- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi demekoylee
benimde büyük oğlumun ilk ismi kp ismi.. eşim koymak istedi babası vefat ettiği için ben hiç rahatsızlık duymadım bilmiyorum belki kv kp sevdiğim içindir.. aile içinde hep ikinci ismi kullandık eşimin tarafıda hiç ilk ismiyle seslenmez kv seslense de bozulmam gibi geliyor ..
aslında demek istediğim şu, siz iki isim koysanız da anne baba ikinciyi kullanıyorsunuz. biri de çıkıp, sizin ailenizden de olabilir bu kişi, sizin kullanmadığınız diğer ismi kullanıyor, hem de bir kaç kez değil, sürekli bunu yapıyor. bu durumda siz size inat yapıldığını düşünmez misiniz? yani çocuğunuzun iki ismi olabilir ama siz ilk ismi kullanmıyorsunuz, diğer aile bireylerinin bu karara uyması gerekmez mi?
hani arada seslenilir, o şekilde sevilir, onu kast etmiyorum, sürekli olan bir terslikten söz ediyorum. ben çok hoş bakmam açıkçası. ben de oğlumun ismini çok severek koydum bu arada. iki ismi birlikte de yakıştırıyorum. sadece ilk ismini kullanan olunca da, ya da diğer ismini, ilk duyduğumda bir garip geliyor, sanki başkasına sesleniyorlar gibi. Sürekli olmadığı için sorun yok, sürekli olsa düzeltme gereği duyarım muhtemelen.