İki iyi seçenek arasında kalmak

Bursa'yı mı, Ankara'yı mı seçmeliyim?

• Bursa

OY: 49 87,5%
  • Ankara

OY: 7 12,5%

• Ankete Katılan
    56

Celty Mustang

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2019
5
0
16
Bursa'da yaşıyorum ama hem Bursa'da hem de Ankara'da iyi eğitim veren bir yer buldum. Ankara'da akrabalarımız var. Bilindik bir yer yani benim için. İki şehirde de seçtiğimiz o kursların eğitimi, ortamı, hocası vs. aynı. Mezunum. Üniversiteye hazırlanacağım. Sizce hamgisini seçeyim bana ikisi de fark etmez. Ailem de bana bırakıyor. Ben de biraz sizi dinlemek istedim. Kararıma yön bulmak için.

Ben olsam bursayi secerdim. Ankarada yasayan birisi olarak ve bursayi da sık sık ziyaret etmis birisi olarak ikisi arasindaki fark eminim acik ara

akrabada kalacaksanız hiç rahat edemezsiniz bir süre sonra onlarında huzuru kaçar ne kadar sizi sevseler de kendi evin gibi olmaz.

Akrabanizi değil ailenizin olduğu ili secmelisinjz. Kimse kimsenin çocuğuna uzun süre göz kulak olup sorumluluk alamaz. Benim kuzenim yaşadığım ili üniv. İçin seçti annesine açıkça söyledim konuş bana kendini sürekli uyarttirmasin kendi sorumluluğunu alsın bana arkasını toplatmasin eskisi gibi tahammül sinirim yok dedim. Ben de o tarihlerde doğum yapmış olucam yani kimsenin sorumluluğunu alamam. Benim ki bir örnekti bunun envai çeşit türü var.

Umarım akrabalarınızda kalmak gibi bir düşünceniz yoktur.
Aileniz de bir garip niye seçimi size bırakıyorlar?
Hani köyde falan yaşasanız ( ki artık her yere ulaşım var) anlamaya çalışırım ama insan büyükşehirde yaşayıp da evinde üniversiteye nasıl hazırlanamaz?

Çocuğum ne işiniz var Ankara'da?
Bursa mahrumiyet bölgesi değil sonuçta.
Ayrıca iş kursta değil öğrencinin azmi ve gayretinde bitiyor.
Eşi uzun yıllardır dersane,kurs ve özel okulda matematik öğretmeni olan birisi olarak yazıyorum bu yorumu.
Öğretmen elbette önemli,kursun kalitesi elbette etkili ama sizin gayretiniz ve çalışmanız kadar değil.

İyiyken kötü olmak istemiyorsanız halanız dahi olsa kimsenin evinde kalmayın. En mantıklısı kendi eviniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…