarda paylaşılan ışıltılı hayatlar , televizyonlarda yayınlanan kombin yarışmaları, lüks tatillere özendirilmemiz vs yatıyor, elimizde de limitsiz kartlar; önce harca sonra öde..
İnşallah , eski günlerdeki az ama öz aldığımız ama bize sonsuz mutluluk veren o günlere dönebiliriz toplumca,
Bu konuda en üzüldüğüm nokta , çocuklarımızın o yokluktan var edilenin hazzını hiçbir zaman yaşamayacak olmaları , maalesef istemeden de olsa , onları günden güne değişen moda! sayesinde; oyuncakları , kıyafetleri ve herşeyleriyle tüketim toplumunun odağına bırakıverdik...