• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki arada kaldım

e1989c

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
20
0
16
İstanbul
Çok sevdiğim halde sevgilimden ayrılmak zorunda kaldım.
6 yıllık bir birlikteliğim vardı. Sözlendikten 2 hafta sonra aileler anlaşamadı sevgilimin ailesi benim değişmemi beni bu şekilde (onların akrabalarının yanında kapalı giyinmek , hiçbir erkekle tokalaşmamak , şakalaşmamak vs.) kabul edemiceni söylediği için babam sözü attı. Erkek arkadaşım ben kabul ediyorum ailemi karıştırmicam dese de babam dinlemedi. Bende her defasında konuşmaya çalıştım erkek arkadaşım onlar gibi değil ailesinin hatası yüzünden biz mutsuz olmayalım ailesini hiçbir şekilde karıştırmicak desem de dinletemedim.

Söz atılalı dört ay oluyor hala çok seviyorum ve unutamıyorum, erkek arkadaşımla defalarca buluşup düzeltmenin bi yolunu aradık ama bulamadık. O kaç defa gelip babamla konuştu ama babam kadarlı bu iş olmaz dedi ve konuyu kapattı.

İkimizde birbirimizi çok seviyoruz. Erkek arkadaşım benimle gel uzak bi şehire gidelim başımızın çaresine bakarız mutlu oluruz diyo ama ben ailemi bırakamıyorum. Kaçıp gidersem onların başını yere eğerim gitmek sorun değil ama geride kalanlar ne olcak diyorum.
İki arada bi derede kaldım bana yardım edin lütfen.

Babamın karşısına geçip ben istiyorum desem diyorum ama daha önce bu konular da konuşuldu illa istiyorum deyip
bize karşı geliyosan seni sileriz bi daha konuşmayız dedi ne yapıcam ben yardım edin lütfen

baban çok haklı. bende olsam kabul etmezdim. 2 farklı hayat görüşü ve kültür. hayatta olmaz.

baban çok haklı. bende olsam kabul etmezdim. 2 farklı hayat görüşü ve kültür. hayatta olmaz.

Çok üzülüyorum unutamıyorum...
Sevdiğin ailesini karşınına alıp gel birlikte olalım derken ben ailemi bırakamıyorum demek de çok kötü bişey.
Pişman olucamı düşünüyorum ne kadar seçim yapmak istemesem de şuan ailemi seçiyorum.

Tamam haklı ama iki farklı kültür de olsa aileler bizi etkilemek zorunda mı uzak durmanın yolu yok mu?

Sevdiğin ailesini karşınına alıp gel birlikte olalım derken ben ailemi bırakamıyorum demek de çok kötü bişey.
Pişman olucamı düşünüyorum ne kadar seçim yapmak istemesem de şuan ailemi seçiyorum.

Tamam haklı ama iki farklı kültür de olsa aileler bizi etkilemek zorunda mı uzak durmanın yolu yok mu?

şimdi çok üzülüyorsun ama ileride daha çok üzüleceksin.
hep kendinden bişiyler vericeksin o zaman bir cocuk olucak
Allah korusun bir boşanma olucak dahamı iyi.

fakat seviyorum diyorsun nasıl olacak ?

aslında aşılmayacak şeyler değil ama nasıl olurki hiç bilemedim.

kapanmanızı felanmı istiyorlar ? kişiliğinizden bu kadar ödün verebvbilecekmisiniz hadi babanız ikna oldu diyel,im ?

şimdi anlaşıyorsunuz gibi görünür. ama ilerde yada evlendiğinde o kişide ne olursa olsun ,ailesinden aldığı kültür,yetişme tarzı,hayat görüşü çıkacaktır mutlaka. erkek arkadaşın o ortamda büyüdü. onlarla yetişti.
istisnalar kaideyi bozmaz. çok enderde olsa ailenin tamamen zıttı kişilikler olsa da.
ve şunu asla unutma. hiçbirimiz ailemizden kopamayız. ve eninde sonunda ilişkiye etkileri olacaktır.

Son düzenleme:

şimdi çok üzülüyorsun ama ileride daha çok üzüleceksin.
hep kendinden bişiyler vericeksin o zaman bir cocuk olucak
Allah korusun bir boşanma olucak dahamı iyi.

fakat seviyorum diyorsun nasıl olacak ?

aslında aşılmayacak şeyler değil ama nasıl olurki hiç bilemedim.

kapanmanızı felanmı istiyorlar ? kişiliğinizden bu kadar ödün verebvbilecekmisiniz hadi babanız ikna oldu diyel,im ?

kapanmamı değil ama onların akrabalarının yanında düğünlerinde falan uzun kollu ve uzun etek giymemi istiyolar yoksa o ortamlara giremezsin falan dediler. bu konuşmalara hiç gerek yoktu ki ben zaten ortama uyum sağlamaya çalışırım uyum sağlayamicam bi ortam sa dışlanıcam şekilde olucaksa yerine göre öyle ortamlara da girmem.
Çok üzüldüm gerçekten benim anneannem hacca gitti geldi bi mevlüt kuran olduğunda kapanırım uyum sağlarım yani.
ama bütün bunları söyleyen insanlar beş vakit namazını kılmayan insanlar. Bunları benden Allah için değil sırf akrabalarına gösteriş için istiyorlar.

Ayrıca kuzenlerimle bile tokalaşıp şakalaşmicak mışım sanki zina yapıyomuşuz gibi konuşuyorlar. Ben kuzenlerimle kardeş gibi büyüdüm.

şimdi anlaşıyorsunuz gibi görünür. ama ilerde yada evlendiğinde o kişide ne olursa olsun ,ailesinden aldığı kültür,yetişme tarzı,hayat görüşü çıkacaktır mutlaka. erkek arkadaşın o ortamda büyüdü. onlarla yetişti.
istisnalar kaideyi bozmaz. çok enderde olsa ailenin tamamen zıttı kişilikler olsa da.
ve şunu asla unutma. hiçbirimiz ailemizden kopamayız. ve eninde sonunda ilişkiye etkileri olacaktır.

Hiçbir şeyin garantisi yok ki bu hayatta ailemin istediği biriyle olduğumda çok mutlu olucamın da garantisi yok.
bi yanin diyo ki herşeyi içine at sabret ailenin istediği biriyle evlen mutsuzluğunun hesabını ailene sor şimdi daha mı iyi oldu bakın sizin istediğiniz kişiyle mutsuzum de onları suçla. Ama olan bize oluyo yine kurduğumuz hayaller de cabası.

Tekrar fikirlerinizi almak istiyorum..
Bu sabah erkek arkadaşım aradı ve ailesinin bize karıştığı ve gelip saçma sapan konuştuğu için pişman olduğunu ( biraz da erkek arkadaşım ısrar ettiği için biraz da onlar farkına varmış hata ettiklerinin )
öncelikle annesinin bi akrabasıyla gelip benim annemle konuşmak istediğini ve sonrasında da babasının gelip babamla konuşmak
istediğini söyledi.

Şimdi ben ne yapıcam
Anneme ben mi söylemeliyim gelmek istediklerini yoksa onlar direk annemi arayıp mı konuşsunlar.
Ve bizimlilerin söylediği şey biz tükürğümüzü yalamayız vs. ne kadar karışmicaz deseler de karışırlar yapıları değişmez vs. diyolardı.

sonuç olarak sizce ne yapmalıyım aileme nasıl söylemeliyim.

Tekrar fikirlerinizi almak istiyorum..
Bu sabah erkek arkadaşım aradı ve ailesinin bize karıştığı ve gelip saçma sapan konuştuğu için pişman olduğunu ( biraz da erkek arkadaşım ısrar ettiği için biraz da onlar farkına varmış hata ettiklerinin )
öncelikle annesinin bi akrabasıyla gelip benim annemle konuşmak istediğini ve sonrasında da babasının gelip babamla konuşmak
istediğini söyledi.

Şimdi ben ne yapıcam
Anneme ben mi söylemeliyim gelmek istediklerini yoksa onlar direk annemi arayıp mı konuşsunlar.
Ve bizimlilerin söylediği şey biz tükürğümüzü yalamayız vs. ne kadar karışmicaz deseler de karışırlar yapıları değişmez vs. diyolardı.

sonuç olarak sizce ne yapmalıyım aileme nasıl söylemeliyim.

Ailen tepkilerinde haklı bence.
İleride yaşayacağın sorunları tahmin ettikleri için şimdiden engel oluyorlar bu evliliğe.
Evlendikten sonra daha fazla baskı kurmayacakları ne malum.
Seni olduğun gibi kabul ediyor olsalardı daha evlenmeden böyle şartlar koşmazlardı.
Açıkcası sevgilinle aranızdaki sevgi bu tür sorunları aşmaya yetmeyebilir bile ileride.
Çünkü o zaman eşin ailesinin baskılarına bir zaman gelecek boyun eğecek ve sana baskı kuracak vs.
Görüşme taleplerini de kendileri iletsinler senin ailene.
Babası babasını mı arar annesi annesini mi arar artık herneyse.
Senin iletmen uygun değil bana göre.
aranızdaki sevgi işte en üzücü olan bu.birbirinizden kopamamışsınız da.
aancak ailenden habersiz ve onların rızası olmadan bir evliliğe adım atma canım.
bu büyük bir yıkım olucaktır hem senin için hem ailen için.
ne olursa olsun bu tür evlilikleri taşımak çok zor.
sen bir ömür boyu ailenden vazgeçmiş olacaksın.
değer mi diye de düşün...

Ailen tepkilerinde haklı bence.
İleride yaşayacağın sorunları tahmin ettikleri için şimdiden engel oluyorlar bu evliliğe.
Evlendikten sonra daha fazla baskı kurmayacakları ne malum.
Seni olduğun gibi kabul ediyor olsalardı daha evlenmeden böyle şartlar koşmazlardı.
Açıkcası sevgilinle aranızdaki sevgi bu tür sorunları aşmaya yetmeyebilir bile ileride.
Çünkü o zaman eşin ailesinin baskılarına bir zaman gelecek boyun eğecek ve sana baskı kuracak vs.
Görüşme taleplerini de kendileri iletsinler senin ailene.
Babası babasını mı arar annesi annesini mi arar artık herneyse.
Senin iletmen uygun değil bana göre.
aranızdaki sevgi işte en üzücü olan bu.birbirinizden kopamamışsınız da.
aancak ailenden habersiz ve onların rızası olmadan bir evliliğe adım atma canım.
bu büyük bir yıkım olucaktır hem senin için hem ailen için.
ne olursa olsun bu tür evlilikleri taşımak çok zor.
sen bir ömür boyu ailenden vazgeçmiş olacaksın.
değer mi diye de düşün...

Akşam babamla konuşmayı düşünüyorum
Konuşmaya gelmek istiyorlarmış pişmanlarmış bende unutamıyorum vs. şuan için ailemi ikna etmeyi düşünüyorum
ve bunu nasıl başarıcam bilmiyorum babam çok serttir bu konularda ikna etmesi çok zordur.
Bi şekilde karşısına geçip birbirimizi çok sevdiğimizi illaki her ailede sorun olduğunu ama bi şekilde aşıldığını
eğer bu şekilde devam ederse benim hiç mutlu olmicamı ve hep aklımın onda kalıcanı benim mutluluğumu istediğini
bildiğimi ama bu şekilde daha da mutlu olucamı ilerisi için hiçbir şeyi yaşamadan bilemicemizi söylemeyi düşünüyorum.
yeter ki evlenelim onun ailesinden uzak bi ev tutarız ikimiz de çalışırız zaten sık görüşmeyiz.Hem ailesini karıştırmicanı söylüyor.

Karar senin ama bence baban haklı.
Aile konusu çok önemliymiş ben bunu anladım.
Karışmasalar bile huzur kaçıracaklar bunu unutma.
Ki karışacaklarda.
Siz çok duygusal düşündüğünüz için şu an erkek arkadaşınla gerçeklerin farkında değilsiniz.

Akşam babamla konuşmayı düşünüyorum
Konuşmaya gelmek istiyorlarmış pişmanlarmış bende unutamıyorum vs. şuan için ailemi ikna etmeyi düşünüyorum
ve bunu nasıl başarıcam bilmiyorum babam çok serttir bu konularda ikna etmesi çok zordur.
Bi şekilde karşısına geçip birbirimizi çok sevdiğimizi illaki her ailede sorun olduğunu ama bi şekilde aşıldığını
eğer bu şekilde devam ederse benim hiç mutlu olmicamı ve hep aklımın onda kalıcanı benim mutluluğumu istediğini
bildiğimi ama bu şekilde daha da mutlu olucamı ilerisi için hiçbir şeyi yaşamadan bilemicemizi söylemeyi düşünüyorum.
yeter ki evlenelim onun ailesinden uzak bi ev tutarız ikimiz de çalışırız zaten sık görüşmeyiz.Hem ailesini karıştırmicanı söylüyor.

bunlar fasa fiso cnm evlenince ailesi nasıl karışmayacak
bu adamın akrabalarına ziyarete gitmeyecekmisin
gittigin zaman gene olan olacak
ister istemez haremlik selamlık vs olaylar yaşanacak
sözde ailesi karışmasada yaşayacaksın bunları

Back
X