- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.861
- 73
- 33
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
bence her ne olursa olsun işveren ile paylaşarak bunu yapınMesleğim muhasebe yani hayat kurtaracak bir mesleğim yok Ya da karşı firma faturasına 1 saat geç ulaşsa kıyamet kopmayacak bir mesleğim var
Maalesef alınan izni lütuf gibi görenler varBizim halk olarak sektörler ile bir bağlantımız yok, yani ne iş yaptığımıza bakmıyoruz.
Özel bir toplumuz, iş düzeni, eğitim, sağlık vb. Konularda diğer hiç bir milletlere benzemiyoruz.
Şimdi yasal doğum iznimi bile sürekli muhabbet yapan bir kaç kişi var. Şiddet karşısında duran ben bunları terlikle kovalamak istiyorum
Neden açmadın vesaire dediği zaman paylaşacağımbence her ne olursa olsun işveren ile paylaşarak bunu yapın
İşte öyle değil direkt aranıp pazartesi bana şu listeyi hazırlar mısın diyebiliyorAy ne acili olabilir acaba? Benim iş yaptığım firmalar haftalar, hatta aylar sonra yapıyor ödemeyi. Ben de acil deyip zırt zırt aratsam mı acaba? Pazar günü arayıp söylenecek şey pazartesi sabahı mesai başladığında da söylenebilir. Ya da hafta sonu mail atılır pazartesi ilk iş maillere bakılır.
tamam işte, pazartesi hazırlar iletirim diyeceksin. pazartesiye kadar hazırla diyenlere, müsait değilim deyip geçeceksin. listeyi pc'den hazırlaman lazım, dışarıdayım, pc başında değilim deyip geç. birkaç kez böyle yaparsan istemeyi bırakırlar. laf arasında da hafta sonlarının dolu olduğundan, bi evde oturmaya bile zaman bulamadığından bahsedersin.Maalesef alınan izni lütuf gibi görenler var
Neden açmadın vesaire dediği zaman paylaşacağım
İşte öyle değil direkt aranıp pazartesi bana şu listeyi hazırlar mısın diyebiliyor
Ben açmamayı düşünüyorum artık direktBeni zamansız arayanlara şuan bilgisayar başında değilim pazartesi dönüş sağlarım diyorum.
Zaten pc ofiste sabit ve genelde program üzerinden olduğu için çoğu şey ulaşmak için pc gereklitamam işte, pazartesi hazırlar iletirim diyeceksin. pazartesiye kadar hazırla diyenlere, müsait değilim deyip geçeceksin. listeyi pc'den hazırlaman lazım, dışarıdayım, pc başında değilim deyip geç. birkaç kez böyle yaparsan istemeyi bırakırlar. laf arasında da hafta sonlarının dolu olduğundan, bi evde oturmaya bile zaman bulamadığından bahsedersin.
En mantıklısı ve olması gerekenMesai saati dışında hiçbir telefonu açmadım açmam. Mesaiye de kalmam. Ama sanki madalya takacaklar gibi sürekli mesaiye kalıp telefonlara cevap verenler oldugu icin normal gibi geliyor işverenlere. Mailim var, birinin aklına mesai saati dışında bir şey sormak ya da söylemek gerekirse ve unutmadan yapmak istiyorsa mail atar, ben pazartesi cevaplarım.
e tamam bu daha iyi. o zaman böyle söyleyin direkt yani pc ofiste, bütün bilgiler de onda. ofis dışında yardımcı olma şansım yok deyip geçin.Zaten pc ofiste sabit ve genelde program üzerinden olduğu için çoğu şey ulaşmak için pc gerekli
ben sağlık sektöründeyim eğer sağlıkla paralel yürütülen şirketlerden birinde çalışıyorsanız saat kavramı yok en basitinden cihaz arızalanır gece 2 de olsa teknik servis gelmeli kit bittiyse gece 2 de olsa gelmeliMerhaba kızlar.
Hafta da belirli saatlerde mesai usulü çalışan bir personelim. Sağlık sektöründe çalışıyorum ancak sağlık personeli değilim.
ve gerek işle alakalı cumartesi çalışan firmalar olsun gerek patronum olsun akşam, hafta sonu ve yıllık izinde arayabiliyorlar. Çalışıp çalışmadığın ya da rahatsız edip etmedikleri önemli değil.
Kullandığım telefon kendime adıma faturalı ve operatör de babamın adına kayıtlı yani ödemesini cartını curtunu ben yapıyorum ve şahsi telefonum kendisi. Ayrıca bir iş telefonum yok.
Buna istinaden ben bu aramaları açmak istemiyorum. Cidden saygısızlık olarak geliyor bana açmamak. Ve böyle bir opsiyonum var mı sizce ?
Çok zekice :))e tamam bu daha iyi. o zaman böyle söyleyin direkt yani pc ofiste, bütün bilgiler de onda. ofis dışında yardımcı olma şansım yok deyip geçin.
benim eski iş yerimdeki bir arkadaş, sadece hesap bilgileriyle giriş yaparak halledebileceği şeyler için bile "işle ilgili şeyleri şahsi bilgisayarımdan açmıyorum, ofisteki bilgisayardan bakabiliyorum sadece" deyip öyle başından atardı milleti
O tarz şeylerle alakalı zaten diğer arkadaşlarla muhatap oluyorlar benle değil Benm işim muhasebeben sağlık sektöründeyim eğer sağlıkla paralel yürütülen şirketlerden birinde çalışıyorsanız saat kavramı yok en basitinden cihaz arızalanır gece 2 de olsa teknik servis gelmeli kit bittiyse gece 2 de olsa gelmeli
Ay keşke kovsa tazminatımı alırım en azından. Ama tazminatsız fesih sebebi değil bu yani hakkımı öder kovarsaTelefonlari acmadiginizda isten kovulmayacaksaniz acmayin.
Benim yurtdışı kontaklarımda iş telefonunu her akşam çekmeceye bırakır sabah alır. Haftasonu da o çekmeyece bırakır. Çok kritik bir durum var ise alır yanına onun dışında no. Müdürüne ulaşırsın ciddi birşey var ise o yönlendirir. Bizde müdüre dokunma uzmanlar çalışsın köpekler modu olduğu için böyle.Ya sorma şu mesai saatleri dışında aranma olayına acayip kıl oluyorum bende. Dünyanın başka bir yerinde daha var mı acaba böyle bir muhabbet hep merak etmişimdir. Adı üstünde mesai saati dışı ya. Kimse tatil gününde iş yerindekilerle uğraşmak zorunda değil. Ömrümüzün yarısı çalışmakla geçiyor zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?