iki arada kaldım

vaveyla__

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
3.616
9.694
Merhaba hanimlar

Sorun su ki iki arada bir derede kaldim. Biz ailemle ayni sehirde yasiyoruz normalde. Anneme evim bayagi yakin ozel arabayla 5 dk yuruyerek 20 dk felan.

Ben ailemin tek cocugu gibiyim abim var down sendromlu her daim cocuk gibi. Biz aslen burali degiliz babamim gorevi nedeniyle geldik yerlestik. Babam emekli oldu simdi her yaz memlekete gidiyorlar 2 ay 3 ay gibi bir sure kaliyorlar. Memlekette mustakil bahceli koy evi var yazlik gibi. Memleketimiz su an oturdugumuz yere 12 saat uzaklikta yakin yer degil.

Simdi yine oradalar mayis ayi gibi gittiler. Gecen sene yeni evli olmama ragmen esim yolladi bende gittim kaldim. Bu sene annem tutturdu damadimla gelin herkesin kizi damadi yaninda damat izine cikinca gelin 10 gun kalin benimde hakkim degil mi damadimla kizimla gezmek gibi cumleler kuruyor. Esim ise istemiyor zaten onlar gelecek bir ay sonra yine beraber olacagiz diyor ve ayrica biz esimin izninde kendimize gore 2 gece 3 gun bir seyler ayarladik benim dogum masraflarim uzerine ev borcumuz taksitlerimiz birde memlekete gitmeyi butcemuz kaldirmaz diyor hem sen hamilesin 12 saatlik yol sana fazla diyor.

Annemi aramaktan korkar oldum her telefonda baski yapiyor. Dun teyzem bile almis telefonu eline bak sen tek cocuksun anneni niye uzuyorsun al kocani gel ne varki diyor yarin birgun ararsin bulamazsin gibi laflarla vicdanima oynuyor.

Aksam esime tekrar actim konuyu o da sunu dedi tamam ben vazgeciyorum tatilden 2 gece 3 gun olan tatili iptal edelim o parayla sen memlekete git dedi ama annemin huyunu biliyorum tutturacak niye kocan gelmedi diye.

Cok bunaldim onlar donse buraya sorun kalmayacak ama annem inada bindi aramaktan bile cekiniyorum. Gel diyorum sen gelmezsen bende gelmiyorum o zaman diyor zaten butun gun evde yalnizim. Ogretmenim tatildeyim onlar gelince okul basliyacak zaten. Bilmiyorum anneme kiziyorym aslinda ama bunu esime belli etmiyorum cunku ne olursa olsun o benim annem.

Bilmiyorum esimle olan tatilimi iptal edip memlekete gideyim mi? Bana oyle dedi ama yaparsam bozulacak cok belli. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim.

Sen ne yapmak istiyorsun eşinle tatil mi annenin yanına gitmek mi ?

Ben annemler memleketten donsun beraber burada vakit gecirelim istiyorum vakti gelincede esimle tatile gitmek ama annem cok alingan onu da kirmak istemiyorum simdiden tavir yapiyor gitmiyoruz diye.

Canım çok arada kalmışssın sen ama eşinde haklı gibi bence hem hamilesin okadar yol çekilmez bu sıcaklarda. Annen de neden bukadar ısrarcı anlamadım anlayışlı olması lazım, zaten yakın oturuyormuşssun gelince bol bol görür seni. Anneni ara bence sakn sakin konuş hamile hamile o kadar yolu çekmem de bence tek başına gitme bence

Annenize maddi kaygılarınızdan bahsedin ve daha anlayışlı olmasını isteyin. Yetişkin insanlarsınız sonuçta kendi tatilinizi planlayabilirsiniz. Sırf eşinizin keyfinden gitmiyor olsanız neyse de gerçekten çok haklı gerekçeleriniz var.

Canım annen el için istiyor seni biraz da. Ele güne karşı kızımla damadınla bir aradayız çok mutluyuz diyecek. Eh kendince o da haklıdır ama, eşinle aldığınız ortak karar neyse o! Annene hayır diyemediğin için eşini zorlarsan ilerde çok başın ağrır. Ana baba asla yabana atılmaz ama önce dört duvarının içini düşüneceksin. Eşinle baş başa tatili yap, annene de anne biz bu sene gelemiyoruz de. Hiç lafı da uzatma. Annen dahi olsa herkes duracağı yeri bilecek. Ben aynen böyle yapıyorum ve iki taraflı da o kadar çok mutluyuz ki. Ne eşini kötü et ne anneni. Önce kocanın ve senin iletişiminiz gelir. Birlikte aldığınız karar gelir. Sonra anne baba

Hamileliğinizi bahane edip gitmeyin ki zaten 12 saatlik yol tehlikeli sizin için. Eşinizin anlayışlı olması da çok güzel. Anneniz en fazla 1 ay söylenir zaten sonrasında tatil bitince susar.

Ben çiftlerin birbirine baskı yapmasından hiç hoşlanmam.
Vicdanınla oynuyanların kusura bakma vicdanı olduğunu düşünmüyorum.

Hamile kadın 12 saat yola gitmesi Otobüsle nedemek?

Benimde en sevmedigim seydir baski zaten hicbir zaman tutturmadim esime gidelim diye sadece bahsettim. Tavir da yapmadim. Galiba en dogrusu annemin karsinda dik durmak anne bu yil gelemiyoruz demek olcak.

Sanki annen biraz sağa sola karşı damadım beni ziyarete geldi diyebilmek için ısrar ediyor gibime geldi. Eğer sen istemiyorsan eşini bahane etmeden, hamile olduğun için o kadar yolun sana ağır gelebileceğinden endişe ettiğini, o yüzden bu yıl oraya gitmeyi düşünmediğini söyleyebilirsin.

Zaten aynı şehirde yaşıyorsunuz, tatili de birlikte geçirmek anlamsız. Hem de maddi sıkıntılar varken.
Annenizle düzgün bir şekilde açık açık konuşun, baskı yapmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyin.
Bu tip tekliflerde eğer uygun bulmuyorsanız asla geçiştirmeyin. İlk teklifgeldiği anda redderseniz kesin cevap verdiğinizi anlarlar. Bakarız, ederiz, düşünürüz gibi kelimeler tehlikelidir, kullanmayın..

Canım annen el için istiyor seni biraz da. Ele güne karşı kızımla damadınla bir aradayız çok mutluyuz diyecek. Eh kendince o da haklıdır ama, eşinle aldığınız ortak karar neyse o! Annene hayır diyemediğin için eşini zorlarsan ilerde çok başın ağrır. Ana baba asla yabana atılmaz ama önce dört duvarının içini düşüneceksin. Eşinle baş başa tatili yap, annene de anne biz bu sene gelemiyoruz de. Hiç lafı da uzatma. Annen dahi olsa herkes duracağı yeri bilecek. Ben aynen böyle yapıyorum ve iki taraflı da o kadar çok mutluyuz ki. Ne eşini kötü et ne anneni. Önce kocanın ve senin iletişiminiz gelir. Birlikte aldığınız karar gelir. Sonra anne baba

haklisiniz galiba aslinda dogru olanin bu oldugunun farkindayim da iste annemle esimin arasinda denge kurarken biraz bunaldim. Tesekkurler baskasindan duymak daha iyi oluyor.

Annenin seni yanında istemesi normal ama esine ille de sen de gel kal diye baskı yapması çok yanlış. Annene durumu izah et, bos yere esinle arana sogukluk girmesin daha fazla israr etme esine de

Benimde en sevmedigim seydir baski zaten hicbir zaman tutturmadim esime gidelim diye sadece bahsettim. Tavir da yapmadim. Galiba en dogrusu annemin karsinda dik durmak anne bu yil gelemiyoruz demek olcak.

Zaten ayne yerde yaşıyosunuz. 2-3 ay görmeden yapabilirsiniz.
Üstelik hamilesin annenin senin yanında olması gerekir memlekette değil.
Açıkça konuş ben hamileyim bebeğime 12 saatlik kötülük yapamam.

ah bu anneler. al kocani git tatiline. annelerin evli evlatlari uzerinde bukadar baski kurmalarini hic dogru bulmuyorum. memlekete gitsen nooluuur, gitmesen nolur. esinle git tatiline, memlekete bir bilet parasi nedirki, cok istersende esinle tatilinden sonrada git annenin yanina. damadini gormeyiversin, millete reklam yapmayiversin ne olacak.

En iyisi babamla konusmak annemi ikna etmesini istemek. Babam daha anlayislidir bu konularda. Cunku ben az cok her seyden bahsettim maddi durumdan da hamilelikten de tavri degismedi. Belki babam konusursa değişir.

X