ihtiyac duydugun kadar tuket

internet uzerinden olabildigince alisveris yapmayin,para anlamadan su gibi akip gidiyor.
disari cikarken yaninizda kredi karti goturmeyin,bi miktar nakit alin.
cok begendiginiz biseye ihtiyaciniz yoksa magazanin icinde elinizde bi sure gezdirin,deneyin filan..insanin hevesi kaciyor hatta o urunu almadan cikinca zafer kazanmis gibi hissediyor insan kendini :KK53:

Kizlar yazdiklarinizi bir suredir takip ediyorum ama ilk defa yaziyorum.
Dun mavide yasadigim bir olay: cifti 60 tl 2 parca urun satiliyor.ben ama baska bisey begenemedim tek parcayida 40 tlye almadim:) kislik botum cok eskiydi.burdada kislar sert %100deri almak istedim cunku ayakklarim cok üsur.dikkat ettim deri mi diyorum meger bircogu deri kaplama.ustelik ayk.dunyasinda falan.fiyatlarda en ucuz 150.greyderde hem uygun hem sade deri bisey buldum.derimoddan canta aldim 1 yildir hic canta almiyordum kendime.daha yazacak cok seyim var..devami gelcek.

Dün bir kez daha nefret ettim kapitalizm den,bulunduğumuz coğrafyayı sömürerek zengin olan avrupadan.aslında çok büyük bir oyun var biz satın aldığımızda kendi ülkemize faydası da olmuyor zaten öZellikle aldığımız pahalı markalı ürünler hep aynı kişileri zengin ediyor.üretim yapma,insanın kendi kendine yetmesi,doğadan beslenmesi hepsini tukettiler son 100 yılda,biz dışarıya bağımlı (her anlamda) robot insanlara dönüştük.çok üzülüyorum :( hepimiz farkinda olmadan alet oluyoruz birtakım emellere.

Evet kizlar, bir kitaptan bahsedeyim. Derle topla rahatla. En cok harcamayi kitaba yaparim ve hic pisman degilim asla korsan kitap almam orjinal alip baskalarininda okumasini saglarim. Derle topla kitabi kesinlikle sizlere cok fayda sagliyor. Zaman zaman ordaki ufak bilgileri burdada paylasacagim. Yazar derki az esya cok huzur. Ben ozellikle evimde 10 yil yetecek ince corap oldugunu gordum...sok yasadim.bi duzene gecince gardolabiniz o kadr sasiriyorsunuz ki. Birbirinin benzeri bircok kiyafet goruyosunuz. Alma ihtiyaci hissetmiyorsunuz.

Kızlar burada birbirimize destek olarak bu sıkıntılı durumdan kurtulacağız bence.
Bi arkadaş atanmayı beklediğini şu anda alışveriş yapamadığını yazmıştı. Inşallah en kısa zamanda atanırsın canım.
Bizi. Sıkıntımız gereksiz şekilde fazlaca alışveriş yapmamız. Şu anda burada hiçbirimizi diğerimizin maddi durumunu aylık gelirini bilmiyoruz. Ortak yönümüz gereksiz harcamalardan rahatsız olmamız. Internette biraz araştırma yaptım. Mesela bi giyim firması yılda 10 bin çeşit tasarım sürüyormuş piyasaya.
Herşey çeşit çeşit.
Renk renk
Ama artık bu kapitalizme yardım etmicem ben

A aydogdu06 ben de kitap alırım. Çok da okurum. Hemen bakıyorum bahsettiğin kitaba.
Misal siyah penye uzun kollu body lerim var.
Biri BAlıkçı yaka
Diğeri yuvarlak yaka
Diğeri havuz yaka
Diğeri alttan çıtçıylı
Sadece siyah renk. Bunun beyaza kremi vs de var.

Sevgili M maviduvar1 bir baslikta uzun uzun simsims bahsetti bende ondan sonra okudum.yazarin youtubeda videolari var.marie kondo.

Bakimli kadin olmanin puf noktalari basligi.sayfa 313 te simsim bahsetti.

Evet kizlar, bir kitaptan bahsedeyim. Derle topla rahatla. En cok harcamayi kitaba yaparim ve hic pisman degilim asla korsan kitap almam orjinal alip baskalarininda okumasini saglarim. Derle topla kitabi kesinlikle sizlere cok fayda sagliyor. Zaman zaman ordaki ufak bilgileri burdada paylasacagim. Yazar derki az esya cok huzur. Ben ozellikle evimde 10 yil yetecek ince corap oldugunu gordum...sok yasadim.bi duzene gecince gardolabiniz o kadr sasiriyorsunuz ki. Birbirinin benzeri bircok kiyafet goruyosunuz. Alma ihtiyaci hissetmiyorsunuz.
Oovv tam aradığım kitap.hemen bakiyorum :)

Ben de alışverişten nefret ediyorum
Özellikle Zaman'ım çok gidiyor, para da tabi.
Avm ye gitmiyorum, internette giysi bakmıyorum, göz görmeyince Gönül de istemiyor
Odaklanmam gereken giysi almak değil, var Olanları elden çıkarıp basit bir hayat yasamak gibi hissediyorum

C CallanPinckney aramıza hoşgeldin canım.
Burası süper oldu yaa.
Ama bugüne dek aldıklarımı gitmediklerimi falan düşünüyorum da allahım afaganlar basıyor.
Giden paralarıma yanıyorum.

Ben de alışverişten nefret ediyorum
Özellikle Zaman'ım çok gidiyor, para da tabi.
Avm ye gitmiyorum, internette giysi bakmıyorum, göz görmeyince Gönül de istemiyor
Odaklanmam gereken giysi almak değil, var Olanları elden çıkarıp basit bir hayat yasamak gibi hissediyorum
Siz çok büyük aşama kaydetmissiniz.bravo,darısı bize.

Bende giden paralara çok üzülüyorum,şöyle orta karar bir araba alınırdi.
Kesinlikle alınırdı.
Yarın iş var. Ben genelde akşamdan hazırlarım giyeceklerimi çantamı galan.
Ne giysem diye düşünüyorum. Havalar soğumadan şu gömleğimi giysem yok şu eteğimi yoksa şu elbiseyi mi??? Uzayıp gidiyor bu liste. Üstelik ben nerdeyse bi yıldır minimuma. Indirdim alışveriş olayını.
Hep paradan konuştuk kızlar
Biraz da zamandan bahsedelim mi
Zamanımızı nasıl değerlendiriyoruz
Onu da mı hor kullanıyoruz.

Kesinlikle alınırdı.
Yarın iş var. Ben genelde akşamdan hazırlarım giyeceklerimi çantamı galan.
Ne giysem diye düşünüyorum. Havalar soğumadan şu gömleğimi giysem yok şu eteğimi yoksa şu elbiseyi mi??? Uzayıp gidiyor bu liste. Üstelik ben nerdeyse bi yıldır minimuma. Indirdim alışveriş olayını.
Hep paradan konuştuk kızlar
Biraz da zamandan bahsedelim mi
Zamanımızı nasıl değerlendiriyoruz
Onu da mı hor kullanıyoruz.
Kesinlikle.... Zaman konusu çok daha berbat neresinden basliyim bilmiyorum,mesela bugün sabahtan akşama internet başındaydım.zamanımı planlayamiyorum,oysa yapmak istediğim o kadar çok şey varki,okumak istediğim kitap...Ama yok malesef :( bu konuda da yardım bekliyorum bende.

C CallanPinckney aramıza hoşgeldin canım.
Burası süper oldu yaa.
Ama bugüne dek aldıklarımı gitmediklerimi falan düşünüyorum da allahım afaganlar basıyor.
Giden paralarıma yanıyorum.
Ben de meyve sikacagi ve foto makinesi almıştım.cok az kullandım, onları gördükçe üzülüyorum cidden

Kesinlikle.... Zaman konusu çok daha berbat neresinden basliyim bilmiyorum,mesela bugün sabahtan akşama internet başındaydım.zamanımı planlayamiyorum,oysa yapmak istediğim o kadar çok şey varki,okumak istediğim kitap...Ama yok malesef :KK43: bu konuda da yardım bekliyorum bende.
Ben bu konuda sanırım biraz iyi durumdayım.
Eskiden berbat halde idim. 1.5 yıldır toparladım.
Haftada 4 gün birer saat spor yapıyorum.
Namaz kılıyorum
Hergün okuduğum zikirlerim var.
Hergün en az 50 sayfa kitap okuyorum.
Bi de işe gidiyorum.

Ben bu konuda sanırım biraz iyi durumdayım.
Eskiden berbat halde idim. 1.5 yıldır toparladım.
Haftada 4 gün birer saat spor yapıyorum.
Namaz kılıyorum
Hergün okuduğum zikirlerim var.
Hergün en az 50 sayfa kitap okuyorum.
Bi de işe gidiyorum.
Nasıl yaptınız,benim çocuğum var,ona bile yeterince vakit ayirdigimi düşünmüyorum.maneviyat adına da birşey yapamıyorum,nasıl duzenliyorsunuz vaktinizi?

Back
X