İki arkadaş arasından seçim yapmak! YARDIM

ShinSeGi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
19.106
26.520
598
Merhabalar hemen konuya gireyim. Ben bazı özel sebeplerden ötürü bi süreliğine çalışma hayatıma ara verdim. İşten ayrılınca sosyal hayatımda azaldı, arkadaşlarımın çoğu çalıştığı ve eski dostlarım hep başka illerde olduğu için. Biraz bende eve kapadım kendimi sanırım asosyal oldum, neyse...

Oturduğum semtte ara ara görüşebildiğim 3-4 arkadaşım var. Bunlardan ikisiyle her sırrımı paylaşabilecek kadar samimiyim. Biri Ayşe biri Fatma olsun. Ayşe ile Fatma kardeş gibilerdi. Birbirlerinin düğünlerini bile birlikte organize etmişlerdi, aynı yaşlarda oğulları var (çocuklar da kanka resmen). Ama ne olduysa bu iki güzel dosta nazar değmiş, aralarına soğukluk girmiş. Eskiden olan hataları içlerinde biriktirip en son patlama yaşamışlar. Küs değiller ama 6 aydır samimiyeti azaltmışlar. Ayşe ye gidiyorum Fatmayı kötüleyip duruyor, anlattığı şeyler doğruysa hakikatten hoş olmamış yaptıkları. Fatma ya gidiyorum o ise Ayşenin adını ağzına bile almıyor. Olayları tek taraflı dinlediğim için ön yargılı davranmak istemedim ama Fatma ya sen böyle böyle yaptın mı diye soramamda. Kim hakli kim haksız bilemedim. Arada ben kaldım. Birinden birini tercih etmek istemiyorum. Bir de bu ikisine belli olmaz yarın birgün gene samimi oluverirler. İkisylede görüşmeyeyim dedim iyice asosyal oldum. Napsam sizce?

Not: aslında ikisi de kötü insanlar değil çok severim onları, zor günümde çok faydaları olmuştur. Sadece Ayşe birazcık dedikodu sever ve alıngandır; Fatma ise sessizdir ne düşündüğünü ne hissettiğini anlamak zordur ve de birazcık benmerkezcildir.

Ekleme: Ayşe Fatma birbirine girmiş yorumlarında burda düzeltme yapayım dedim. Ayşe Fatmanın geçmişte yaptıklarını kafaya takıyor, anlattığı şeyler gerçekten kırılacak mevzular ama ben olsam o davranıştan o manayı çıkarmam, Ayşe alıngan olduğu için birazda ince detaylara takıldığı için büyütmüş olayları. Fatma ise bunlardan habersiz Ayşe beni arayıp sormuyor artık diye darılmış. Bense bigün ikisi arasında kalmaktan korkuyorum. İşin ucu bana da dokunacak diye temkinli davranmaktan kasılır oldum, 2 aydır ikisi ile de görüşmedim.

Son düzenleme:
ikisiyle de görüşün ne olacak ki...
benim de küs arkadşlarım vardı, hala da var hepsiyle ayrı ayrı görüşürüm
haklarında ikisinin de konuşturmam ama atıyorum ayşe fatma'nın dedikodusunu fatma ayşe'nin dedikodusunu yanımda yapmaz...

Bir tercih yapmak zorunda degilsiniz ki :KK54: ikiside iyise ikisiylede görüsün ayri ayri :)
Ama Ayşe Fatmayı kötülediği zamanlar kendimi Fatmayı aldatıyorum gibi hissediyorım. O anlatırken ben "yok ya Fatma o niyetle yapmamıştır vs" desemde sonra Fatmanin yanına gidince kendimi kötü hissediyorum :KK43:

c ikisiylede görüsün ötekine de ikinizi seviom olan olmus ilerde düzelir

yada direkt aralarini yap

ikisiyle de görüşün ne olacak ki...
benim de küs arkadşlarım vardı, hala da var hepsiyle ayrı ayrı görüşürüm
haklarında ikisinin de konuşturmam ama atıyorum ayşe fatma'nın dedikodusunu fatma ayşe'nin dedikodusunu yanımda yapmaz...
Acaba Ayşeyi ikaz mı etsem yanım da Fatmayı kötüleme diye. Ama böyle birşey nasıl kibarca söylenir ki?

ben aralarını yapardım galiba. çocuklar da kankaymış.
aman 3 günlük dünya bi daha mı gelcez.
Aralarını nasıl yapabilirim? Fatma Ayşenin neye kızdığını bile bilmiyordur muhtemelen. Fatma "Ayşe artık beni arayıp sormuyor" diye triplerde.

Acaba Ayşeyi ikaz mı etsem yanım da Fatmayı kötüleme diye. Ama böyle birşey nasıl kibarca söylenir ki?
yoo gayet şunu söyle
aranızdaki meseleyi benimle kouşma çünkü ikinizi de seviyorum ve görüşmeye devam etmek istiyorum
şimdi seninle fatmayı onunla seni konuşsam olmaz kötü hissederim de direk
aynısını dedim yahu cidden bak zaten anlayışla karşılıyorlar haklısın diyorlar normal insanlarsa

Aralarını nasıl yapabilirim? Fatma Ayşenin neye kızdığını bile bilmiyordur muhtemelen. Fatma "Ayşe artık beni arayıp sormuyor" diye triplerde.
aralarını yapma işine girme ya daha beter oluyor :) genelde o benim arkamdan öyle mi dediye bağlanıyo ortalık iyice karşıyor dsadsdasd

Aralarını nasıl yapabilirim? Fatma Ayşenin neye kızdığını bile bilmiyordur muhtemelen. Fatma "Ayşe artık beni arayıp sormuyor" diye triplerd.

muhtemelen ikisi de birbirini suçluyordur. affetmek erdemlikdir yüceliktir unutun herşeyi eskileri bahane etmeyin falan filan derdim. tatlı dille yaparım alıştıra alıştıra. belki 1-2 ayını alır ama olsun. ölümlü dünya çocuklar da arkadaş vb vb.

Ama Ayşe Fatmayı kötülediği zamanlar kendimi Fatmayı aldatıyorum gibi hissediyorım. O anlatırken ben "yok ya Fatma o niyetle yapmamıştır vs" desemde sonra Fatmanin yanına gidince kendimi kötü hissediyorum :KK43:
Bence cvp vermeyin sadece ne bileyim kas yada omuz kaldirin anlasin sizin bu durumdan rahatsiz oldugunuzu. Birakir zamanla

O zaman iyi niyetle yapmıştır diyin yada yorumda bulunmayın.
Gıybet yapmayalım de.

Yarın birgün samimi olduklarında Ayşe Fatma’ya senin her dediğini anlatacak. Biliyorsun değil mi?

Hiç bir arkadaşım başka bir arkadaş hakkinda konuşamaz benimle. Bu biraz da sizinle ilgili.

Ben bu tur muhabbetlerden rahatsız oluyorum " hepsi bu. Bunu diyeceksiniz.

Sizi başkasının dedikodusunu yapmaya mi layık görüyor ?
..

" Bütün sırlarımı paylaşacak kadar yakınım bu cümle kadar tehlikeli , hayatı tanımayan başka cümle yoktur herhalde.

Iki yakın arkadaş bu kadar uzaklasmissa birbirinden , bu bile örnek değil mi size ?

Aralarını nasıl yapabilirim ki? Barışsalar her şey çok güzel olacak :)

ben olsam o dedikodu yaptikca digeri seni cok özlio cok sevio derim ötekinede ayni sekil. sürekli yollarinin kesistigi ortam cocuklari iyi kullana bilirsin.

İ
O zaman iyi niyetle yapmıştır diyin yada yorumda bulunmayın.
Gıybet yapmayalım de.

Yarın birgün samimi olduklarında Ayşe Fatma’ya senin her dediğini anlatacak. Biliyorsun değil mi?
Ben zaten olumsuz hiç birşey demedim. Hep "o niyetle yapmamıştır" dedim ya da sessiz kaldım

Hiç bir arkadaşım başka bir arkadaş hakkinda konuşamaz benimle. Bu biraz da sizinle ilgili.

Ben bu tur muhabbetlerden rahatsız oluyorum " hepsi bu. Bunu diyeceksiniz.

Sizi başkasının dedikodusunu yapmaya mi layık görüyor ?
..

" Bütün sırlarımı paylaşacak kadar yakınım bu cümle kadar tehlikeli , hayatı tanımayan başka cümle yoktur herhalde.

Iki yakın arkadaş bu kadar uzaklasmissa birbirinden , bu bile örnek değil mi size ?
Tabiki de bütün özel sırlarımı annem dahil hiç kimseye anlatmam ama hani tüp bebek tedavilerim gibi özel konularını rahatça konuşabilecek kadar samimi bunu kastettim

Back
X