iki buçuk yaşında oğlumun eli sürekli alt tarafta

htcydmr

Keremime kardeş geliyor :)
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
1.047
376
198
38
Merhabalar oğluşumun eli bazen pipide oluyor bakıyorum uyurken bile elini oraya götürüyor çoğunlukla birşey demiyorum sanırım çoğu çocuk böyle desem de birşey fark etmiyor sanırım. Ama annem çocuğun kaşıntısı var ondan öyle yapıyor diyor popoda kaşınıyor acıyor birşey var diyor ama ben hiç kaşıdığını görmedim. Doktora götürmeli miyim götürsem hangi bölüme götüreyim acaba

Cinsel organini farketmeye baslamistir. Cocuklarda 3-6 yas arasinda beklenen bir durum. Elini organina goturdugunu gordugunuz anda cocuga neden yaptiginizi farkettirmeden eline bir oyuncak verin ya da baska birseyle dikkatini dagitin. Gelisimi diger cocuklardan daha ileride olan cocuklarda cinsel gelisim de once olur. Benim kizimda da boyle olmustu. Uzmanlardan aldigim tavsiyeler bu yonde. Sakin cek elini ordan, napiyosun gibi seyler soyleyip korkutup, kizmayin. Bu dogal bir surec. Ayrica erkek cocuklar kowrktuklarinda veya heyecanlandiklarinda bazen cinsel organlarinda garip bir duygu hissettikleri icin elleri farkinda olmadan hemen organlarina gider. Bu istem disi bir harekettir. Bize dusen onlari sabirla ve dogru bir sekilde yetistirmek :-)

Yukarida soylenenlere aynen katiliyorum. Benim bebisim de kesvetti ama sadece banyo yaparken kuvetinde oynarken eger oyuncagi yoksa yaninda pipisini tutuyor cekiyor :) . Eline oyuncak verince hemen oyuncagina yoneliyor. Ben ne kiziyorum ne de guluyorum. Hic tepki vermeden dikkatini baska yonlere cekiyorum. Bunlar dogal seyler panic yapmayin bence.

vücudunu tanıyor bence, üstelemeyin, farkettirmeden dikkatini başka yöne çekin

Bende birsey demiyorum ama görenler gülüyor ya da baska birsey yapıyorlar sinir oluyorum

Back
X