İki ay sonra düğünüm var ve benim dişim kırıldı..

farahnihal

pamuk kızımm
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
1.661
276
198
Selam kızlar kısmetse 2 ay sonra düğünüm var.Yalnız şöyle bir sorun var. Ben düştüm dişim kırldı.Dişimde kist oluştu.Tedaviye başlandı, dişim tedaviye cevap vermeyince dişim çekildi.Yalnız gittiğim doktor tanesine 350 diyo yaklaşık 1050 gibi maliyet çıkıyor 3 dişe,şuan ağzımda geçici dişler var.BEnde hemen kapılmak istemiyorum özel diş hastanesine gideyim diyorum.Ne bilim pembe estetik falan yaparlar hepsi 1050 tutar canım feda....Zirkonyumun çeşitleri var.Özeldeki doktorum bana resimler gösterdi ne bilim en estetik zirkonyum değil gibi geldi...Şimdi ben bu dişçiyi değiştirirsem dişimin ölçüleri olmadan hastanede yapılabilir mi? .kafam çok karışık kızlar inci gibi dişlerim olsun isityorum. Bütün gece uyuyamadım

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun sanırım 1 dişin çekildi diğer 2 si kesildi ve oraya protez yapılmasımı uygun görüldü yanlış anlamadıysam..doktorun implattan bahsetmedimi canım.

öncelikle geçmiş olsun sanırım 1 dişin çekildi diğer 2 si kesildi ve oraya protez yapılmasımı uygun görüldü yanlış anlamadıysam..doktorun implattan bahsetmedimi canım.

Tam anlattığınız gibi oldu....Doktorum çok fazla bilgi vermiyo bende bu kondan rahatsızım..bağlantı yapcam dedi sadece...TAmam dişim zirkonyum ama hangi çeşidi empress mi full porselenmi bilmiyorum...Doktorum işimde uzman hem memnun hem değilim..Dişimi kurtarmak için çok uğrastı mesela ama geçmedi

anladımm.. aslında keşke dişlerinizi hiç kesmeden implant yapmayı önerseymiş 2 dişinize hiç dokunmamış olurmuş sadece boşluk yerine tek diş yaparmış..tam bilgim yok ama sanırım full porselen en uygunu olur ön diş olduğu için daha estetik gösterir diye düşünüyorum..bide hastanede ölçüsüz yaparlarmı diye yazmıştınız sanırım.. siz nereye giderseniz gidin mutlaka sizden tekrar bi ölçü alırlar çünkü herkesin çalıştığı laboratuar farklıdır.oraya tekrar bi ölçü göndermeleri gerektiği için ölçü alırlar sizden..aynı sorun bendede var ön yan dişimde kist var 2 kere ameliyat oldum ama kist tam olarak iyileşmedi..

Öteki dişim zaten kaplama idi...düşme sonucu dişimin biri kırıldı biride kist yaptı ve diş kurtarılamadı..artık ön 4 dişim olacakta nasıl bir tedavi olacak bilemiyorum....

canım öncelikle geçmiş olsun bende 10 yaşımda ön iki dişimi v şelkinde kırmıştım biri zamanla çürüme yaptı koku oldu 15 yaşıma kadar öyle gezdim hem maddi durum yoktu hem ailem ilgisiz bende cahil neyse biz doktor olmayan birine diş yaptırdık doktorum dedi evde geldi dişimi çekti çürüyen dişimi sonra geçmesini bekledik diğer sağında ve solunda olan dişlerimi küçülttü ve ölçü alıp kaplama yaptı metal destekli kaplama ne cesaret nasıl yaptırdık hala aklım almıyor şimdiki aklım olsa asla o çürük dişi çektirmezdim temizlettirir öyle kaplama yaptırırdım 4 tane değil 2 tane kaplamam olurdu ..neyse canım metal destekli kaplamalarım görüntü olarak estetik değildi dipleri siyah siyahtı bi süre kullandım sonra ne mi oldu denize gittik ve ben düşürdüm onları çok kötü bi duygu günlerce ağladım kendimi çok kötü hisettim daha sonra tekrardan metal destekli yaptırdım makul bi fiyata ve onlarıda beğenmedim en sonunda internetten araştırdım ve istanbulda içime sinen bi diş hekimine geldim ağladım zırladım biraz birikmiş paramızı dişlerime yatırdım diyebilirim ama sonuçtan çok memnunum önceden dişlerin takma mı diye sorarlardı tam 1 sene oldu bu soru ile karşılaşmadım..doktorum önce diş etimdeki morluğu aldı pembe oldu sonra 3 tane diş kaplamaydı kötü duruyordu benim isteğim ile 4 tane yaptı ki eşit olsun diye zirkonyum diye anlaşmıştık 400 tl tanesi ama daha sonra zirkonyumun kaba durucanı düşünüp kendisi 450 tl olan ful porselen yaptı ama bu farkı benden sağolsun almadı ve ben memnun kaldım sanırım bundan iyisi olamazdı estetik olarak çok güzel yanlız metal desteklilere göre bunun üzerine daha az baskı uygulamam gerekiyor pek ısıramıyorum sanırım diş eksikliğininde etkisi var ama sana tavsiyem seni iyice bilgilendirecek bir doktora görün ve sende internetten araştır iyice böylece içine sinen olur bi kere para verirsin tam verirsin çok önemli bunları anlattım çünkü ben psikolojik olarak çok sıkıntı çektim özgüven gitti bunlaımlara girdim şimdi ise mutluyum rahat rahat kahkahamı atıyorum herşey gönlünce olsun soru sormak istersen az çok yardımcı olabilirm

Çok geçmiş olsun canım. Diş ağrısı zordur heleki böyle özel zamanlarda bir aksilik çıkmazsa şaşarım. Şimdi doktorun uygulayacağı yöntem, köprü dediğimiz 3 dişine porselen yapmak. Bunun için işin ehli birisi olması çok önemli. Peki diş etin nasıl duruyor? ön diş olduğu için, hani geçirdiğin bu operasyondan sonra, şekil bozukluğu oldumu? olduysa o zaman pempe estetik önerilebilir diş etlerine.
Dişlerine gelince ben geçen sene bu zamanlar laminate empress yaptırdım. Diş başına 500 TL ödedim.Benim açtığım konulardan görebilirsin.Bu sana kalmış bişey, eğerki lamine düşünürsen bu işi yapan doktorlarla görüşmeni tavsiye ederim. Düşünmezsen güzel bir porselen yaptır.

Lavanta ve rozelinda 2 nizinde açtığı konulARI OKUDUM HATTA az öncede okudum artık ağız diş bölümünü ezberledim :) 2 ay sonra düğün,durum vahim.....lavanta çürük dişimi çektirmezdim diyorsun ama ben bir buçuk yıl mücadele verdim dişi kurtaramadık maalesef şuan ön 4 dişi yaptırmayı düşünüyorum empress zirkonyum istiyorum nette araştırma yaptım, içerdeki diş çürüse bile dişe yansıyor muş çok şeffaf oldugu için,ağrı sızı daha çokmuş zirkonyum daha çok öneriliyor. Bilmiyorum ücretsiz muayene yapan özel bir hastane var aslında oraya gitmek istiyorum.Dişetim bozuk değil ama morarma var tabiki ben o morarma görüntüsü istemiyorum pembe estetikte yaptırım diyorum ama ölçülerim şuan dişçimde baska doktor hangi kalıplara göre diş yapacak bilmiyorum Düğün üstü olmasa maddiyata bu kadar da takılmazdım maalesef doktorum 1 tl bile inmiyo el insaf :85:

inşallah bende sizin gibi mutlu sona ulaşırım

size tavsiyem doktorunuzu çook iyi arastırım ist da isenz özel klinikler var şu reklamları dönen oraya falan basvurun benim de implant yaptrmam gerekiyo ama cesaret edemiyorum bi türlü ofof dişçi fobim var yaaa

iyotlutuz sen hangi şehirdesin benim amcam diş hekimi hastanede çalışıyor.aynı şehirdeysek onada gidebilirsin :))

canım bi resim bakayım varsa gösteririm çok çektim cnm bu dişlerden ötürü allah kimseye vermesin istanbuldaysan eğer bende gittiğim özel muayyenesi olan dişçimi öneririm çok güzel çalışıyor çok temiz fotoları çekiyor renk uyumu için çok titiz davrandı zirkonyum istiyordum bende daha sağlam diye gitmiştim o fiyata anlaşmıştık işte baktı estetik olmaz diye ful yaptı ama çok memnumum gerçekten eğer diş kaybım olmasaydı çok daha güzel olurdu ben çektirdim çürük dişimi ama herhangi bir kanalmış temizlememiş falan yapılmadı şansım varmış ki doktor olmayan birine diş yaptırmama rağman herhangi bi hastalıkla kötü bişeyle karşılaşmadım diş kaybından başka senin bahsettiğin diş bilmiyorum expres porselen duymadım hiç yenimi çıktı ki :44:bi resim bakayım gör bakalım eğer pcde kayıtlı varsa

empress zirkonyum sanırım full porselen diş senin yaptırdığın olsa gerek maalesef benimde diş kaybım var...her işte bir hayır varmış canım ben buna inanırım...ki ben dişkolik biriyimdir nasıl desem gözüm gibi bakarım ama yine olan oldu rabbim beni sev diğim dişlerimle imtihan ediyor.isyan yok şükür var...istanbul bana uzak hem çalışıyorum canım

size tavsiyem doktorunuzu çook iyi arastırım ist da isenz özel klinikler var şu reklamları dönen oraya falan basvurun benim de implant yaptrmam gerekiyo ama cesaret edemiyorum bi türlü ofof dişçi fobim var yaaa

Bende cesaret var artık dişçi fobim yok yeter ki doktorunu bulayım....

bak resim ekleyebilmişim en çok sırıttığım resim bu cnm bende bunu koydum ama öğlenden sonra telefonla çekip tekrar yükleyebilirim sarı ama güzel dişlerimi bide bende diş taşı oluştu temizletmiştim tekrar çıktı

Çok güzel çok beğendim lavanta senin doktora gidebilme şansım olsa idi keşke bende büyük bir şehirde yaşıyorum eminim böyle yapabilen vardır. Sen özel diş hastanesinde yaptırdın dimi yoksa muayenesi mi?

Canım sen de benim gibi yap evlenirken bir kaç diş sorunum vardı o zamanlar bir işim de yoktu işsiz güçsüz bir insandım. Dişlerimi evlendikten sonra kocama yaptırdım hatta eşim keşke dişlerini kontrol edip alsaydım diye esprisini bile yapmıştı

özel muayenehaneye git devlet hastanelerini tavsiye etmem bir ay önce başlayan diş serüvenim aklıma geldi başıma gelmedik kalmadı. Geçici dolgularla fazla durma dişin enfekte olabilir bu yeni diş teknolojilerinden pek anlamıyorum devlet hastanelerinde klasik dolgu, diş kesiliyor köprü yapılıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…