ihtiyac duydugun kadar tuket

bende çok zor' para harcıyorum cimri değilim tutumlu da değilim ama yeme içme dışında bişeye para veremiyorum çok zorlanıyorum. memurum bir de. aynı kıyafetleri giyip duruyorum.
mağazaya gömlek almaya gidiyorum 5 tane deneyip hiç almadan çıkıyorum.

eskiden böyle değildim. evlilik hazırlığındayken kişisel şeyler almaya almaya alıştım herhalde. böyle gidiyo bakalım

giyinmeyi makyajı çok seviyorum..arada cıvıtıp arada topluyorum..toplayacağım dönemde hiç alışveriş merkezlerine gitmiyorum..mesela yürüyüş ve spora gidiyorum..dolap düzeltmek çok faydalı oluyor ne çok kıyafet var diyip almıyorum bi süre..dışarda hiç yemiyorum sağlıksız diyip ...işe evde yaptığım tostu götürüyorum hem sağlıklı hem bedava...bir de maaşı alınca direk bir hesaba havale yapıyorum ki dokunmayayım..ayakkabı ve makyaj malzemesi hastalığım var...kendime çok kızıyorum..
bu makyaj malzemesi hastalığı sanırım çağımızın hastalığı :) bende de var aynısı. artık kaç far paleti kaç allık kaç ruj var sayısını bilmiorum. hala da her indirimde alma derdindeyim :(

Benim de çok makyaj malzemem var. Ama genelde aynılarını kullanıyorum.
Bir de evde indirimden aldığım güneş kremleri vardı. Özellikle yüz için olanlar. Şimdi makyaj altına Nemlendirici olarak onları kullanıyorum. Bitsin bir an önce.

Hayırlı olsun philosophy philosophy güzel günlerde giy inşallah ,
aynı mağazadan ben de benzer bir model almıştım yakın zamanda, sonra evde bir süre denedim baktım, ayağıma rahat olmadı, iade etmeye gittim, fakat satıcının da tesiriyle iki çift farklı ayakkabı alıp çıktım maalesef ):
Kesinlikle kredi kartı bu savurganlıkta en büyük etken , halbuki yalnızca öncesinde beğendiğimiz ürünü alacak kadar meblağ dışında , fazladan para ve kart götürmesek alışverişlere. Fazladan birşeyler alamayacağız.
Ayakkabı çok güzel ve kaliteli , fakat muadili bir ürün varsa evde , sabredip indirimde almalı bence . İnşallah bir dahaki sefer bunu başarabiliriz.
Benimde benzer bir ayakkabım vardı,ama uzun süre giyince vuruyor,o ayakkabılarımi giydim eve geldim bir de yenileri giydim aynı ölçüde acitti.o kadar para verdim birde giyerken eziyet cekemem dedim iade ettim.Ama rahatladım demek tam aradığım bişey değilmiş yada ihtiyacım yokmuş.

kredi kartını kapatmalısın en azından nakit alabilecegın kadar alışveriş yaparsın. Ben kredi kartımı kesdigimde büyük bir boşluga düştüm en fazla birkaç kez birşey gördügümde alamadıgım için sinir olmusumdur. Simdi bakıyorum ama almasamda olur diyebiliyorum.ufaktan bir altın almaya başla hemen harcayamazsın altın olunca kalanıyla yine az az alıveriş yap sonra bırakıcaksın.
Kartimi henüz kapatmadim ama kırdım.bir tane daha var ama daha şifresini almadım,almayı düşünmüyorum,baktım yine harcıyorum yine kırarım.kullanmayı öğrenene kadar ceza vericem bu şekilde kendime.

Merhabalar konuyu okumaya başladığımda "aaaa philospy ne kadar çok harcama yapıyor,yazık emeğine" dedim..
Sonra bu hafta instgramdan bir çırpıda ekstradan 200 lira harcayınca kendime geldim.daha arada harcadıklarım hariç.
Benim philospyden tek farkım onun kadar pahalı ürün almıyorum,ürün indirim de ise alıyorum.ama topladığımda ortaya gereksiz bir sürü harcama yapıyorum.
Yazdan beri bir arkadaşım elbise getiriyor,7 tane elbise aldım.Birgün lazım olur giyerim diye.sadece birini bir düğünde giydim.diğerleri poşetten bile çıkmadı.Kendimi de zaten ucuz aldım diye kandırıyorum.
Bu arada ben de öğretmeni:)

:) en kötüsü zaten alıp da giymemek. Ucuz a alınca da bir kaç tane alıp açığı kapatıyor zaten insan.ben şunu farkettim alışveriş yaparken beynim değil vücudumda salgılanan çeşitli hormonlar beni yönetiyor. Ama sonradan rahatsızlık hissi ve pişmanlık hissediyorum.mesela aldığım ayakkabılar pahalı olduğu için benim ciddi anlamda işime yaramaliydi,öyle olmadığını hissettiğim için iade ettim.Ama ucuz olsaydı zaten ucuz arada giyerim dursun kenarda diyebilirdim.

bekarken ben de her begendigimi alır eve gelince pişman olurdum, genelde begenmezdim de sonra, ama evlenince işin rengi degişti, sizin aksinize para harcayamaz oldum, zaten yüklü bir borcun altına girdik ve deli gibi calısır olduk,baktık para kolay kazanılmıyor sıktıkça sıktık, çogul konusuyorum çünkü eşimi de kendime benzettim, bizi tutan en büyük etken borca girmemiz, arabanın borcu bitince ev aldık şimdi 1 buucuk yıldır onu ödüyoruz, itiraf edeyim ben de har vurup harman savurmayı özledim eskisi gibi :D

Kartimi henüz kapatmadim ama kırdım.bir tane daha var ama daha şifresini almadım,almayı düşünmüyorum,baktım yine harcıyorum yine kırarım.kullanmayı öğrenene kadar ceza vericem bu şekilde kendime.

Evet benimde aktif ama geri kart istemeyi hiç düşünmüyorum. Kartı kestikten sonra kalan taksitleri ödedim böyle sanki boş yere para ödüyormuşum gibi oldu. Borcum bitince o karta para baglamaktansa tatile gittim.
Sadece bebek düşünüyoruz ilerde o zaman lazım olabilir kart babamın kartını kullanırım diye düşünüyorum.

Benimde sıkıntım mağazada beğenip aldığım bişeyi eve gelince beğenmiyorum
kendime yakıştırmıyorum hevesim mi geçiyor anlamıyorum :(
beğenip aldığım sonrada beğenmeyip giymediğim birsürü şeyim var :(

günaydın kızlar
hafta sonu şehir dışında idim. mecburen kart kullanmak zoruında kaldık.
yaklaşık 1 aydır hiçbirşey almıyorum. almamak insanı mutlu ediyor ne tuhaf. oysa çocukken bir iki parça kıyafet alındığında nasıl mutlu olurduk...

günaydin kizlar bende pazardan bu sene kurmak icin yesil zeytin aldim esimin annesine ve kendi anneme de yapiyorum her sene 110 tl tuttu toplamda 21 kilo aldim agiz tadiyla yemek nasip olur insallah

günaydın kızlar
hafta sonu şehir dışında idim. mecburen kart kullanmak zoruında kaldık.
yaklaşık 1 aydır hiçbirşey almıyorum. almamak insanı mutlu ediyor ne tuhaf. oysa çocukken bir iki parça kıyafet alındığında nasıl mutlu olurduk...
ben eski çocukluğumu o kadar özledim ki
bayram yada düğün yada başka bişe oldugunda kıyafet alınırdı ama o da iyisi alınırdı yıne
ama o zaman bi hevesle alırdık ve bayrama gunler oncesınden alırdık yanıbasımdan ayırmazdım
evde gıyerdım bakardım aldıgım ıcın mutlu olurdum

ama sımdı hergun bıse alıyorum ve mutlu degılım

Bugun kisliklarimi cikardim. Ne çok kiyafetim varmis... ne sacma alisverisler yapmisim... ayni rengin farkli tonlarindan 3 kazak var mesela ve ben butun kis toplasaniz 3 kere kazak giymem... ayirdim cogunu birilerine verecegim.

bende de o kadar çok kıyafet var ki..
her türden var üstelik. ceket etek elbise yırtık kot kumaş pantolon. ne ararsanız var..
bu yıl en azında 1 ocaka kadar almayacağım hiçbirşey...

Zamanı faydalı kullanmak adına iş yerindeki üç arkadaşımla yeni bir uygulamaya başladık
Öğlen yemek saatimiz bir saat, yarım saatte yemek işini halledip, kalan yarım saatte kitap okuyoruz. Önceden yemek yenir muhabbet edilir zaman geçerdi. Şimdi yarım saatte ortalama 35 sayfa kitap okuyorum, bu hepimize iyi geldi. İkinci hafta başka bir arkadaşımız test çözmek için katıldı aramıza. Zamanla bu katılımın artacağını düşünüyorum, hoşuma gitti, son zamanlarda kitaba vakit ayıramamaktan şikayetçiydim, şimdi çok huzurlu hissediyorum =))

ben de öğle arası muhabbetlerini azaltmaya çalışıyorum.
bu zaman zarfında faydalı işler yapmak daha çok hoşuma gidiyor.
ATTRAENTE ATTRAENTE kutlarım sizi.

Merhaba,

Ben bir bipolar bozukluk hastasıyım.Uzun yıllardır bu dertle güreşmekteyim.Bazen ben onu bazen o beni tuş etmekte.Şimdilerde ipler elimde.Varsa bir gizemi bu işin çözmeli ama ne mümkün.Yeni bir blog açtım Buradan yaşadıklarımı,hissettiklerimi,yaşayacaklarımı herkesle paylaşmak arzusundayım.Bir bakmak isterseniz beklerim:KK66:Fikirlerinizi almak isterm:KK66:Benimde diyecek iki lafım var diyenler irtibata geçebilir:KK66:Sevgiyle kalın ataksız kalın!!!

Bloğum:......com . tr

Son düzenleyen: Moderatör:
Epeydir yazilmamis. Topigin mudavimleri neredeler acaba?

A bdv konusuymus! Cok sasirdim ben baska bir forumda sanmistim. Hortlatma icin kusura bakmayın...

Ben de bir aralar böyleydim ki tam tersi bir dönüş yaşayarak şimdi de ihtiyacım olmayan şeyleri almayı bırak evde de tutmuyorum. Bir sürü eşyayı verdim. Hem ben rahataldım hem ev rahatladı hem de ihtiyaç sahipleri...

Back
X