İki Ayda Sekiz Kilo Verdim

Anuska

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
6.212
78
57
Merhaba arkadaşlar. Çeşitli nedenlerle bir kaç ay içinde 20 kilodan fazla almıştım. Canım çok sıkılıyordu. Bir sürü farklı diyet uyguladım; ama hiç birinden kalıcı sonuç alamadım. Bırakır bırakmaz yeniden kilo aldım. Sonra düşündüm; eğer bırakmak istemeyeceğim, bıkmayacağım , adı diyet değil de beslenme programı olan bir liste oluşturursam hem keyifle yemek yiyebilir, hem de kilolarımdan sağlıklı bir şekilde kurtulabilirdim. Deneyimlerimle bilgilerimi birleştirdim ve sonuç, iki ayda sekiz kilo...
Öncelikle işe, yıllardır kuytu bir köşede bekleyen ekmek yapma makinemi meydana çıkararak başladım. Gittim çeşit çeşit un aldım. Arpa, yulaf, çavdar, tam buğday, beyaz... Dışarıdan ekmek almaya son verdik. Ailem de yaptığım ekmekleri çok severek yediği için hiç zorlanmadım. Sonra düzenli olarak yoğurt ve kefir yapmaya başladım. Hiç bir katı kural koymadım. (Şeker hariç) Gayet özgür, gerekirse kaçamaklar yaparak ama sağlıklı beslendim. Eğer spor ve bol su ile destekleyebilseydim sonuç daha iyi olurdu ama bu konuda malesef çok başarılı olamadım. Kısaca şöyle beslendim:
SABAH (Saat 07.30): 50 g civarında beyaz un ağırlıklı olmayan ekmek
1 yumurtanın beyazı (sarısını sevmem)
İstediğim kadar ve istediğim çeşit peynir
Çiğ sebze (Domates, salatalık, yeşillik vb)
Şekersiz çay
Acıkmadığım için ara öğün yapmadım ama istersem birkaç lokma bir şey yedim.
ÖĞLE (12.00-12.30) : Azıcık çorba
1 dilim ekmek
Susuz sulu yemek veya az miktarda tavuk, köfte vb.
Yemeğin türüne göre salata veya ayran, yoğurt, cacık
Ekmek yerine 1-2 kaşık pilav ya da makarna
ARA (15.00-15.30) : Bir kase yoğurt (içine tarçın, zencefil ve zerdeçal koydum)
Yarım paket şekersiz diyet bisküvi
Veya bir elma, bir salatalık, bir kaç erik vb.
AKŞAM (19.00) : Öğle öğünü gibi. Öğleyin sebze yediysem akşam et tercih ettim veya tam tersi.
ARA (20.00-21.00) : Gün içinde yemediysem bir meyve
veya bir çay bardağı kefir

bende kilo vermem lazım ama nasıl yapacağımğ bilmiyorum birkaç diyeti başladım ama hep yarım kaldı

X