ihtiyac duydugun kadar tuket

Aynen canım para en kolayı.
evdeki fazlalıklar da çok kolay
ama diğer kalıplaşmış alışkanlıklar zor.
ama en azından uğraşması iradeyi kuvvetlendirme açısından bile çok faydalı...
bu sadelik biraz kişisel gelişime giriyor içsel olarak da uygulamak istersek çünkü..
İnşallah yapabileceklerimden başlayıp önce para sonra evi sadelestirme,sonraw kendimi sonra ruhumu... İnşallah :KK31:

Evden dışarı çıkarken limit koyun kendinize, bugün en fazla 30 tl harcayacağım vb. gibi. 30u geçerseniz, ceza olaraktan bir dahaki dışarı çıkışınızda limiti düşürün 10 tl yapın.

Ay işte tam benim konum
2005 Yılına kadar kılık kıyafet düşkünlüğüm yoktu. 2007 de falan Sonradan çıldırmış gibi kıyafet almaya başladım. Bi hafta birşey almayınca aaaa bu hafta birşey almadım diyordum. Allahım her yer doldu taştı. Bi kazağı yılda bi kere giymeye başladım. Çünkü sıra gelmiyordu. Vereyim desem yıpranmış cillop gibi duruyor nasıl vereyim. Geçen işe bi ceket giydim. Baharlık. Çeketi 2011 haziranda aldım. Bi toplantı için almıştım ondan biliyorum. Bu güne dek ilk ve sonbahara birer kere giydim. Bakınca 4 senedir aynı şeyi giyiyorum ama taş gibi. Toplasanız 7-8 kere gidildi.
Sonra bu durum beni mutsuz etmeye başladı. Dolaba bakıp bakıp üzüntüden ölecek gibi hissediyordum. Bi insanın 20 çizmesi olur mu. Evet benim var.

Zamanımı da acayip hor kullanıyordum. Ipten çıkınca orda burda komşularda vakit geçiriyordum.

Bu süre zarfında işyerimde çok ciddi psikolojik Şiddete ve mobbinge maruz kaldım. Çok genç yaşta birşeyler Başarmak benim resmen sonum olmuştu. Kendi birimindeki çalışanların çoğu beni sevmiyor benimle konuşanları da dışlıyorlardı.

Geçen yıl haziranda psikoloğa giymeye başladım. Mobbing nedeniyle. Ve sonra Eylül gibi farkettim ki ben artık almıyorum. 4-5 ay birşey almamışım. Sonra yazmaya başladım. Üstüme başıma ne zöqan ne aldım diye. Aylarca birşey almadım. Ve hiç ihtiyaç duymadım.

Bu durumu psikoloğuma anlattığımda bana mobbing nedeniyle dışlandığımı için kendimi bu şekilde mutlu etmeye çalıştığımı, güzel giyinerek insanlara kendimi sevdirmeye çalıştığımı söyledi.
Uzun zaman sonra ilk defa geçen ay alışveriş yaptım. Ama gerçekten isteyerek ve ihtiyacım olan şeyleri alarak.
Bu arada zamanımı Komşuda falan geçirmiyorum artık. Hatta nerdeyse hiç görmüyorum onları.
Belki de buna benzer bir durum olabilir sizinki de diye yazmak istedim hikayemi

Şimdi kendime aylık 150 tl limit belirledim. Bunun 50 litası genelde kitap.
Krem bi ayakkabım var. Netten almıştım Zamanında
Bugün Boyner'de krem rengi bi ayakkabı gördüm. 120 tl. Marka idi. Baktım baktım. Sonra vazgeçtim. O renk ayakkabım var. Üstelik bu paraya 2 belki 3 tane alabilirim.
Ama eski ben olsaydım ohoooooo o Çoktan alınmıştı

Ay işte tam benim konum
2005 Yılına kadar kılık kıyafet düşkünlüğüm yoktu. 2007 de falan Sonradan çıldırmış gibi kıyafet almaya başladım. Bi hafta birşey almayınca aaaa bu hafta birşey almadım diyordum. Allahım her yer doldu taştı. Bi kazağı yılda bi kere giymeye başladım. Çünkü sıra gelmiyordu. Vereyim desem yıpranmış cillop gibi duruyor nasıl vereyim. Geçen işe bi ceket giydim. Baharlık. Çeketi 2011 haziranda aldım. Bi toplantı için almıştım ondan biliyorum. Bu güne dek ilk ve sonbahara birer kere giydim. Bakınca 4 senedir aynı şeyi giyiyorum ama taş gibi. Toplasanız 7-8 kere gidildi.
Sonra bu durum beni mutsuz etmeye başladı. Dolaba bakıp bakıp üzüntüden ölecek gibi hissediyordum. Bi insanın 20 çizmesi olur mu. Evet benim var.

Zamanımı da acayip hor kullanıyordum. Ipten çıkınca orda burda komşularda vakit geçiriyordum.

Bu süre zarfında işyerimde çok ciddi psikolojik Şiddete ve mobbinge maruz kaldım. Çok genç yaşta birşeyler Başarmak benim resmen sonum olmuştu. Kendi birimindeki çalışanların çoğu beni sevmiyor benimle konuşanları da dışlıyorlardı.

Geçen yıl haziranda psikoloğa giymeye başladım. Mobbing nedeniyle. Ve sonra Eylül gibi farkettim ki ben artık almıyorum. 4-5 ay birşey almamışım. Sonra yazmaya başladım. Üstüme başıma ne zöqan ne aldım diye. Aylarca birşey almadım. Ve hiç ihtiyaç duymadım.

Bu durumu psikoloğuma anlattığımda bana mobbing nedeniyle dışlandığımı için kendimi bu şekilde mutlu etmeye çalıştığımı, güzel giyinerek insanlara kendimi sevdirmeye çalıştığımı söyledi.
Uzun zaman sonra ilk defa geçen ay alışveriş yaptım. Ama gerçekten isteyerek ve ihtiyacım olan şeyleri alarak.
Bu arada zamanımı Komşuda falan geçirmiyorum artık. Hatta nerdeyse hiç görmüyorum onları.
Belki de buna benzer bir durum olabilir sizinki de diye yazmak istedim hikayemi
Evet çoğu zaman bilinçaltımda bir sebebi olduğunu düşünüyorum ama ne olduğu hakkında bir fikrim yok.sonradan olmuş birşey değil kendimi bildim bileli almayı seviyorum ama tâbi eskiden alamiyordum,kendim çalışınca daha rahat alıyorum hatta sırf bunun için çalışıyorum belkide. Psikolog iyi fikir olabilir.

Evet:KK64:ben yaklaşık bir yıldır böyle yaşamaya çalışıyorum. İnternette çok güzel yazılar var. İnanır misin iki ay sonra alışverişi unutuyorsun. Birşey beğendiğin zaman dolabında benzeri olup olmadığını ve ürünü ne kadar sık kullanacagini düşün. Değer mi değmez mi? Çoğunlukla sonuç almamak oluyor zaten. Ayrıca o ürünü almak için ne kadar süre çalışman gerektiğini de düşünebilirsin. Bi de ürüne para vermektense bir deneyime para vermeyi tercih ediyorum. Gezi, sinema, tiyatro gibi.
Az eşya çok huzur:KK76:

Ben de artık paramı kılık kıyafete değil de gezmeye yatırıyorum. Oğlumla anı biriktirmek istiyorum.
Giymeye doyamadığımız Kıyafetler yüzünden mutsuz oluyordum.

Evet:KK64:ben yaklaşık bir yıldır böyle yaşamaya çalışıyorum. İnternette çok güzel yazılar var. İnanır misin iki ay sonra alışverişi unutuyorsun. Birşey beğendiğin zaman dolabında benzeri olup olmadığını ve ürünü ne kadar sık kullanacagini düşün. Değer mi değmez mi? Çoğunlukla sonuç almamak oluyor zaten. Ayrıca o ürünü almak için ne kadar süre çalışman gerektiğini de düşünebilirsin. Bi de ürüne para vermektense bir deneyime para vermeyi tercih ediyorum. Gezi, sinema, tiyatro gibi.
Az eşya çok huzur:KK76:
Ne tür yazılar okudunuz? Su an beni etkileyebilecek herşeyi yapmak istiyorum.kendimle savaş içindeyim su an :(

Gıda deterjan gibi tüketim ürünleri alıyorum ben hep ama bu ürünleri almaktan zarar etmiyoruz
Sonuçta devamli tüketilen şeyler ama birde benim bazı takıntılarim var mesela renkli şişe ler deli gibi alıyorum aslında gereksiz
Benim arkadaşım bir biberon ile idare ederken bizde 15 biberon var bazen yetmiyor bile
Aslında olay güzel diye almak değil ihtiyaç diye almak

30 çift marka ayakkabim var ama ben sadece 2 sini giyiyorum ve cok pişman oldum önceleri bende mutlu oluyorum baktım sonu yok bıraktım ne saçma şeyler almışım aslinda

Ne tür yazılar okudunuz? Su an beni etkileyebilecek herşeyi yapmak istiyorum.kendimle savaş içindeyim su an :KK43:
"Sade Yaşam" diye aratirsan epey bişey çıkıyor. Ben artık her şeyin ihtiyacım olup olmadığını düşünüyorum. Evime de gereksiz eşya almıyorum. Fazlaliklari elden çıkarıyorum, bu beni rahatlatıyor. Bi de istediğin büyük bişey varsa onun için para biriktirebilirsin. Bu şekilde de gereksiz şeyleri almayı bırakıyorsun.

facede geri dönüşüm sayfalarına üye olun millet neler yapıyor diyosunuz kendi kndinize :)
"Sade Yaşam" diye aratirsan epey bişey çıkıyor. Ben artık her şeyin ihtiyacım olup olmadığını düşünüyorum. Evime de gereksiz eşya almıyorum. Fazlaliklari elden çıkarıyorum, bu beni rahatlatıyor. Bi de istediğin büyük bişey varsa onun için para biriktirebilirsin. Bu şekilde de gereksiz şeyleri almayı bırakıyorsun.
Tesekkur ederim bakicam dediklerinize.

Arkadaslar suan var diye harciyorsunuz ama.. hayatta aksilikler in ne zaman Nerede nasıl olacağını pek bilemiyoruz. Bugün çalışıyoruz saglikliyiz yani yarının garantisi var mı ki.. işini çok iyi yaparsın ama gün gelir işsiz kaldignda en azından seni cevirecek bir paranın olmasi kadar güzel birsey varmi. O parayA guveniyorsun. Yani ben birikim yapmazsam yarinimdan korkarım. ..

Gıda deterjan gibi tüketim ürünleri alıyorum ben hep ama bu ürünleri almaktan zarar etmiyoruz
Sonuçta devamli tüketilen şeyler ama birde benim bazı takıntılarim var mesela renkli şişe ler deli gibi alıyorum aslında gereksiz
Benim arkadaşım bir biberon ile idare ederken bizde 15 biberon var bazen yetmiyor bile
Aslında olay güzel diye almak değil ihtiyaç diye almak
Bende öyle saklama kabı,mesela defter kalem bile hastalığım var ama allahtan çok pahalı değiller o yüzden sorun olmuyor.

Back
X