- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
- 83
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Beni yanlış anlamayın ama hangi çift evlendikten sonra göz göze diz dize olmuş ki? Buradaki çoğu kadının yaşadığı şeyi yaşıyorsunuz. İşten geldikten sonra erkeklerin yaptıkları şeylerden bahsediyorsunuz. Biz de eşimle evde aman aman bir sohbet etmiyoruz en fazla yarım saat konuştuğumuz oluyor. Geri kalan zamanda çay içer bişeyler izleriz. Yani ortada bir sorun göremedim ben sadece çokça beklenti içinde olduğunuzu gördüm ve güvensizlik de olumuş. Bitek burada yazılanlar yüzünden böyle düşüncelere girmeyin. Eşimle yeri geliyor 15 gün ayrı kalıyoruz annemler farklı ilde yaşıyor,onları görmeye gidiyorum ve herhangi bir düşünce de oluşmuyor kafamda.
Kendisinin söylemiydi onlar..
Hal böyle olunca insanın aklına geliyor,
Çok severek, çok isteyerek evlenmişti güya .
Ne bileyim ben erkek olsam akşama kadar çalışsam, geri kalan zamanı eşime ayırır, onunla ilgilenmeye çalışırdım sanırım..
Peki nasıl davranmamı önerirsiniz bana ? Böyle bir evlilik içinde mutlu değilim, daha sonra içinde pişmanlığım kalsın istemiyorum..
Ben de kendisinin üstüne çok düşen biri değilim, ama küs vs değil isek hep ben konuşurum, şakalaşmaya eğlenmeye çalışırım..
Yani söylerler.. çok şey söylerler ama ben açıkçası böyle bir sözü de dikkate almam. Olmaz çünkü o sevgililer bile belli bir süre sonra sıkılır.
Sizin vaktiniz bol ve çalışmıyorsunuz sanırım belki de o yüzden bu şekilde alıngansınızdır. Ben açıkçası eşimin benimle ilgilenmesini bekleyecek kadar vakit bulamıyorum yani mutlaka yapacak birşeylerim var. Kendimle kaldığım zamanlarda da keyif alacağım şeyler yapmaya çalışıyorum. Yani kendimi tamamen ona odaklamıyorum benimle ilgilenmesini ve sıkıntımı almasını beklemiyorum. İlgilenmiyor değil ama akşamları işten geldiği zaman işi yorucu olduğu için eşim de uyuya kaldığı oluyor ama ben sorun etmiyorum keyfime bakmaya dvam ediyorum.
Eğer vaktiniz varsa bir uğraş bulun gün içinde keyif alacağınız birşeyler yapın. Kendi hayatınıza odaklanıp mutlu olacağınız şeyler yapın.
Hafta sonları da vakit geçirin.
Erkeklerin evliliğe bakışı,beklentisi kadınlarınkinden çok farklı maalesef.
Bizler daha duygusal beklentiler içine girerken,onlar için sadece ihtiyaçlarının görülmesi yeterli oluyor.
Hayatı dümdüz yaşıyorlar.
Bu da ister istemez bizlerde hayal kırıklığı yaratıyor.
Birlikte farklı aktiviteler yapsanız mesela.
Dışarıya çıksanız,ortak zevkleriniz mutlaka vardır.Beraber vakit geçirseniz.
Aldatır mı meselesine gelince,yapacak adam yanınızdayken de yapar.Ruhunuz bile duymaz.
Bu yüzden kafanızda kurup,huzursuz etmeyin
kendinizi.
Haklısınız, da beklediğim şeyler olması gereken şeyler değil mi aslında..
Yani maddi güce dayanan onun bütçesini sarsacak birşey beklemiyorum ki.
Manevi anlamda ilgi, şefkat bekliyorum..
Henüz 1.5 yıllık evli iken çok monoton deyim yerindeyse 40 yıllık gibi bir evlilik istemiyorum..
Şu an dikey geçiş sınavı , bölümü 4 yıllığa tamamlama sınavına çalışıyorum, mühendisliğe tamamlamayı düşünüyorum Allah izin verirse.. şimdilik hayatım böyle :S
Elbette beklediğiniz şeyler gayet normal. Ama bunu surat asarak,trip atarak elde edemezsiniz :)
Niye böyle söylüyorum biliyor musunuz çünkü 1 buçuk yıllık evliyken aynı hataları yapıyordum. Sonra fark ettim ki ben mutlu oldukça zaten o beklentilerimi karşılıyor. Ama yüzümü asıp şikayet ettikçe yaptığı tek şey tamam haklısın diyip geçiştirmekti. Yani birşeyleri değiltirmek istiyorsanız önce kendinizi değiştirmelisiniz sonra zaten dünya değişir
Bence derslerinize odaklanın ama onun dışında da kendinizle ilgilenecek vakit de ayırın. Dediğim gibi eşinizin boş vakitlerinde de siz plan yapın ve vakit geçirin..
Sohbet için özel bi konu bulup oturulup sohbet edilmez zaten program çekmiyorsunuz sonuç da .ne bileyim tv de gordugunuz bisey ile ilgili yada gün içinde yaşadiklarinizla ilgili dogaçlama konusursunuz.el ele diz dize oturma olayi pek olmaz zaten olacaksa bile söyleyerek zorlayarak yapamazsiniz.gidin yanina uzanin havadan sudan konusun işte fazlasi zaten olmuyor .yorgun bi adam evine gelince rahatlamak istiyor eşine degil kendine odaklan bence
Beklentin biraz yüksek sanırım. Erkekler böyle işte.
Buradaki konuları okuyup aklını bulandırma. Benim babam da 30 senedir ilgisiz ama bir aldatmisligi yoktur. İkisi farklı kulvarlar. Bir derdim var'a biraz ara ver etkileniyorsan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?