iki isim sorunu

Benim kızımın iki ismi var. İlki rahmetli kayınvalidemin adı ikincisi benim seçtiğim isim. Eşimin ailesi beni kırmamak için benim seçtiğim ismi benim ailem onu kırmamak için onun annesinin ismini kullanıyor. Yeter ki iyi niyetli olunsun.

Not: kayınvalidem çok iyiydi çok severdim.

benimde iki ismim bar biri babanemin
ilk okula kadar evde birinci ismim söylendi ama gezmeye gittiğimizde iki ismim çağrılırdı. büyüdükçe olayı itrak ettim sonrasında ben söyledim birinci ismimi söyledim diye ama bir grup vardı kı babanem halalarım ve amca sürekli iki isimle çağırdılar bende çok önemsemedim. boşverin çoçugun adını filan huyu güzel olsun yeter güzel terbiyeli olsun.
çok takılmayın bence

Benim kızımın iki ismi var. İlki rahmetli kayınvalidemin adı ikincisi benim seçtiğim isim. Eşimin ailesi beni kırmamak için benim seçtiğim ismi benim ailem onu kırmamak için onun annesinin ismini kullanıyor. Yeter ki iyi niyetli olunsun.

yanlış anlamayın ama bir yerde okumuştum en iyi kayınvalide ölü kayınvalide diyordu sizinki ona benzemiş.:KK62::KK62:

Allah rahmet eylesin. lütfen yanlış anlamayın. mekanı cennet olsun

yanlış anlamayın ama bir yerde okumuştum en iyi kayınvalide ölü kayınvalide diyordu sizinki ona benzemiş.:KK62::KK62:

Allah rahmet eylesin. lütfen yanlış anlamayın. mekanı cennet olsun
Yok ya keşke hayatta olsaydı. Eşimle ne zman tartışsak bana destek olurdu. Bizim durumumuza uyan söz iyiler çok yaşamaz :KK61::KK61:

öyle dersem kavga çıkar hemde esim inatlasır o yüzden damardan girip halletmeye çalısıyorum.Suan ben baktığım için evde sürekli eren diyorum ki kulağı ona alıssın diğer söylediğini yapmam için biraz zaman var daha çok küçük 1 yasında
siz çocuğa eren deyince size dönüp bakacak,tembihlersiniz senin adın eren, biri seni çağırırken osman eren yerine sadece osman derse dönüp bakma falan diye.konuşun tabii öğretmenlerle biz ereni kullanıyoruz diye.herkese eren deyin yaşı gelince erene alıştırın.

İki isimlilere okullarda sorulur hep, hangisini kullanıyorsun diye.
Çocuğunuz hangisini daha çok söylenilmesini isterse onu diyecek.
Ona göre çocuğu işleyin :)
Size de sorarlarsa öyle bahsedin oğlunuzdan hep, o kullanılsın.
Osman sadece aile cevresinde kullanılan bir isim olarak kalır.

İki isim yine iyiymiş
Ben doğmadan önce doktor erkek demiş ve annem 3 isim koymaya karar vermiş.
Ben doğunca çok şaşırmışlar annem bir süre beni o erkek isimleriyle sevmeye devam etmiş. Sonuna da şimdiki adımı söylüyormuş ben oldum mu size dört isimli. Şimdiki adım da unisex bir isim yani tamamen erkek ismi gibi olmuş aslında dört isim de.

Bir de göbek adım var :KK53:

Bu erkek isimleri kimlikte yazmıyor tabi.
Ayrıca osman çok güzel bir isim. Bizim okulun en havalı ve en yakışıklı çocuğunun adı osman'dı lisedeyken..hey gidi mazi hey :KK53:

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaslar,kısadan sorunu anlatıcam.1 yasında oğlum var ve biz esimle oğlumuza iki isim koyduk biri benim istediğim diğeri de kp ismi.Ben basta bunu kabul ederek yaptım hatayı aslında esimi kırmak istemediğim için kabul ettim.Kp den pek hoslanmıyorum ve oğlumun onun adıyla anılması hosuma gitmiyor.Esim her ikisini de kullanıyor ama onun ailesi sadece kp ismi ile çağırıyor çocuğumu ...esim bu duruma gayet sessiz hatta kıs kıs gülüyor bir kaç defa uyardım ama maalesef tepki göstermedi bu duruma.Ben ismi koymayı kabul ettim ama söyleyeceğim demedim.Kp bazı sözleriyle torununa ismini koydurmaya mecbur bıraktı esimi simdi de geri adım atamıyor bana karsı.Simdi esimi kırmadan bu konuda nasıl ikna edebilirim tek isim söylensin istiyorum ileride çocuğum da bocalayacak yoksa...
BEnim oğlumun ismide çift seninki gibi kayınpederimin ismi ile diğer ismini kullanıyorz bende kayınpedere değil de kayınvalideye gıcıklığa kendi koyduğm ismi kullanıyorum sana tavsiyem istediğn gibi çağır çocuğunu bi müddet sonra pes ediyolar bu arada paşanızın adı ne çok özel olmazssa:KK45::KK45:

İki isim yine iyiymiş
Ben doğmadan önce doktor erkek demiş ve annem 3 isim koymaya karar vermiş.
Ben doğunca çok şaşırmışlar annem bir süre beni o erkek isimleriyle sevmeye devam etmiş. Sonuna da şimdiki adımı söylüyormuş ben oldum mu size dört isimli. Şimdiki adım da unisex bir isim yani tamamen erkek ismi gibi olmuş aslında dört isim de. .

Bir de göbek adım var :KK53:

Bu erkek isimleri kimlikte yazmıyor tabi.
Ayrıca osman çok güzel bir isim. Bizim okulun en havalı ve en yakışıklı çocuğunun adı osman'dı lisedeyken..hey gidi mazi hey :KK53:
Güldürdün beni çok yasa emi hepsi de birbirinden güzelmis umarım suan ki adında öyledir

Son düzenleyen: Moderatör:

Biz de tam tersi benim ailem ikisini birlikte söylüyor esim gücenmesin diye ama esimin ailesi osman diye seviyor ben kırılır mıyım alınır mıyım diye düsünmüyorlar bu durum da benim tek isim kullanılmasını istememe sebep oldu diyebilirim.

Yaşayan adamın adını ne diye koyuyorsunuz ki? Çok yersiz. Büyüklerin bunu istemesi de aynı şekilde.

Karşıyım bu duruma. O farklı bir birey sonuçta ve bu ne vefayı ne saygıyı ifadeye ediyor bana göre.
Ne yasarken ne de ölünce...Ne saçma ve gereksiz birinin adını aktarıp durmak esimin adı da dedesinin adı demem o ki x oğlu y ,y oğlu z devam eden bir isim silsilesi var ailede sonuç ben gibi rahatsız olup kıvranan gelinler...

Oğlumun tek adı var ama onların kreşte ikî adı olanlara iki adları ile sesleniyorlar bazılarına tek

Hatta hiç kullanılmayan adı olanlara bile bunlar iki ismi ile bağırıyorlar

Okuduğum yorumlarda ilk ad akılda kalır demişler doğru

Osman adını herkes bilir Eren son yıllarda popüler ama yaşlılar bilmez

Hatta bizim alt komşunun kızının da iki adı var biri klasik diğeri daha duyulmamış onu öğrenemedim uzun süre mesela

Ama bu isim tartışması ilişkileri yıpratıyor sokakta tanıdık ile karşılaşıp neden çocuğu tek ismi ile sevdi benim babamın adını söylemedi diye kavga çıkıp boşanma aşamasına geleni biliyorum çocuk annesinin babası olan Dede'nin adını taşıyordu anne kavgayı başlattı

Osman ı seçer diyenler de olmuş bana Eren tercih edilir gibi geldi çocuk tarafından

Bir tanıdığa gittik oğlunun iki adı var herkes birşey diyor kendisi bana ortadakilerin kullanmadığı adını söyleyip tanıştı

Ben ikisini birlikte kullanmak istemiyorum eren diyorum yani esim ikisini de söylüyor ama esimin ailesi sadece dedesinin adını kullanıyor öyle karman çorman birsey oldu durum
Bende șu dede nine ismini koyma hevesine uyuz oluyorum, hele birde yașıyorlarsa bana çok ama çooook saçma geliyor.
Kp ismini istememeni anlayıș ile karșılıyorum çok haklısın ama maalesef tepki vermeye çok geç kalmıșsın o zaten baștan belli olan bir şey, tabiki eșinin ailesi kasıla kasıla gururla OSMAN diyecek, onu en baştan eșin yasaklayacaktı oğlumun iki ismi var lütfen öyle söyleyin diye.

osman yine iyi ya.osman,mustafa,fatih vs.koyarım ben çocuğuma da .bende genel olarak ahmet adını sevmem.oğlumuz olursa vefat eden kp adını Ahmet birde benim istediğim adı Erhanı koyacakmışız.:63:

Bizim bir akraba ilk çocuğunun adını kendi babasının adı koydu.
Şimdi diğer oğlu oldu kocası benimkinide koyalım dedi istemiyorum falan demiş kocası uzulunce yanına başka bir isim koyalım deyip koydurttu. Çocuğun adı İdris Mert mi oldu İdris Yiğit mi öyle bir şey :KK53:
Şimdi dava açıp değiştireceklermis kadın sınır krizi falan geçirdi çocuğa İdris deyince birileri :KK53:

Ayy sinir olurum öyle tiplere

Hem kendininkini koymuş hem adamın babasına karşı

iki ismi olan biri olarak söylüyorum acayip karşıyım hani tek isim olsa beğenmeme lüksü kalmıyo başka seçenek yok fakat iki isim olunca mutlaka birini yadırgıyosun ben ilk ismimi hiç sevmem mesela herkes ikinci ismimi söyler bu yüzden ama bence senin tutumun iki isim olmasından değil kayınpederinden hoşlanmamandan kaynaklanıyo eğer karşıysan baştan koydurtmcaktın canım şimdi ne dersen de herkes istediği şekilde seslenir ancak kendisi söz sahibi olduğunda isminden hoşnut değilse dile getirir bence takma bunu kafaya

Benim oğlumun iki ismi var ilk ismini babası istedi ikinciyi ben, iki ismide çok güzel çok isteyerek koyduk isimlerini ama ikinci ismi söyleniyor ilk ismini de biliyor hatta sorulunca iki ismini birden söylüyor ama her yerde ikinci isim kullanılıyor ama eşimin birine benim istediğim isimle seslenilsin diye ilk adını istediğim ismi yazdır nufus cüzdanına dediğini kulaklarımla duydum yeni doğum yaptığımda ama gel gör ki hesaplar tutmadı kendide ikinci adıyla hitap ediyor çünkü oğluma o ad çok yakışıyor. Dip not eşimin koyduğu ismi ben çok seviyorum beğeniyorum ama kendi kazdığı kuyuya kendi düşmesi beni keyiflendirmiyor değil :)

Bizim sulalede 2 isim yok. Herkesin tek adı var ne güzelmiş diyorum sorunsuz..

eşimin ailesinde herkes 2 isimli ama biri aileden birinin ismi ve sadece nüfus cüzdanına hapis:) kimse onu kullanmıyor sadece konan yeni ismi kullanıyorlar.. Bu da sorunsuz..

Sizin durumunuzda onlar için oglunuzun adı osman.. esiniz de memnun.. siz de osman eren demeye devam edeceksiniz.. nasılsa buyudugunde kendi istediğini kullanacak.. uzmeyin kendinizi..

Back
X