• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki düğün yanyana

kızlar merhaba,uzun zamandır içimde bir sıkıntı var en sonunda size danışmak istedim.Biz erkek arkadaşımla 6 yıldır beraberiz.Artık zamanının geldiğini düşünerek resmi bir adım atma kararı aldık.Ayrıca annesi çok fazla ısrar ediyordu benim ailemle tanışmak için.Neyse erkek arkadaşım evlenme teklif edeceğini ailesine söylediğinden beri kız kardeşi de evlilik planlarına başladı.Yani kısmet kader ama iki iş anca bu kadar arka arkaya olur.Evlenme teklifi ettiği günün ertesi günü çocuk ailesiyle tanışmaya geldi.Beni istedikleri günün ertesi günü bunlar çocuklara gittiler.biz nişan yaptık 15 gün sonra onun nişanı var falan ve ben bu durumdan müthiş mutsuzum.Mesela babası biz nişan tarihini konuşurken ramazandan sonraya sarkıtmayın dedi ben tabi ister istemez onun nişanı var diye öyle dediğini düşünüyorum.Mesela yüzük alıyoruz hemen karşılaştırılıo nişan günümde tepsime bakıo ben de böyle yapayım diye nefret ediyorum biriyle karşılaştırılmaktan.En kötüsü benimki olsun ama kimse beni kimseyle kıyaslamasın yani.Şimdilerde de herkes onun üzerine titrio bir allahın kulu demiyor ki düğünü planlayalım.Bazen hak vermeye çalışıyorum tamam kader kısmette allah akılda vermiş bize insan biraz düşünür bu kızın mutluluğu bölünür mü diye.Resmen bölündüğünü hissediyorum ve acayip huzursuzum.:5::5::5::5:

not: bu arada kız kardeşinin birlikteliği6 aylık falan daha çok yeniler yani.

bence kızın yaptıgı tam bencillik

dün evlilik hazırlığında olan bi arkadaşımla buluştum o da bu işlerin yoğunluğundan bahsetti.Ben de erkek arkadaşıma telefonda dedim ki benim hem bitirme tezim hem evlilik hazırlıkları hem iş çok yorucak beni.O da ailem kardeşim var yardım eder dedi.Ben de herkes kendi telaşında derdinde kimse ilgilenmio dedim kıyamet koptu.Kimse kızın neden bu kadar acele ettiğine anlam veremio o yüzden hepsi bi alıngan yani :///

Bitirme tezi artı iş zaten başlı başına yorucu üzerine evlilik hazırlığı daha da zor olur. Yani görümceniz evlenmese bile evliliğin her sürecinde siz olacaksınız, sizinle ilgilenseler de ilgilenmeseler deeşya seçiminde olacaksınız, perde seçiminde, halı seçiminde, avize seçiminde, gelinlik, davetiye, düğün mekanı, ev,... Bunların hiçbiri siz olmadan seçilemeyecek şeyler. Hiç kimse bu yükü alamaz üzerinizden. Keşke bitirme teziniz bitmiş olsaydı. Çünkü cidden yorucu bir süreç.

Diğer çekincelerinizi anlıyorum. Hiç nikah şekeri tepsi falan aynı olmasa bile gelinliğinden düğün salonuna kadar herkes bir kıyaslama derdine düşebiliyor. Siz elinizden geldiğince bunlara takılmamaya çalışın. Siz kendiniz istediğiniz şeyleri yapın. O da aynılarını yaparsa kendisi komik duruma düşer bence.

herkesin hazırlığı düğünü bilmemnesi kendine...
bu kadar abartılıp nefret edilecek bi durum yok...

Son düzenleme:
Bende kızın 6 aylık tanışıklığına şaşırdım herhalde yaşı epey geçkin e ailede tabi kızını ön planda tutacak sanırım kim olsa böyle kendini kötü hisseder
bu kıskançlık değilde ilginin başka yöne kayması ,az değer görme en kötüsü kıyaslanma ,

sen çok soğukkanlı olman gerek
yoksa bir ömür bunla alakalı seni suçlarlar ve karekter analiz yapar seni kötü ilan ederler ,
artık sen olgun davranacaksın onlarda kızlarını el üstünde tutacak, bu böyle , değiştirme imkanın yok maalesef sonuçta sen el kızısın

Bende kızın 6 aylık tanışıklığına şaşırdım herhalde yaşı epey geçkin e ailede tabi kızını ön planda tutacak sanırım kim olsa böyle kendini kötü hisseder
bu kıskançlık değilde ilginin başka yöne kayması ,az değer görme en kötüsü kıyaslanma ,

sen çok soğukkanlı olman gerek
yoksa bir ömür bunla alakalı seni suçlarlar ve karekter analiz yapar seni kötü ilan ederler ,
artık sen olgun davranacaksın onlarda kızlarını el üstünde tutacak, bu böyle , değiştirme imkanın yok maalesef sonuçta sen el kızısın

çok haklısınız :5::14::14:

Back
X