ihtiyac duydugun kadar tuket

Ayakkabı hem lacivert hem siyah olması cezbetti hemde tarzima uyuyor.Ama kozmetik kanayan yaram :KK43: kupanin içine fircalarimi koydum su an.Ama kesinlikle kredi kartim kapanmali yani böyle olmucak bu iş.
evet kredi karti büyük kolaylik ayni zamanda büyük tehlike kartimdaki taksitlerim bitince bende öyle düsünüyorum kesinlikle kapanmali

philosophy philosophy sen böyle yazınca ilk maaşımla yaptığım alışverişi hatırladım. 1.5 aylık maaş yolluk 310 lira almıştım. Ayakkabı ihtiyaç ise kaliteli alınmalı bence de.
Kupa ve tepsi gerçekten ihyiyaç ise sorun yok. Ama beğendim aldım işte dersen durup bi düşünmeli
Ben de karttan nefret ediyorum artık. Bugün 3 bin lira ödedim.

philosophy philosophy sen böyle yazınca ilk maaşımla yaptığım alışverişi hatırladım. 1.5 aylık maaş yolluk 310 lira almıştım. Ayakkabı ihtiyaç ise kaliteli alınmalı bence de.
Kupa ve tepsi gerçekten ihyiyaç ise sorun yok. Ama beğendim aldım işte dersen durup bi düşünmeli
Ben de karttan nefret ediyorum artık. Bugün 3 bin lira ödedim.
İlk maasiniz mi 310 liraydı? Ayakkabı konusu bende çok sıkıntılı,40 numara giyiyorum ve çoğu kalıp olmuyor.biraz şık ve rahat bişey istedim,hem siyah hem lacivert olması da hoşuma gitti. Ama kartı kırdım eve gelince çünkü baktım yine harciycam,yani nakit alışveriş yapicam bundan sonra.

Ilk maaşım 210 lira idi.
Ilk atandığım zaman 1.5 aylık maaş ve yolluk almıştım.

Hayırlı olsun philosophy philosophy güzel günlerde giy inşallah ,
aynı mağazadan ben de benzer bir model almıştım yakın zamanda, sonra evde bir süre denedim baktım, ayağıma rahat olmadı, iade etmeye gittim, fakat satıcının da tesiriyle iki çift farklı ayakkabı alıp çıktım maalesef ):
Kesinlikle kredi kartı bu savurganlıkta en büyük etken , halbuki yalnızca öncesinde beğendiğimiz ürünü alacak kadar meblağ dışında , fazladan para ve kart götürmesek alışverişlere. Fazladan birşeyler alamayacağız.
Ayakkabı çok güzel ve kaliteli , fakat muadili bir ürün varsa evde , sabredip indirimde almalı bence . İnşallah bir dahaki sefer bunu başarabiliriz.

Ayakkabı hem lacivert hem siyah olması cezbetti hemde tarzima uyuyor.Ama kozmetik kanayan yaram :KK43: kupanin içine fircalarimi koydum su an.Ama kesinlikle kredi kartim kapanmali yani böyle olmucak bu iş.
canım avm ye gitme, böylece sorunun çözülsün
ben öyle yapıyorum

Eki Görüntüle 1658718 Eki Görüntüle 1658717 Evet arkadaşlar,bugün ayın 15 i malum ilk maaş günüm.çift maaş artı ödenek vs derken ben hesaptaki parayı görünce içimdeki şeytanlar saliniverdi.200-300 harcasan ne var diye bilinç altima sinyaller gitmeye başladı yavaştan.Ama herşey avm ye girmekle başladı.asıl amacım eyeliner almaktı ama ben 5 parca ürün alıp 105 tl ödeyip çıktım.sonra madame coco nun önünden geçerken ındirim olduğunu görüp bilinçsizce daldım içeri neyseki burada fazla harcamadim 2 tepsi 1 tane kupa alıp 25 tl ile kurtuldum.tam cikacakken ayakkabı ihtiyacım olduğunu hatırladım yine bilinçsizce hotice girip 214 tl ye bir tane ayakkabı alıp çıktım. Yani ilk maaş günümü yine bir alışveriş çılgınlığı ile taclandirdim.bütün eleştirilere açığim arkadaşlar :KK43: aşağıya aldığım ayakkabıyı ekliyorum sizce çok mu fazla fiyatı deger miydi sizce?

kredi kartını kapatmalısın en azından nakit alabilecegın kadar alışveriş yaparsın. Ben kredi kartımı kesdigimde büyük bir boşluga düştüm en fazla birkaç kez birşey gördügümde alamadıgım için sinir olmusumdur. Simdi bakıyorum ama almasamda olur diyebiliyorum.ufaktan bir altın almaya başla hemen harcayamazsın altın olunca kalanıyla yine az az alıveriş yap sonra bırakıcaksın.

kendimi çok dirayetli olarak görmeye başladım.:)
k.kartı limitlerim 10.000 tl nın üzerinde ama hiç bir zaman gereksiz yada maaşımı gecen harcama yapmıyorum.

Kişinin ilk harcamaya başladığında hissettiği şeyler ve ondan sonraki harcama sebepleri üzerinde durularak terapi yapılması lazım bence :)

Günübirlik yaşamak hiç bana göre değil. Sürekli biriktiririm. Şimdi 26 yaşındayım. Ayıptır söylemesi bankada 15 000 dolara yakın birikimin, birkaç çeyrek altınım, borcu bitmiş bir jip arabam var. Mal varlığımın olması benim hedefim. Daha fazlası için de biriktiriyorum zaten. Alışveriş hiç sevmem. Yani kıyafet alışverişi. Sigaram filan da yok. Makyaj ara sıra az yaparım, ona da para gitmiyor yani. Ben gereksiz olarak dışarıda yemeğe çok harcıyorum, bundan rahatsızım. Ama öyle varyemez bir tip de değilim, canımın istediğini alırım, yılda 2-3 kez tatile giderim. Param bereketli sanırım, yesem de biriktirecek kadar kalıyor.
Seni heveslendirecek şeyler düşünebilirsin. Evde bir sürü kenara atılmış parçalardansa, ileride ev alabileceğini, altın, dolar gibi döviz biriktirebileceğini filan. İradene hakim olmalısın.
Hay masallah!
Ne is yapiyorsunuz? Geliriniz iyi herhalde

Eki Görüntüle 1658718 Eki Görüntüle 1658717 Evet arkadaşlar,bugün ayın 15 i malum ilk maaş günüm.çift maaş artı ödenek vs derken ben hesaptaki parayı görünce içimdeki şeytanlar saliniverdi.200-300 harcasan ne var diye bilinç altima sinyaller gitmeye başladı yavaştan.Ama herşey avm ye girmekle başladı.asıl amacım eyeliner almaktı ama ben 5 parca ürün alıp 105 tl ödeyip çıktım.sonra madame coco nun önünden geçerken ındirim olduğunu görüp bilinçsizce daldım içeri neyseki burada fazla harcamadim 2 tepsi 1 tane kupa alıp 25 tl ile kurtuldum.tam cikacakken ayakkabı ihtiyacım olduğunu hatırladım yine bilinçsizce hotice girip 214 tl ye bir tane ayakkabı alıp çıktım. Yani ilk maaş günümü yine bir alışveriş çılgınlığı ile taclandirdim.bütün eleştirilere açığim arkadaşlar :KK43: aşağıya aldığım ayakkabıyı ekliyorum sizce çok mu fazla fiyatı deger miydi sizce?
valla ayakkabılar çok güzel

giyinmeyi makyajı çok seviyorum..arada cıvıtıp arada topluyorum..toplayacağım dönemde hiç alışveriş merkezlerine gitmiyorum..mesela yürüyüş ve spora gidiyorum..dolap düzeltmek çok faydalı oluyor ne çok kıyafet var diyip almıyorum bi süre..dışarda hiç yemiyorum sağlıksız diyip ...işe evde yaptığım tostu götürüyorum hem sağlıklı hem bedava...bir de maaşı alınca direk bir hesaba havale yapıyorum ki dokunmayayım..ayakkabı ve makyaj malzemesi hastalığım var...kendime çok kızıyorum..

Back
X