- 23 Ağustos 2010
- 1.661
- 276
- 198
- Konu Sahibi farahnihal
-
öncelikle geçmiş olsun sanırım 1 dişin çekildi diğer 2 si kesildi ve oraya protez yapılmasımı uygun görüldü yanlış anlamadıysam..doktorun implattan bahsetmedimi canım.
Tam anlattığınız gibi oldu....Doktorum çok fazla bilgi vermiyo bende bu kondan rahatsızım..bağlantı yapcam dedi sadece...TAmam dişim zirkonyum ama hangi çeşidi empress mi full porselenmi bilmiyorum...Doktorum işimde uzman hem memnun hem değilim..Dişimi kurtarmak için çok uğrastı mesela ama geçmedi
anladımm.. aslında keşke dişlerinizi hiç kesmeden implant yapmayı önerseymiş 2 dişinize hiç dokunmamış olurmuş sadece boşluk yerine tek diş yaparmış..tam bilgim yok ama sanırım full porselen en uygunu olur ön diş olduğu için daha estetik gösterir diye düşünüyorum..bide hastanede ölçüsüz yaparlarmı diye yazmıştınız sanırım.. siz nereye giderseniz gidin mutlaka sizden tekrar bi ölçü alırlar çünkü herkesin çalıştığı laboratuar farklıdır.oraya tekrar bi ölçü göndermeleri gerektiği için ölçü alırlar sizden..aynı sorun bendede var ön yan dişimde kist var 2 kere ameliyat oldum ama kist tam olarak iyileşmedi..
canım öncelikle geçmiş olsun bende 10 yaşımda ön iki dişimi v şelkinde kırmıştım biri zamanla çürüme yaptı koku oldu 15 yaşıma kadar öyle gezdim hem maddi durum yoktu hem ailem ilgisiz bende cahil neyse biz doktor olmayan birine diş yaptırdık doktorum dedi evde geldi dişimi çekti çürüyen dişimi sonra geçmesini bekledik diğer sağında ve solunda olan dişlerimi küçülttü ve ölçü alıp kaplama yaptı metal destekli kaplama ne cesaret nasıl yaptırdık hala aklım almıyor şimdiki aklım olsa asla o çürük dişi çektirmezdim temizlettirir öyle kaplama yaptırırdım 4 tane değil 2 tane kaplamam olurdu ..neyse canım metal destekli kaplamalarım görüntü olarak estetik değildi dipleri siyah siyahtı bi süre kullandım sonra ne mi oldu denize gittik ve ben düşürdüm onları çok kötü bi duygu günlerce ağladım kendimi çok kötü hisettim daha sonra tekrardan metal destekli yaptırdım makul bi fiyata ve onlarıda beğenmedim en sonunda internetten araştırdım ve istanbulda içime sinen bi diş hekimine geldim ağladım zırladım biraz birikmiş paramızı dişlerime yatırdım diyebilirim ama sonuçtan çok memnunum önceden dişlerin takma mı diye sorarlardı tam 1 sene oldu bu soru ile karşılaşmadım..doktorum önce diş etimdeki morluğu aldı pembe oldu sonra 3 tane diş kaplamaydı kötü duruyordu benim isteğim ile 4 tane yaptı ki eşit olsun diye zirkonyum diye anlaşmıştık 400 tl tanesi ama daha sonra zirkonyumun kaba durucanı düşünüp kendisi 450 tl olan ful porselen yaptı ama bu farkı benden sağolsun almadı ve ben memnun kaldım sanırım bundan iyisi olamazdı estetik olarak çok güzel yanlız metal desteklilere göre bunun üzerine daha az baskı uygulamam gerekiyor pek ısıramıyorum sanırım diş eksikliğininde etkisi var ama sana tavsiyem seni iyice bilgilendirecek bir doktora görün ve sende internetten araştır iyice böylece içine sinen olur bi kere para verirsin tam verirsin çok önemli bunları anlattım çünkü ben psikolojik olarak çok sıkıntı çektim özgüven gitti bunlaımlara girdim şimdi ise mutluyum rahat rahat kahkahamı atıyorum herşey gönlünce olsun soru sormak istersen az çok yardımcı olabilirm
canım bi resim bakayım varsa gösteririm çok çektim cnm bu dişlerden ötürü allah kimseye vermesin istanbuldaysan eğer bende gittiğim özel muayyenesi olan dişçimi öneririm çok güzel çalışıyor çok temiz fotoları çekiyor renk uyumu için çok titiz davrandı zirkonyum istiyordum bende daha sağlam diye gitmiştim o fiyata anlaşmıştık işte baktı estetik olmaz diye ful yaptı ama çok memnumum gerçekten eğer diş kaybım olmasaydı çok daha güzel olurdu ben çektirdim çürük dişimi ama herhangi bir kanalmış temizlememiş falan yapılmadı şansım varmış ki doktor olmayan birine diş yaptırmama rağman herhangi bi hastalıkla kötü bişeyle karşılaşmadım diş kaybından başka senin bahsettiğin diş bilmiyorum expres porselen duymadım hiç yenimi çıktı ki :44:bi resim bakayım gör bakalım eğer pcde kayıtlı varsa
size tavsiyem doktorunuzu çook iyi arastırım ist da isenz özel klinikler var şu reklamları dönen oraya falan basvurun benim de implant yaptrmam gerekiyoama cesaret edemiyorum bi türlü ofof dişçi fobim var yaaa
bak resim ekleyebilmişim en çok sırıttığım resim bu cnm bende bunu koydum ama öğlenden sonra telefonla çekip tekrar yükleyebilirim sarı ama güzel dişlerimi bide bende diş taşı oluştu temizletmiştim tekrar çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?