Iki cocuklu calisan anne mi tek cocuklu calisan anne mi olmak

sinemises

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2017
21
9
6
39
Konuyu buraya acmak istedim hem daha fazla görunur hem bu da benim beynimi kurcalayan bi dert olmaya basladi artik :) sizin de fikrinizi almak istedim tecrubeli anne cok ne de olsa.3 yasinda bir oglum var calisiyorum.dogdugundan beri ne dogru emdi,ne uyudu.gunduz uykusunu birakali coook oldu,oncesinde de zaten yat kalk,yat bidaha kalk zor uyuturdum.aksamlari da uyumak istemiyor hic dinlenemiyorum hatta is benim icin iyi oluyor evde cok yoruyor bizi.gorunuste sakin bir cocuk ama dedigini yaptirir.biraz once 1 yas dogumgunu fotolarina bakiyordum da daha enerjik ve guzel gorunuyormusum ozaman.2de biraz daha yorgun,3te daha da :(.bir de is sıkıntısı da diger faktor tabi bunda.yas da geciyor.30un uzerindeyim.2.cocuk dusunuyorum ama bir yandan da gozum almiyor.daha mi cok yorulurum altindan kalkamam yoksa bir cocugun basini kari koca beklemektense 2 cocuk birarada buyur.zaman bosa akip gidiyor sanki.bir de tabi dogum izni var o arada mola vermis oluyorum ve dinleniyorum galiba.ne dersiniz calisan anneler 2.cocugun kac yasina kadar onu var.bu yazi da gecirip eylul den sonrasinda hamileligi istiyorum ama korkuyorum da ne dersiniz

ben de sizinle aynı durumdayım herşey uyuyor. ben şu şekilde düşündüm.
oğlum şu an kreşe gidiyor. anaokuluna gittiği zaman yani bu 2 seneyi bulur. o zaman devlet anaokuluna yollayıp bir bakıcı ve yardımcı bulmayı düşünüyorum. Allah nasip ederse seneye hamile kalırsam anaokuluna başladığında oğlum doğum yaparım. yardımcımda olur evde ben de olurum. bu süreçte yani ben evdeyken hem yardımcıyı tanıma fırsatımız olur hem düzeni oturturuz. doğum ve süt izninden sonra o da ilkokula başlar. evde yardımcımda olduktan sonra baya baya kolaylarım. hem oğlum her işini kendi yapar. bana ödevleri kalır. ona yardım ederim falan diye düşünüyorum. çok fazla kafa patlattım bana en mantıklı bu geldi.
he benim yaşım 28 bu arada. tek farkımız bu.

ikinci çocuğu bende düşünemiyordum ama 30 dan sonra özellikle 35 yaşında doğum yapınca menopoz 10 yıl sonraya atıyormuş kendini sanırım bunu hem evladımız için hemde erken yaşlanmamak için yapmak gerekiyor

İlk 1-2 senesinde daha fazla yorulursunuz, sonra çok daha rahat edersiniz.

Arkadaşım var, 4 ve 1 yaşında iki çocuğu var. Çocuklar ortada dolanıyor, çalışıyor, yemek, bebek bakımı falan, çocuklar kendi dünyasında, oyunlarında. Benim oğlum 7 yaşında, tek çocuk olarak ben oynatıyorum hala, lego koyuyoruz, kitap okut, bir şey buluyorum, yoksa yapacak bir şey bulamayınca tablet telefona sarıyor. Kocaman çocuk olmasına rağmen kesinlikle ben de şu işimi yapayım rahat rahat durumu olmuyor. Gezmelerde fellik fellik oyun arkadaşı arıyoruz. İkinci çocuğu tavsiye ederim.

Bende şu an calismiyorum. 16 aylık bir oğlum var ve ben yine hamileyim. Benimki pek isteyerek olmadı ama ben sizin yerinizde olsam yaş çokta geçmeden başlarım çalışmalara 2.ci için. Zaten ha deyince de hamile kalinamiyor.

Benim kızım da 2 buçuk yaşında.. bende bir kardeşi olsun istiyorum ama eşim kesinlikle istemiyor
hatta kendimi kısırlaştırmayı düşünüyorum bile diyor bana..15-20 dk lık bi operasyonmuş..
Sırf sen istiyorsun diye ben bir kez daha baba olup o sorumluluğun altına giremem diyor..
Bende isteyip istemediğimi bilmiyorum zaten böyle bir adama bir çocuk daha yapmak mantıksızlık olmaz mı :(

Ben bir kardes olsun en azindan diyenlerdenim.
Henuz ilk bebege hamileyim ama aralarinin 3 en fazla 4 yas olmasini istiyorum.

Benim çocuğum da 6,5 yaşında, ben neredeyse 37 deyim. Ben de hep ikinci çocuk olsa mı olmasa mı ikileminde kalanlardanım. Bu sene düşünmeyişime bahane olarak kızım 1. sınıf, çok ilgi isteyen bir sene, bebek çok zorlar diye bir kılıf uydurdum. Biraz da kilo vereyim öyle dedim. Geçen sene kpss ydi bahanem, ondan önce yeterli birikim yapalım öyle düşünelim diye bahanelerim vardı. Her sene öteliyoruz, bakalım nereye kadar gidecek:) Ama çocuğum çok istedi, artık o da boynunu büküp başkalarının bebeklerini seviyor, bizden umudu kesti galiba

Canım ben çalışıyordum ama beş aylık hamileyken işi bıraktım. Bebeğim 15 buçuk aylık. 26.haftada hamileyim. Aralarında 19 ay olacak. Ugrasmisken tam olsun kardeş kardeş büyüsünler dedim. Çocuklar 3 ve 4.5 yaşına gelince çalışma hayatına komple geri dönmeyi düşünüyorum.
Çevreme baktığımda arkadaşlar hep ilk çocuğu yapıp bırakmışlar. 4-5 yaşına gelsin ikinciyi yaparız demişler. Amaaaa öyle olmamış. Ikiciyi gözleri kesmemiş. Tek çocuk hep. Ve çok uğraşıyorlar felaket yaramaz hepsi. Ama ikinci çocuk olsa ve aralarında az yas farkı olsa arkadaş gibi olurlar. Sen çok rahat edersin. Arayı uzatmamak lazım. Gerçi sen ikinci çocuğu yapana kadar ilk çocuk 5 yaşına girmiş olacak. Bence bu yaş fazla. Keşke geçen sene dusunseydin çocuk.

Konuyu buraya acmak istedim hem daha fazla görunur hem bu da benim beynimi kurcalayan bi dert olmaya basladi artik :) sizin de fikrinizi almak istedim tecrubeli anne cok ne de olsa.3 yasinda bir oglum var calisiyorum.dogdugundan beri ne dogru emdi,ne uyudu.gunduz uykusunu birakali coook oldu,oncesinde de zaten yat kalk,yat bidaha kalk zor uyuturdum.aksamlari da uyumak istemiyor hic dinlenemiyorum hatta is benim icin iyi oluyor evde cok yoruyor bizi.gorunuste sakin bir cocuk ama dedigini yaptirir.biraz once 1 yas dogumgunu fotolarina bakiyordum da daha enerjik ve guzel gorunuyormusum ozaman.2de biraz daha yorgun,3te daha da :KK43:.bir de is sıkıntısı da diger faktor tabi bunda.yas da geciyor.30un uzerindeyim.2.cocuk dusunuyorum ama bir yandan da gozum almiyor.daha mi cok yorulurum altindan kalkamam yoksa bir cocugun basini kari koca beklemektense 2 cocuk birarada buyur.zaman bosa akip gidiyor sanki.bir de tabi dogum izni var o arada mola vermis oluyorum ve dinleniyorum galiba.ne dersiniz calisan anneler 2.cocugun kac yasina kadar onu var.bu yazi da gecirip eylul den sonrasinda hamileligi istiyorum ama korkuyorum da ne dersiniz
Ben 2 çocuklu çalışan bir anneyim..evet çok yorucu hemde çok .:anne:.ama çocukların kardeşede ihtiyacı var:KK19: , benimkilerin arasında 3 yaş var büyük 8 küçük 5 yaşında kreşe ve okula gidiyolar şimdi zaman zaman kardeş kıskançlığı oluyor ama çokta güzel oyun oynuyorlar birlikte ..abisi kardeşine birşeyler öğretmeye abilik etmeye başladı çok mutlu oluyorum onları görünce tüm yorgunluk yok oluyor..akşam yorgun argın eve gidiyorum daha kapıdan giremeden üstüme atlıyorlar ..dün tutturdular anne çocuk dergisi yapalım şimdi 15 tatil evdeler hergün bir şey yapmak istiyorlar..akşam o yorgunlukla kartonlardan resimlerden küçük dergi gibi birşeyler yaptık eşimde yemeği hazırladı..kesinlikle destek lazım benim yemeğimi çocukları servisten alıp eve çıkaran ben gelesiye kadar onlarla ilgilenen bir hanım yapıyor sağolsun haftada 2 defada süpürüp siliyor hafta içi çocukların ödevleri vs ile ilgileniyorum hafta sonuda ütü süpürge yemek vs oluyo 2 ayda birde büyük temizlik için bir abla geliyor ..yardım almadan olmuyor bu zamanda çalışan anne olmak çok zor..zaman kötü çocuklardan ilgimizi sevgimizi eksik etmememiz lazım herşey onlar için

Ben 2 çocuklu çalışan bir anneyim..evet çok yorucu hemde çok .:anne:.ama çocukların kardeşede ihtiyacı var:KK19: , benimkilerin arasında 3 yaş var büyük 8 küçük 5 yaşında kreşe ve okula gidiyolar şimdi zaman zaman kardeş kıskançlığı oluyor ama çokta güzel oyun oynuyorlar birlikte ..abisi kardeşine birşeyler öğretmeye abilik etmeye başladı çok mutlu oluyorum onları görünce tüm yorgunluk yok oluyor..akşam yorgun argın eve gidiyorum daha kapıdan giremeden üstüme atlıyorlar ..dün tutturdular anne çocuk dergisi yapalım şimdi 15 tatil evdeler hergün bir şey yapmak istiyorlar..akşam o yorgunlukla kartonlardan resimlerden küçük dergi gibi birşeyler yaptık eşimde yemeği hazırladı..kesinlikle destek lazım benim yemeğimi çocukları servisten alıp eve çıkaran ben gelesiye kadar onlarla ilgilenen bir hanım yapıyor sağolsun haftada 2 defada süpürüp siliyor hafta içi çocukların ödevleri vs ile ilgileniyorum hafta sonuda ütü süpürge yemek vs oluyo 2 ayda birde büyük temizlik için bir abla geliyor ..yardım almadan olmuyor bu zamanda çalışan anne olmak çok zor..zaman kötü çocuklardan ilgimizi sevgimizi eksik etmememiz lazım herşey onlar için

Benimkilerin arası da 3 yaş, bebişimiz daha 3 aylık, büyüyünce böyle olacaklar mı, ay hadi inş :)

Benimkilerin arası da 3 yaş, bebişimiz daha 3 aylık, büyüyünce böyle olacaklar mı, ay hadi inş :)
inşallah canım...beraber oynamaya başladıklarında el ele tutuşarak yürüdüklerinde tüm yorgunlukların gidiyor... hayatta başını omzuna dayayabileceği bir kardeşi olması çok güzel bir şey insanın

oglum 25 aylik suanda 10 haftalik hamileyim dogumla aralarinda 3 yas olacak bende calisiorum memurum 2 yildir ucretsiz izindeydim benim hamileligimde plansizdi subatta ucretsiz iznim bitio doguma kdr calisip tekrar ucretsiz izin alicam cunku cocuklara bakabilecek aile buyugu yok var da hepsi baska sehirde herkesin sorumlulugu var gel benim cocuguma bak denmiyor dogumdan sona bende gorcem kolay mi zor mu ilk 2 sene iskence olcak ama sonasi onlar icinde brnim icinde iyi olur ins

Back
X