ihtiyac duydugun kadar tuket

kartı mümkün olduğunca kullanmayacağız. 300 liranın üstündeki alışverişlerimizde taksit yaptıracağız.

Hep bu moda programlari yüzunden herkes bi tarz pesinde
Artik tarz yapmaya çalismayan kadin yok moda surekli degisiyor bu yuzden aldiklarimizi iki gun sonra begenmemeye basliyor ve hizli tüketiyoruz paralarda bosa gitmis oluyor azda olsa bunu herkes yasiyor son zamanlarda..
evet haklısınız ben bunun önüne geçtim rahat olduğum kıyafetleri alıyorum renklere takılmıyorum kimse için giyinmiyorum.

yaşlarınız kaç,benım 35 ten sorna hepsiii geçti,ama çok mücadele ettim,zamanla zevkın oturuyor,doyuyorsun,bana dıyorlardı,üzme kendını gececek,geçti cidden

"Sade Yaşam" diye aratirsan epey bişey çıkıyor. Ben artık her şeyin ihtiyacım olup olmadığını düşünüyorum. Evime de gereksiz eşya almıyorum. Fazlaliklari elden çıkarıyorum, bu beni rahatlatıyor. Bi de istediğin büyük bişey varsa onun için para biriktirebilirsin. Bu şekilde de gereksiz şeyleri almayı bırakıyorsun.
Evet facede var ben takibe başladım. Ama orda hayat felsefesi olarak sadelik uygulanmaya çalışılıyor ve başarılı da olunuyor. Benim evimde eşimin ailesinden hatıra bir kaç el yapımı süs, tek bir düğün fotoğrafımız ve kullandığımız eşyalar var gereksiz biblolar kullanmadığımız sehpa koltuk detaylar yok. Eşyalar bize hizmet ediyor biz eşyalara herhafta hergün hizmet etmiyoruz.ve böylece mutluluğa bir adım daha atmış oluyorum

Yazlıkları kaldırıp kışlıkları çıkardım, bu kış alışveriş yapmamaya tövbe ettim. Koskoca bir yaz geçti, hepsini giymedim bile yazlıkların. Zamanla indirimden, ihtiyaçtan, beğenmekten almışım yavaş yavaş birikmiş. Tekrar gidip kıyafete para harcamak çok büyük israf olur. Sizde kıyafetlerinizi vs gözden geçirip alışverişten vazgeçebilirsiniz :)

Yazlıkları kaldırıp kışlıkları çıkardım, bu kış alışveriş yapmamaya tövbe ettim. Koskoca bir yaz geçti, hepsini giymedim bile yazlıkların. Zamanla indirimden, ihtiyaçtan, beğenmekten almışım yavaş yavaş birikmiş. Tekrar gidip kıyafete para harcamak çok büyük israf olur. Sizde kıyafetlerinizi vs gözden geçirip alışverişten vazgeçebilirsiniz :)
Benim de şu anda hem yazlık hem kışlık nerderyse 5 yıl yetecek kadar kıyafetim var. Dolap yıkılsa altında kalsam ölürüm herhalde.
Ne zaman topladım o kadar şeyi bilmiyorum ama çok kızıyorum kendime.
Bu sene de hava hemen soğudu. Baharlık gömleklerimi hiç giyemedim bile.

Bi ara şal alıyordum devamli ya bu benim terapi gibi birsey aslında duygusal açlık bastirma
aynı ben.. evde şal koleksiyonu kurmuştum. hatta hiç kullanmaya fırsat bulamadığım şallarım vardı.. bir gün gözümü kararttım ve bir çoğunu hediye verdim yakınlarıma.. o zamandan beri şal almıyorum..

Evet facede var ben takibe başladım. Ama orda hayat felsefesi olarak sadelik uygulanmaya çalışılıyor ve başarılı da olunuyor. Benim evimde eşimin ailesinden hatıra bir kaç el yapımı süs, tek bir düğün fotoğrafımız ve kullandığımız eşyalar var gereksiz biblolar kullanmadığımız sehpa koltuk detaylar yok. Eşyalar bize hizmet ediyor biz eşyalara herhafta hergün hizmet etmiyoruz.ve böylece mutluluğa bir adım daha atmış oluyorum
Face deki grubun adı nedir? Aradığım şey tam olarak bu sanırım.

evet haklısınız ben bunun önüne geçtim rahat olduğum kıyafetleri alıyorum renklere takılmıyorum kimse için giyinmiyorum.
Evet felsefe bu aslında çok güzel görünüp kendim özgür olamadiktan sonra yada evim çok güzel olup bana zorluk çıkardıktan sonra anlamı yok.bu düşünceyi benligime kazimam lazım belki bu şekilde içimdeki canavarla basedebilirim.

Facedeki grubun adını bende merak ettim.
Bir de ben sosyal paylaşım sitelerinden çok rahatsızım. Aslımda hepsini kapatmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Tamamen zaman kaybı. Insan yaşadığı andan keyif alamıyor.
1 Ocak'a kadar kılık kıyafet almayacağım. Yani 3 ay boyunca. Mevcuttaki kıyafetlerimi kullanacağım. Bu ayda kart borcunu 2500 tl den az tutmaya çalışacağız.

al al al e nereye kadar ? aldıkça mutlu mu oluyorsunuz aldığınız herşeyi kullanıyor musunuz yoksa bi kenara mi atiyosunuz kredi kartların borcunu bitirip kartlari iptal etmeyi deneyin.

al al al e nereye kadar ? aldıkça mutlu mu oluyorsunuz aldığınız herşeyi kullanıyor musunuz yoksa bi kenara mi atiyosunuz kredi kartların borcunu bitirip kartlari iptal etmeyi deneyin.
Ben şahsen aldıkça mutlu olmuyorum. Hatta huzursuz oluyorum. Kendime kızıyorum eve gelince. Şimdi çok mu gerekliydi diyorum.
Aldıklarımı genelde kullanıyorum. 1-2 parçayı giymeden verdim birilerine.
Ama öyle çok almışım ki bir Kışta bi kazağı en fazla 2 kere giyiyorum. Sıra gelmiyor. Eskimiyor. Vermeye kıyamıyorum.
Ancak alma işini nerdeyse sıfıra indirdim tamamen psikolojik bi durummuş. Fakat yine de dolaplar Üstüme Üstüme geliyor.

Facedeki grubun adını bende merak ettim.
Bir de ben sosyal paylaşım sitelerinden çok rahatsızım. Aslımda hepsini kapatmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Tamamen zaman kaybı. Insan yaşadığı andan keyif alamıyor.
1 Ocak'a kadar kılık kıyafet almayacağım. Yani 3 ay boyunca. Mevcuttaki kıyafetlerimi kullanacağım. Bu ayda kart borcunu 2500 tl den az tutmaya çalışacağız.
Sosyal paylaşım sitelerinden bende çok rahatsızım özelikle insanların oradan siyaset yapmalarından gördükleri haberleri kaynak araştırmadan paylasmalarindan nefret ediyorum inanılmaz bilgi kirligi,hani dolaplarimiz kalabalık oluyor ya zihnimiz de buralarda kirleniyor.Ben bu tarz paylaşım yapanları en yakınlarım dahil takipten çıktım,beni rahatsizt eden her ne varsa direk engelliyorum.Onu da çok denedim kapatmayı ama aynı bağımlılık orada da var yapamadım bende islevselligini azalttim şimdi girmek aklima bile gelmiyor.

Yok mutluluk degil bağımlılıka,alinca rahatlama sonra suçluluk.mutluluk yok malesef.

bi de bende şöyle bir şey vardı face hesabıma bir fotoğraf koyduysam o fotodaki kıyafetle bi başka foto koymak istemiyorum yani bir giydiğimi bi daha giyemez hale geldim :(

bi de bende şöyle bir şey vardı face hesabıma bir fotoğraf koyduysam o fotodaki kıyafetle bi başka foto koymak istemiyorum yani bir giydiğimi bi daha giyemez hale geldim :KK43:
Sanırım buna benzer bi durumu bazen ben de yaşıyorum. Şimdi sen yazınca farkettim. Bilinçaltında böyle bir hesap yapıyor olabilirim kene kendime. Hatta galiba yapıyorum

Benim de şu anda hem yazlık hem kışlık nerderyse 5 yıl yetecek kadar kıyafetim var. Dolap yıkılsa altında kalsam ölürüm herhalde.
Ne zaman topladım o kadar şeyi bilmiyorum ama çok kızıyorum kendime.
Bu sene de hava hemen soğudu. Baharlık gömleklerimi hiç giyemedim bile.

Aynen öyle. Baharlık giyilmiyor artık, aniden yaz geliyor aniden kış. En iyisi almamak. Evdekileri kombinleyip giymek.

Aynen öyle. Baharlık giyilmiyor artık, aniden yaz geliyor aniden kış. En iyisi almamak. Evdekileri kombinleyip giymek.

evet bende giyemedim.Hatta kıyafetlerimin çogunu verince daha iyi giyinmeye başladım dolabımda ne var görüyorum tıkış tıkış olmadığından.

Face deki grubun adı nedir? Aradığım şey tam olarak bu sanırım.
sade yaşam canım sende yazmışsın ya ordan arat profilde fincanda kahve ve sadelik en büyük zenginliktir yazıyor.Ha bir de ben istanbulda değilim ama şunu da yazmak isterim o grup sanallıktan çıkmış bazı programları var darulaceze çocuk esirgeme kurumu gibi yerlere ziyaretlere gidiliyor. yaşamımızda değerleri bize tekrar hatırlatıyor

Back
X