- Konu Sahibi Cookie_Dough
-
eğer evliliğinizin ilk yıllarında kirada oturacaksanız,şehirdışında tayin sebebiyle oradan oraya gezecekseniz ikeadan alabilirsiniz.zaten 5-10 yıl sonra insanlar sıkılıp değiştirmek istiyor mobilyalarını,eğer bi de böyle bahsettiğim gezici durumları varsa pahalı mobilya alıp da haşat etmeye gerek yok.kendi eviniz olunca istediğiniz kalitede alıp döşersiniz evinizi
ben ikeayı seviyorum hem uçuk fiyatlar yok , olanlar var ama ilgimi çekmiyor onlar zaten :)
hem de hantal ağır mobilya sevmiyorum ömürlük olmasını istemem zaten mobilyanın çünkü çabuk sıkılıyorum 5-6 yılda bir değiştirilebilir bence tabi maddi durum varsa, ama yoksa zaten öyle ağır mobilyalara verilecek para da yoktur
inanılmaz gereksiz pahalı geliyor bana öyle şeyler
sorun çıkarsın anlamında demedim canım, ikeada kalitesiz olanlar var gerçekten ama fabrikasyon markaların çoğu da kalitesiz,en güzeli sanırım bulunduğunuz şehirdeki mobilyacılar sitesine gidip binbir çeşit içinden hem göze hem gönle hem cebe hitap edeni bulmak
sorun çıkarsın anlamında demedim canım, ikeada kalitesiz olanlar var gerçekten ama fabrikasyon markaların çoğu da kalitesiz,en güzeli sanırım bulunduğunuz şehirdeki mobilyacılar sitesine gidip binbir çeşit içinden hem göze hem gönle hem cebe hitap edeni bulmak
ama bu şekilde de yaptıkları ürün birebir aynısı olmayabiliyor,biz koltuk yaptırdık ist.modokodan adam iç malzemesini farklı kullanmış ve aşırı derecede koltuğa gömülüyorsun.durumu söyleyince de siz bunu seçmiştiniz diyor...bir de marka değil de esnaf gibi oldukları için garantisi var gibi bişey de söyleyemiyosun adama
zaten yaptırmak her turlu buyuk risk...
ikeadaki mobilyalara bircok mobilyacı burun kıvırıyor buna bu kadar para verilirmi diye
ama aynısı yap desen beceremiyorlar
Ben geçenlerde İkea'nın fabrikasını ve kuruluşunu anlatan bir belgesel izlemiştim canım orda gördüm ki ürünlerin hafif kolay taşınabilir ve yassı kutulurda mutlaka nakliye edilebilir olmasına özen gösterilmiş zaten kurucusu da her şeyde buna önem vermiş. Mesela 20 liralık mı ne bir tane küçük sehbaları var kırmızı siyah ve beyaz onun yapılışını ve dayanıklılık testini izledim evet ortasındaki şey bildiğin mukavva idi tablası yani ama o mukavva içeriden altıgen şeklinde minik minik kutucuklardan oluştuğu için üzerine 130 kiloluk bir adam çıktı ve biri bile bükülmedi birbirini desteklediği için. Bir çok ürün de böyle suntadan mukavvadan filan bu da bize dandik sağlam olmaz imajını veriyor ama bir sürü testten geçiyor hepsi bir ürünün hafif olması onun dandik olması anlamına da gelmiyor ayrıca koltuk takımlarına filan 10-15 yıl garanti veriyorlar.
evet almorcumm
ikeanın yeni katalogunu inceledim de bundan bahsediyorlardı... birsuru testden geciyormus urunleri..
cok memnun olanlarda var ama sikayetlerde var, cekmece koptu koltuk goctu seklinde..
yalnız heryerde oluyor bu tarz sikayetler, hiç sikayet olmayan bir marka varmıdır bilemiyorum zaten :) sans işi bu işler..
modoko gibi buyuk mobilya merkezlerini gezdikten sonra hala aklımıza yatan seyler bulamazsak ikeadan almaya karar verdik zaten askım garanti meselesini falan duyunca ılımlı yaklasmaya basladı
inşallah hayalimdeki gibi olur evimmm
haklısın almorcum.. ben bizden degilde ilerde hayatımıza gelecek olan kucuk yaramazlardan cekiniyorum :)
cocukla esya korumak biraz zor.. ama yapcak bişey yok artık kırılcagı dokulcegi varsa kırılır napalım
sırf saglam diye icimi karartan beni yansıtmayan esyalar kullanmak istemiorum
camlarında pilili farbelalı tüller perdeler, klasik koltuk takımları, üzerine mum gibi duran sanki fotoraf çerçevesine bakıyormuşsunuz gibi bir izlenim veren tek sıra dizili yastıklar, içinde danteller örtüler duran tabak çanakların sadece dekoratif amaçla yerleştirildiği masa ve vitrinler, genelde kire gitsin yada ağır dursun diye krem ve kahve renginde olan salonalrdan öyle çok gına geldi ki, isterse 1 yıl içinde parçalara ayrılsın yine de ikeadan başka yerden almam evimin hiçbirşeyini:)
tarzı çok güzel, hele ektorp denen koltuk serisi gerçekten bir harika, canın mı sıkıldı? bütün koltuklarını bambaşka kılıflarla yeni almış gibi değiştirip dizayn edebiliyorsun.koltukları yaylı değil elyaf ve kaz tüyüyle doldurulmuş olduğundan inanılmaz yumuşak ve rahat, mobilyaların orjinali mum gibi durmadığından dağınık bile olsa gözü rahatsız eden bir tarzı yok. her rengi bir arada kullanabileceğiniz gibi sadece soft lrenklerle de inanılmaz ferah farklı şık spor kullanışlı bir ev dekorasyonu elde edebilirsiniz. üstelik piyasadaki markaların hemen hemen hepsinden daha ucuza sahip oalbilirsiniz. doğtaş ta bir oturma grubu 4 bin 5 bin gibi fiyatlara satılırken ikeadan yemek odası tv ünitesi koltuk takımı halı perde kanvas tablo abajur sehpa vazo halı vs vs vs bir salon için gerekli tüm eşyaları maksimum 10 binliraya toparlayabilirsiniz.
zaten bir kaç sene sonra bıkar herkes mobilyasından çok para verip kalitelisini alıp 20 sene aynı mobilyaları kullanmak zorunda olmaktansa çok daha cüzi bir paraya ikeadan evimi kurup bir kaç sene sonra toptan evimi yenilemeyı tercih ederim:)
kesinlikle katılıyorum...
ikeadaki butun konseptlerin resimlerini cektim.. bize de hala ordan almayın yok çin malı yok soyle yok boyle diyorlar...
banyomdan mutfagıma herseyimi ikeadan begendim.. alıncagı zaman son bir modoko arastırması yapıcam sözlümün gönlü olsun diye ama yine gidip ordan alıcam zaten oda alıstı ordan alcamız fikrine coktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?