- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
- Konu Sahibi tatlialirim
Büyük kızım 5,5 yaşında küçük kızımda 2,5... İkisininde kız olması gerçekten çok büyük bir şans bence..birbirlerini anlıyorlar,isteklerine cevap verebiliyorlar,ilgi alanları,oynadıkları oyunlar aynı..ilk zamanlarda mutlaka kardeşe alışma döneminde biraz bocalama oluyor.malum evde savunmasız bir bebek var..ablasının ona nasıl davranması gerektiğini anlatmak,kıskanmaması için dikkat etmek gerekti ama uzun sürmüyor..ben iyiki kardeşi olmuş dedim çünkü birden bire abla olgunluğuna büründü büyük kızım.merhametli kardeşine kıyamayan bir abla oldu..aralarında tam 3 yaş var.şuan büyük kızım anaokuluna gidiyor..ve kardeşi hergün ablasının ardından gitme diye ağlıyor..arada tartışmaları mutlaka oluyor hergün toz pembe değil tabiki..ama hep iyiki kızıma kardeş yapmışım diyorum..biz anneler için hayat fazla koşturmaca geçsede boynuma sarılıp annecim dediklerinde birde öpücük alınca hiç bir yorgunluk kalmıyor... Bence her anne babanın bu dünyada evladına bırakacağı en büyük hediye bir kardeş olsa gerek...
Eger bu sene hamile kalirsam doguma kadar kizim üc yasina girer benim de. Aslinda cocuklarin karakterleri de önemli. Bazen kolay olur, neden olmasin diyorum. Ama iste birini emzir ötekinin cisi gelsin durumu cok mu yasanir? Allah bir kolayligini vermez mi? Ne bileyim, hatta kizim yardim bile edebilir diye düsüncelerim bile oluyor. Dogru mu, hic büyük kiziniz kardesine bakar da siz de is yapar misiniz?